Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2019. 08. 22. · Hócipő 2019/18
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt. (Kövér László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mi lesz a következő? A pedofília melletti síkraszállás? Ha azt mondjuk egy látássérült embernek, legyen büszke és vonuljon fel és követeljen többletjogokat, hogy ő is vezethessen? (Novák Előd a Coca-Cola hirdetéséről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Magyarországon egy autoriter demagóg van hatalmon. Bizakodásra az új szlovák államfő megválasztása adhat okot, ugyanis Zuzana Čaputová nyíltan szembeszáll Orbán illiberális túlkapásaival. (Harald Schumann)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A baloldal a klímaváltozás témakörével akarja megteremteni a saját legitimitását, s mint nemzetek felett álló, globális birodalmi kormányzás vezető ideológiájával kíván fellépni vele. (Orbán Balázs államtitkár)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül – és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja. (Angela Merkel)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Csak a kéményen át! (Dorogi szurkolók rigmusa az MTK ellen)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Saját költségen vetethetnek maguknak ételt a szociális munkásokkal, amit a rendelés másnapjára visznek be nekik. (A Nemzeti Nyomozó Iroda cáfolata a röszkei menekültek éheztetéséről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha ötszázat kapol kereken? Hármat visszahozol nekem. Gondold át, figyelj ide, lásd, hogy nem szarrágó vagyok, akkor kapol hatszázat. Tisztán. (Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat vezetője egy felvételen)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A magyar demokráciát elmarasztaló vélemények politikailag elfogultak, ténybeli állításokat nem nagyon tartalmaznak. (Orbán Merkelnek)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Azért senki nem tiltakozik, hogy augusztus 20-án a pesti belvárosban szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét. Imádjátok! (Homonnay Gergely)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha mindenki a saját helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik, akkor tudjuk folytatni Szent István király országépítő művét. (Semjén Zsolt)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán Viktor minden évben olyan istápot ad a lelkünknek, amely bőven szabályozza hazaszeretetünket. (Tiffán Zsolt Tusványosról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Egy része bicskanyitogató urizálás egy közepesen fejlett ország részéről, és egy nehezebb helyzetben óriási terhet helyeznek majd a társadalomra. (Bod Péter Ákos a látványsport kiadásokról és a presztizsberuházásokról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Egy ideális világban nem tűnne fel, ha egy plakáton mi innánk az üdítőt, ennénk a hamburgert, örülnénk a nyugdíj-biztosításunknak vagy egy utazásnak. Nem egy üdítővel próbálnának minket eladni. Azért szerepelnénk a plakátokon, mert mi is ugyanígy itt vagyunk, eszünk, iszunk, öltözködünk, közlekedünk, mint bárki más, abban az ideális világban legalábbis ugyanúgy megtehetnénk mindezeket, mint a többiek. (Tüntetők a Pesti Srácok munkatársának mozgássérülteket becsmérlő írására)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Azzal bíztak meg, keressek adatokat, milyen rémes új betegségeket hoznak be a migránsok Európába. Másik nap szárnyaló keresetekről és világszínvonalú fejlesztésekről beszéltem, miközben a környékünkön mindenki minimálbéren nyomorog, a vonat pedig hússzal vánszorog Szabolcstól Békésig. (Egy köztévét otthagyó riporter)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán a magyar demokrácia legígéretesebb védelmezőjéből a halálának fő szerzője lett. (Paul Lendvai a Foreign Affairs-ben)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának, és ebben a hírben maximum annak lehet örülni, hogy az Elios LED-lámpáin keresett 3,5 milliárd 1%-át közjóra fordította. (Hadházy Ákos Tiborcz adományáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Olyan képviselő kell, aki nem kérdez, csak megnyomja a gombot. (Galbács Mihály volt gyulai fideszes alpolgármester)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 1030 éve azt reméltük, hogy megszabadulva a Szovjetunió érdekszférájából a szabadság jön el. Ennek az illúziónak adott ma óriási pofont Angela Merkel, amikor a Magyarországot elszigetelő, az uniós pénzeket lenyúló, a kontinens bajkeverőivel parolázó Orbán oldalán nyilvánvalóvá tette, hogy mit is gondol erről az egészről. Lényegében azt, hogy a Közép-Európának juttatott pénzek végső soron a német multikat szolgálják ki. (Gyöngyösi Márton)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán a kidobóember, aki Európa bejáratánál áll. (Leonid Bershidsky orosz származású publicista)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Harminc éve a határok megnyitásakor nem a szabadságukba átrohanó németek voltak azok, akik történelmet írtak, hanem azok a magyarok, akik végül is egyesítették a két Németországot. (Ara Kovács Attila)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A történelemhamisítás már ipari méreteket ölt. (Békesi László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Közvetlen hun–magyar származást bizonyítani legfeljebb politikai megrendelésre lehet. (Riba István)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Aki nem ért egyet velem, felveszem. Nem szeretek olyannal dolgozni, aki elhiszi, amit mondok, vagy egyetért velem, mert a tudományban mindig egymás megértéséből jönnek ki új dolgok. Ha felfedezünk valamit, annál nagyobb kikapcsolódás nincsen. (Roska Botond, Szent István-díjas)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/17  •  VII. 14. – VIII. 27.
ORBÁN VIKTOR EGYRE RÁKOSIBB! Para Kovács Imre: Állítsuk meg Atlantát, a Coca-Cola gyülekezetét! Farkasházy Tivadar azt olvasta, hogy Orbánt ne hasonlítsuk Kádárhoz, ezért megpróbálta Rákosihoz Smuzewitz Ilona a magyar tudományos kutatás frissen kinevezett cárjáról, Maróth Miklósról Bartus László elképzelte, milyen lesz, amikor Orbán Amerikába menekül, és ott megalapítja a Felcsút Dakota futballcsapatot Bakács Tibor Settenkedő: Szabad-e Gerendaiéknak 200 milliót elfogadni, ha benne Orbán hamisítja a történelmet Trunkó Barnabás megpróbálta megtalálni a sajtóban az MSZP véleményét Hetven éve fogták be a Szabad Szájat A Heti Kamu megtudta, hogy Orbán bontotta le Kövérrel a berlini falat is
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.