Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2022. 07. 08. · Hócipő 2022/15
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


A biztonság árfolyama folyamatosan emelkedik, a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája. (Orbán a frissen avatott tiszteknek a budai Várban)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Szellemes és kevésbé szellemes liberális újságírók már a múlt századelőn is ócsároltak mindent, ami nemzeti érték. Ugyanaz a sárba tiprás megy most is, legyen szó a Kossuth térről, a Zene Házáról, a Szent Koronáról, az Alaptörvényről vagy éppen a vármegyékről. A Gonosz különböző formákat ölt, tudnunk kell, amíg élünk és létezünk magyarként, ezek velünk lesznek. (Kövér László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha Gyurcsányékon múlna, már se benzin, se árstop, se gáz, se áram, se rezsicsökkentés nem lenne, és már belerángatták volna Magyarországot a háborúba. (Fidesz-közlemény)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az egyértelmű kormánypárti fölény egyik oka az, hogy a negyedik kétharmados fideszes győzelem után érvényesül a győzteshez húzás közismert jelensége. (Kunhalmi Ágnes az időközin elvesztett ellenzéki körzetekről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ezek a számok olyan nagyok, hogy ahonnan én nézem a világot, értelmezhetetlenek. (Gulyás Gergely minisztertársa, Szalay-Bobrovniczky 1,6 milliárdos osztalékáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A tárogató hangja a nyitott lelkű magyar ember számára nemcsak romantikus főhajtás a múlt előtt, hanem buzdítás a jövőre. Olyan harmónia, komolyság és szépség kifejeződése, ami segít abban, hogy a válságképző sötét pontoktól megszabadulva mindig a fény felé fordulhassunk. Lélekerősítő és jellemnemesítő hang és muzsika. (Kövér László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik fel akarnak mondani, ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e. (Maruzsa államtitkár a pedagógusszakszervezet választmányi elnökének)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Tapasztalatuk és tudásuk hozzájárul, hogy minél szélesebb olvasói körhöz jusson el az újság. (A 168 Óra hírigazgatója a Szombathy-Sztankóczy páros főszerkesztői és helyettesi kinevezéséről, akik miatt anno az Index teljes szerkesztősége felmondott)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Újfajta gazdasági környezetet áraznak a világpiacok. (Nagy Márton az inflációról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Tök meleg van! (Orbán Facebookra kitett képének a szövege, amelyen egy tökkel a kezében látható, alatta: egyenesen a felcsúti veteményesből)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk, és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában. Mi nem tettük meg ezt a szívességet, mert tartjuk magunkat ahhoz, amit a képviselői mandátumunk felvételekor mondtunk: gyengíteni kell ezt a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad. (Kálmán Olga arról, hogy Kövér végig bünteti a DK-s képviselőket, amiért nem vesznek részt minden szavazáson)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A Kiskunságban már megjelent a kaktusz. A természet jelzi, hogy változás van. Ezért szoktam mondani, hogy nem a természetet kell félteni. A természet alkalmazkodni fog. Magunkat kell félteni. (Lukács Balázs, az Ökológiai Kutatóközpont főmunkatársa)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nyilván már ön is egy kicsit meg volt szorulva anyagilag, mint az átlag magyar, hisz 32 év parlament után nincs egy forint megtakarítása sem, az árak is elszabadultak, ezért úgy gondolta, hogy nemes egyszerűséggel megemeli a saját fizetését. Nem 10%-kal, nem 20%-kal, nem filléreskedik. Megemelte 100%-kal. Elhiszem, hogy ön nyugodt, a melós azonban nem az. (Jakab Péter)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A propagandamédia egyik legújabb agymenése, hogy a Fővárosi Önkormányzat korlátozni fogja a távfűtést. Aki ilyen baromságot állít, az a távhőszolgáltatás alapvető elemeivel sincs tisztában. Sem a FŐTÁV, sem én nem tudjuk és nem is akarjuk szabályozni egy random budapesti lakásban a hőmérsékletet. Maximum a sajátomban tudom. (Karácsony Gergely)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az ellenzék egyetlen ügyet sem visz végig, azokat különösen nem szereti, amikhez sok energia szükséges. (Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha az alacsony árak miatt meglódul a benzinfogyasztás, akkor növelni kell az importot, romlik a külső egyensúly hiánya, gyengül a forint, ez további inflációhoz vezet minden nem szabályozott árú terméknél. Tolatunk vissza a szocialista tervgazdaság irányába. (Surányi György)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A napokban a miniszterelnök a tökeit villogtatta egy propagandaposztban. Az ennek örvendező honfitársaink egy nagy része nem tudja, másik része nem akar arra gondolni, hogy az „alcsúti veteményeskert” valószínűleg a 6000 négyzetméteres, többszintes kastélykomplexum melletti, kb 2000 négyzetméteres kertecske. (Hadházy Ákos Orbán Facebook-bejegyzésére, melyben a „felcsúti veteményesben” termett zöldségekkel illusztrálta, hogy „Tök meleg van!”)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/20  •  IX. 21. – X. 4.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre a NER-cirkusz egyre kövérebb celebjeinek kötcsei felvonulásáról, s hogy milyen előnyökkel jár a megfelelő segg rendszeres ápolása Váncsa István: a hibrid rezsimben való létezés régi és kedves tulajdonságunk minekünk Farkasházy Tivadar: volt egyszer egy Charta, avagy tényleg túldimenzionált volt a szélsőjobb térnyerésének és a szabad sajtó szétverésének veszélye 30 éve? Smuzewitz Ilona: Dobrev így szerezhette meg férje támogatását Dési János a magyar újságírás Svejkjéről Verebes István szerint a következő választás előtt az ellenzéki pártok jobban tennék, ha még több darabba szakadnának A Heti Kamu megtudta, Orbán Viktor benyújthatja igényét a brit trónra, amit egy londoni Békemenettel támogatnának Selmeczi Tibor töltött káposztát rántott Ötoldalas képriport a főnök elé vonuló kötcsei NER-elitről
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.