Dühöngő ifjúság

Hócipő szerkesztőség
2010. 06. 16. · Hócipő 2010/12
Pár napja egész Európa egy ifjú, 32 éves politikus iránt érdeklődik. A Vedomosztyi nevű tekintélyes orosz üzleti folyóirat megjegyzi róla, hogy szenvedélyes harcosként lép fel minden ellen, ami szocialista, és érdekes lesz követni az egy pillanat alatt világhírűvé vált sajtótitkár további karrierjét.



Mi is megpróbáltuk, de visszafelé, hogy kielégíthessük a világsajtó mohó érdeklődését, s egy fél oldalt találtunk róla egy 1996-os Kisalföldben. A cikket Machó Eszter jegyzi, a képet Szűk Ödön, s megjegyzik, hogy sokan kérdik tőlük, hogyan választják ki azokat a szerencséseket, akiknek a szobáját bemutatják. Sehogy, véletlenül - folytatják. A szöveg tételesen felsorolja a látható tárgyakat, a sárga sapkáról az ifjú Szijjártó megjegyzi, hogy rendező bencés diákként viselte a pápai szentmisén, nem súlyzózik viszont eleget, mert el szokta sumákolni a testedzést. Másik kezében első cipőcskéje, amit kilenc hónaposan viselt. Elmondja, hogy fél évig volt az USA-ban, s megszerette az ottani életformát, a háta mögötti tojáslabdát ottani osztálytársaitól kapta. Sportriporter vagy újságíró szeretne lenni, kívánsága lényegében teljesült, hiszen személyi szóvivő lett, s immáron híresebb, mint akinek a hangja.



Egy Kubatov Gábor nevű illetőről is küldött egy dokumentumot Raszputyin, aki 1985-ben indult a Hazafias Népfront színeiben Budapest IV. kerület 53. számú választókerületében. Egy kézen meg lehet számolni azokat, akik akkoriban nem a Hazafias Népfront jelöltjeként próbálkoztak, hogy egy kis rést üssenek a pártállam falán, Bauer Tamás és a demokratikus ellenzék pár tagja Őrmezőn és Gazdagréten tette, de a népfrontosok alaposan kivattázták a termet, hogy ne kapjanak elegendő jelölést, s így már fel se kerülhessenek a szavazólapra. Az ilyeneket szereti manapság egy szintén Kubatov Gábor nevű illető kommunistázni, persze lehet, hogy csak névazonosságról van szó, például egy űrhajóst is ismerünk, igaz, ő sz-szel írja. Szóval elnézést, ha nem ő az, de sajnos a mi nyilvántartásunk a volt komcsikról nem olyan jó, mint az övé.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/9  •  IV. 24. – V. 8.
Para-Kovács Imre: senki sem akarja Orbánt elhallgattatni, csak ha lehet inkább beszéljen olyan türk tudatú országokban, ahol szívesen látják őt és retardált barátait Váncsa István: Az Unió úgy döntött, hogy most már aztán tényleg az asztalra csap, és a négypárti többség neki is látott egy újabb határozattervezet megfogalmazásának Smuzewitz Ilona: a létezés a Fidesz által lehetséges, a Fidesz nélkül a farkasok együtt legelnének a bárányokkal, de a Fidesz meghozta a szabadságot és a magántőkealapokat Farkasházy Tivadar hiányolja Magyar Péter 12 pontjából az „örök élet +20 évet” Havas Henrik elfogta Varga Judit „Te mocskos áruló, kedves Péter” kezdetű levelét Kéri László: Forgatókönyv lejáratáshoz Dési János őrült rohangálást látott a Karmelitában, amikor kiderült, mégsem lesz meg az ajándékba odaígért áruházlánc Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Orbán annyira megirigyelte az influenszerek Deák téri pénzszórását, hogy saját kezűleg fog krumplit szórni a Karmelita erkélyéről
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.