Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2019. 02. 07. · Hócipő 2019/04
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Én? Senkinek a nevében. (Lánczi Tamás, hogy kinek a nevében vitatkozott Tordai Bencével és Donáth Annával)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra, amit az is bizonyít, hogy a bevándorlással kapcsolatos kérdéseket nyíltan meg lehet vitatni, nem úgy, mint mondjuk Németországban. (Szájer József)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Jól belevágunk a lecsóba! (Fekete Péter államtitkár a kultúrharcról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, az Országgyűlés alelnöke, valamint a párt parlamenti frakciója politikai nyomásgyakorlással próbálja befolyásolni az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szervének, törvényi előírások alapján végzett ellenőrzési tevékenységét. (Az Állami Számvevőszék közleménye arról, hogy az újabb több százmilliós büntetésük miatt Sneider bejelentette, lehet, hogy megszűnnek.)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Magyarország ellen évek óta nemzetközi hecckampány folyik, amelynek a hágai bevándorláspárti politikai elit a zászlóvivője. (Kovács Zoltán arról, miért nem fogadták a holland küldöttséget)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Én azon nevetek, hogy egy semmibe vezető út körüli vita az Indexen címlapkép lehet. Azt remélem, egyszer majd olyan országban élünk, ahol ez a legnagyobb probléma. (Lázár a vadászkastélyához vezető útról, amelyet lezárt az önkormányzat, de az szerinte csak résztulajdona.)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Hadházy, Bangóné, Varju és Niedermüller képviselők támadólag léptek fel a Fegyveres Biztonsági Őrség tagjaival szemben, melynek során dulakodtak, lökdösődtek. Folyamatosan próbálkoztak bejutni a szerkesztőségekbe és a stúdiókba azzal a közölt szándékkal, hogy követeléseiket az adásban beolvassák, ennek során lezárt területekre is bejutottak. (A Központi Nyomozó Ügyészség határozata)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Andy Vajna magasról tett a pártpolitikára. (Orbán)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Tényleg sok Népszavát, Indexet és Magyar Narancsot olvashat Varga István, talán így ivódott bele az “odaátiak” oktalan felsőbbrendűség-kultusza. (Kocsis Máté)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A közép-európai térség legjobb haderejévé kell válnia a Magyar Honvédségnek. (Benkő Tibor miniszter)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Soros... Soros... Soros... Soros... Soros... Soros... Soros... Soros... Soros... Soros... Soros... Soros... Soros. (Ennyiszer említette Orbán 5 perc alatt péntek reggel a Kossuthon)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Akkor kezdenék igazán aggódni, ha Orbán dicsérne. (Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, akit Orbán Soros emberének nevezett)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az öreg disznót a csámcsogásáról ismeri meg a kanász. (Horváth Csaba Orbán rossz beidegződéseinek megváltoztathatatlanságáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Élet és Irodalmat járatok, Magyar Narancsot olvasok, a Népszavával kezdek, igényes, jó tollú újságírókat – és nem kell megsértődni – nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok. (Varga István, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke, pár órára rá már le is mondhatott)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Le fogjuk bontani az ellenzéki pártok közötti falat, amit a Fidesz megpróbál újra és újra felépíteni. A pártok és a szavazók közötti falat is. (Karácsony Gergely)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A szóvivőjük folyamatosan dobálja rám a sarat Magyarországon, mostanában már az országon kívül is. 2018 tavaszán, amikor a magyar külügyminiszter felszólalt az Európai Parlamentben, mert lehetővé tettük neki, tíz percen belül tízszer mondta el, hogy hazudozó vagyok. Akkor közöltem a magyar kormánnyal, hogy komoly bocsánatkérést követelek. Ez nem történt meg, és mivel közszereplő vagyok és demokrata, ön itt lehet, én pedig megtehetem, hogy ne bocsátkozzak vitába, köszönöm. (Judith Sargentini válasza, miután a magyar EU nagykövet egy beszéde után lehazugozta)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Hihetetlen, hogy a magyar kormány nem engedi, hogy egy nemzetközi egyezményben az ENSZ-re hivatkozzanak, holott tudomásom szerint Magyarország egyelőre még tagja az ENSZ-nek. A magyar kormány számos vörös vonalat átlépett, és erre emlékezni fogunk, amikor a következő EU-s költségvetésről tárgyalunk. (Németország EU nagykövete)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Vég nélkül lehetne sorolni a példákat arra, hogy tényfeltáró újságírók próbálják ellátni azt a tevékenységet, ami a nyomozók feladata lenne, és ha a cikkeik alapján bűncselekmény gyanúja vetődik fel, az ügyészség azt mondja: nem járnak el sajtóértesülések alapján. Előre látható volt, hogy egyetlen kollégám elé sem kerül az Elios-ügy, (Keviczi István, lemondott bíró)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/4  •  II. 13. – II. 26.
HÉT ORBÁNCSALÁDVÉDELMI INTÉZKEDÉS Váncsa István Orbán énértékeléséről és káderpolitikájának csernobili léptékű üzemzavaráról Farkasházy Tivadar szerint minden érv igaz, amit felhoznak a Jobbik ellen, de nem kéne egyszer megverni már a Fideszt? Para-Kovács Imre felidézi, ahogy 40 éve a debreceni Fidesz-irodában töltötte a kérdőívet, felvételre várva Kéri László beszéde a Pirézekhez Smuzewitz Ilona megtudta, a magyarországi német autógyárak tárt karokkal várják a kirúgott kutatókat a szalagsor mellé Majláth Mikes László elképzelte a Káslerkutató Intézetet Bakács Tibor Settenkedő egyetért Palkoviccsal, mert milyen rövidítés az, hogy MTA? – olyan, mintha rendszámtábla lenne Trunkó Barnabás utánaszámolt, hogy aránylik a közmédia 90 ezer milliós éves költségvetése, az ellenzéki képviselők által okozott roppant károkhoz A Heti Kamu megtudta, hogy a 3-as metró alagútjaiban rendezik az Air Race-t Berendezzük a várat: új sorozatunkban javaslatokat teszünk rá, milyen festményeket kölcsönözzön a képtárakból Orbán új hivatalának falaira
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.