Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2020. 02. 20. · Hócipő 2020/05
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Visszautasítom azokat az állításokat, amik szerint itt ne lenne rendben a demokrácia, ne lenne demokratikus verseny, vagy szabad közbeszéd. Sőt, azt kell mondjam, hogy Magyarországon folyt le az elmúlt években az egyik legszabadabb politikai vita. (Hidvéghi Balázs, Fidesz EP képviselő)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A jogállamiság folyamatos tiszteletben tartása. (Varga Judit arról, mit tart a kormány tárcáját érintő legnagyobb teljesítményének)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Több radikális szervezet a Városmajorban emlékezett meg a kitörés napjáról, amit a magát antifasisztának nevező csoport dobolással, hangoskodással próbált meg ellehetetleníteni. (A Hír TV beszámolója hungarista, náci és nyilas kopaszok városmajori koszorúzásáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Én meg egy polgár vagyok, nem közszereplő, úgyhogy ha lehet, akkor egy kicsit távolodjon el tőlem, jó? Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat? Nagyon kérem, hogy fáradjon el. (Mészáros Lőrinc a HVG újságírójának)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ha tud mondani egyetlen olyan szervezetet, akik ki lettek ütve. Lehet, hogy mások nem pályáztak, ezek nem könnyű pályázatok. Még egyszer szeretném helyretenni önöknek, mégiscsak mérvadó országos média. (Simonka György, betoppanva Hadházy orosházi sajtóértekezletére)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nincs olyan, hogy liberális, az diplomás kommunista. (Orbán Viktor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A baloldaliak általában a felső osztályok számára teszik zöldebbé a világot, a társadalmi egyenlőséget fontosnak tartó nemzeti kormány számára pedig az olcsó, mindenki számára megfizethető, de zöldebb környezet megteremtése a cél. (Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Magyarország vadászati nagyhatalom, ez így volt mindig is, Ázsiából hozott örökségünk. (Semjén Zsolt, aki kelet-ázsiai sziklaszarvasokat akar betelepíteni a sertéspestis miatt megritkuló vaddisznók helyére)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Meg lettek fújva a harci kürtök. (Bayer Zsolt az évértékelésről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Köszönjük, hogy Győrben helyreállítottad a keresztény-nemzeti oldal becsületét. (Balog Zoltán az évértékelés elején az új győri polgármesterhez)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Örüljenek, amiért ilyen futballszerető miniszterelnökük van. Minden feltétel adott, hogy a futball fejlődjön. (Leekens volt szövetségi kapitány)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Saját szememmel láttam, hogy Soros György háromszor próbálta meg kifosztani Magyarországot. (Orbán Viktor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Egy ilyen nemzeti konzultáció – hiszen már nyolc korábban volt – nyilván tapasztalatokban is gazdagodik a kormány, mikor megkérdezi a magyar lakosságot, ez elsősorban azt is jelenti, hogy tisztán akar látni a kormány, hogy a magyar lakosok a különböző kérdésekről miként vélekednek, és akkor egy ekkora hátulról jövő támogatással már – hogy is mondjam csak – nagyobb eséllyel lehet tárgyalni mondjuk az Európai Unióban is? (Fábián Barna kérdése az M1-esen Boros Bánk Leventéhez)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Orbán egy közép-európai napkirály, keleten nem nyugszik, nyugaton meg nem kel(l)! (Kuncze Gábor ismét előkerült tavalyi mondása)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Meg kell mutatni a világnak a V4-régió másik arcát, azt, hogy a visegrádi régió nem egyenlő az ezeket az országokat képviselő kormányokkal. (Karácsony Gergely Brüsszelben 15 uniós város leveléről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az elszántság olyan, mint a műveltség. Lehet olyannak látszani, vagy azt állítani, hogy valaki elszánt. De ha ez a valóságban nem így van, az ugyanúgy azonnal kiderül, mintha valaki a műveltséget próbálja imitálni. (Hadházy Ákos Churchill vagy Chamberlain című cikkében)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy látogasson el az orvoshoz, szerezzen beutalót bizonyos vizsgálatokra. (Wichmann Tamás 2019. április 3-án, már tudván a sorsáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei igény már 700 millió lenne. A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön ugyancsak 1 milliárd. Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látványsportra közpénzből. (Csőzik László, Érd új polgármestere a helyi kézilabdáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mészáros Lőrincnél alig közszereplőbb ma valaki Magyarországon. (Dojcsák Dalma jogász, TASZ)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán Viktor megfáradt Bástya elvtársat játszott évértékelőjén. Ha én szeretek magamban valamit, az a szerénység. (Szabó Tímea)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A világ bajait szívesen megoldaná, most már akár a klímaválságot is, főleg, ha Mészáros Lőrinc költheti el a rá szánt pénz. (Jakab Péter Orbán évértékelőjéről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Annyi derült ki, hogy Orbán Viktor nem tudja, honnan lehetne pénzhez juttatni a magyarokat. Pedig nem bonyolult: nem kell többet lopni. (A Jobbik Orbán évértékelőjéről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Nem könnyű koncentrálni, hogyha az embernek enyves, bocsánat, tintás a keze. (Gyurcsány Orbán évértékelőjéről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A miniszterelnöknek a majorságát. (Hadházy Kövér fölé lógatott táblája, utalva az egyik tavalyi szövegére)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Súlyos társadalmi károkat fog okozni, hiszen alkalmas arra, hogy konfliktusokat generáljon, meglévő feszültségeket felszínre hozzon, amelyek akár erőszakos formát is ölthetnek, gyűlölet-bűncselekményekhez vezethetnek, és legitimálják az intézményes megkülönböztetés gyakorlatát. (200-nál több pszichológus és pszichiáter a gyöngyöspatai ügy nemzeti konzultációba való berakásáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/4  •  II. 12. – II. 25.
FELTALÁLTÁK A LOPÁST... NA, KIK? Para-Kovács Imre megtudta, az új Nemzeti Alaptanterv szerint az lesz a matematika tankönyv címe, hogy: Nem sok az a 806 millió A köcsög és a takony Bayer Zsolt irodalmi munkásságában – Farkasházy Tivadar tanulmánya Dési János: Lófaszt tudnak kendtek – nem magyarul! Lengyel László: Fidesz nincs, orbáni elnök-párt van, mint Kínában, ahol a korlátlan hatalom már törékeny, mert a bajokról is egy személyben az egyeduralkodó tehet Bakács Tibor belép az újjászerveződő Munkásőrségbe, ha már negyven éve dobta a munkásőrlaktanya parancsnokának lányát Smuzewitz Ilona kiszámolta: a zsidó írók pont számarányuknak megfelelően lesznek reprezentálva az új Alaptantervben, az eddig méltatlanul mellőzött nyilasok és fasiszták mellett A Heti Kamu megtudta: Németh Szilárd áttér a vegán étrendre, a kormány pedig plakátkampánnyal állítja meg a koronavírust
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.