Tejet, bort, pálinkát fakaszt

Szabados Gábor
2013. 12. 11. · Hócipő 2013/25
Kedves Gyula!

Engedd meg, hogy így szólítsalak, és nem csupán azért, mert Gyula vagy és kedves nekem, hanem azért is, mert Te vagy a kedvenc tévészereplőm.

Komoly CD-gyűjteményem van Rólad, amint megtöltöd tartalommal és élettel a magyar kolbászt, a magyar tanyát, szarvasmarhát avatsz, tejet, bort, pálinkát fakasztasz és kortyolsz az egészségünkre, felvirágoztatod a lóágazatot, dinnyét lékelsz és szervezel kartellba - a jelöletlen dinnyét pedig bezúzod -, olyan jóízűen harapsz az almába, hogy az embernek a nyála is elcsöppen, de még a meggyet, a tormát és a magyar ebtenyésztést is megvéded, ha valaki nem tudná. Én tudom!

Azért írok most Neked, hogy valaki végre Téged is megvédjen, mivel pár napja olyan helyről érkezett ellened támadás, ahonnan a legkevésbé vártuk.

(Magamról csak annyit, hogy tiszteletedre az egyik fiamat Gyulának, a másikat Budának neveztük el, és Veled akár személyesen is ismerhetnénk egymást, mert mindössze néhány évvel korábban voltam katona, mint te katonai ügyész. Szeretném legalább az egyik fiamat katonai ügyészi vagy elszámoltatási kormánybiztosi vagy vidékfejlesztési államtitkári pályára adni.)

Tehát: mit hallottunk a minap? Azt, hogy bár az Orbán-kormány minden téren jobban teljesít, mint a korábban hatalmon levők, de az elszámoltatás nem tartozik a sikerélmények közé. Több mint 1400 ügyben indult eljárás, 61-ben történt feljelentés, de csak 7 eset jutott el a vádemelésig.

Ezt sajnos Kövér László mondta, és ami még pluszban szomorú, hogy éppen keresztény értelmiségiek előtt.

Alighanem Rád célzott az Országgyűlés amúgy tisztelt elnöke, bár szerintem egy kicsit talán elődödre, Papcsák Ferencre is, aki fél esztendő elszámoltatási próbálkozás után a zuglóiakat választotta, mert megérdemlik.

Kedves Gyula! Ne vedd a lelkedre Kövér László szavait! Emlékezz! A választási kampányban Orbán, Kövér, Répássy is elszámoltatást ígért, Lázár pedig a 13 legmocskosabb ügy felderítéséről beszélt.

Igaz, hogy Gyurcsány, Hunvald, Hagyó, Molnár, meg kivétel nélkül mind a többi megúszta az igazán súlyos vádakat, Sukorón mindenki röhög, Nokiás doboz nem volt, sőt, a moszkvai külképviselet bűnös szocialista értékesítéséről is kiderülni látszik, nem buktunk, hanem nyertünk az ügyleten, s a végén kénytelenek lesztek kitüntetni a Császy Zsolt-Tátrai Miklós duót, amiért a magyar haza javára átverték az oroszokat, de kérlek, ez ne szegje a kedved. Te csak virágoztasd fel továbbra is a magyar agráriumot!

Ha egyáltalán még lehet virágzóbb annál, amilyenné Te varázsoltad.

Őszinte híved: Gyulai Buda
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.