Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2020. 03. 19. · Hócipő 2020/07
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Amikor gyilkos modon a farizeusok, szinte meggyilkoltak, annak alapján , hogy a még élő sokszáz 56 bajtársam igazoltan kiállt mellettem ,ezeket ellenőrive ,Csodálatos Miniszterelnök úr ezt a beszédet mondta el, amivel engem leszedett A kereszfáról. Hála és Áldás. (Dózsa László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ez egy borzalmasan gyilkos rendszer, ami képes bárkit bedarálni. (Vidnyánszky Attila a színházi törvény ellen tüntetőkről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők. (Semjén Zsolt)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A gyerekeket ez nem fertőzi meg. Ha bezárnák az iskolákat, az a tanév végét jelentené, a tanároknak el kell menniük fizetés nélküli szabadságra. (Orbán péntek reggel, estére bezáratja)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Folyamatosan értékeli az operatív törzs a kialakult helyzetet, a jelenlegi döntés, hogy nem fogjuk bezárni az iskolákat, ha szükséges, meg fogjuk hozni ezt a döntést. (Lakatos ezredes péntek reggel, estére szükséges lett)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Bomba formában vannak, nem lenne szerencsés, ha eltolnánk a bajnokságot. (Sós Csaba úszókapitány a 30. fertőzött bejelentésekor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Súlyos károkat okozna az ellenzék ötlete, ha bezárnák az iskolákat. (A Tények az iskolabezárás bejelentése előtt egy órával)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Objektíven biztonságban lettek volna, de a küldöttek szubjektív biztonságérzete nem volt megfelelő. (Tóth Bertalan a szabadtéri MSZP kongresszus elmaradásáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni. (Orbán 16-án a parlamentben)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Erre a válságra a válasz nemzeti szintű. (Bencsik András)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Ki volt az az őrült, aki kitalálta, hogy haza kell hívni Olaszországból a magyarokat? (Bottoni történész a római magyar nagykövetség felhívásáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A város csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele. (Dézsi Csaba András, Győr új fideszes polgármestere)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Kontinensünk a járvány terjedése szempontjából egyetlen nagy egységnek tekintendő határok nélkül, a védekezést viszont tucatnyi önálló, helyi hatóság bürokráciája nehezíti. Jelenleg a koronavírus el sem tudna képzelni magának előnyösebb környezetet Európánál. (Kemenesi Gábor virológus)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Krízishelyzetben előnyben vannak a vadbarmok, akik nem hezitálnak. Ehhez azonban az is kell, hogy a vadbaromnak megfelelő egészségügy és szakemberek álljanak rendelkezésre. Ahol csak vadbarom van, mint Magyarországon, ott a helyzet ennél sokkal súlyosabb. (Bartus László Trump elnökről az Amerikai Népszavában)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ideje visszavenni az arcból, és amikor este bevezetnek egy intézkedést, amit reggel még nemzetrontásnak bélyegeztek, akkor bocsánatot kérni. (Tóta W.)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Érdemes mindezt összehasonlítani azzal a precíz szervezettséggel, ahogyan a dél-koreai hatóságok próbálnak védekezni. Ők annyi emberen végzik el a tesztet, amennyin bírják. Itthon erre egyedül akkor kerülhet sor, ha bejelented, hogy egy iráni apa és egy kínai anya gyerekével smároltál Észak-Olaszországban. Ha nem vagy lázas, akkor így sem. Van tíz napod szabadon fertőzni. (Gomperz Tamás)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ez a meccs annyira kellett a magyar labdarúgásnak, mint a koronavírus. (Gyömbér, a Soroksár kapitánya a Gyirmót elleni nézők nélküli 0:0-ás NB II-es meccs után)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A politikusok egyszerűen félnek keményet lépni, hogy mi lesz, ha három napig nem gördül le Audi a futószalagról vagy katonák állnak a határon. Ez ahhoz vezet, hogy nem állítják meg a járványt, ami így sokkal nagyobb kárt okoz. Félszüzek nincsenek, és félkarantén sem. Lehet bohóckodni azzal, hogy a misén kevesebben legyenek, meg 99 ember legyen csak a moziban, és hogy a gyerekek úgysem kapják el, tehát nyugodtan nyitva maradhat az iskola, de ez csak pótcselekvés, színház, alibizés. (Zsidai Viktor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán ne a kisemberek kárára csökkentse a koronavírus gazdasági hatásait, hanem a kisemberek kárát csökkentse. (Hadházy Ákos)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ez az ember egy rohamosan terjedő húgyfolt a kormány gatyáján. A nemzeti konszenzushoz vezető első lépés, hogy eltakarodik. (Tóta W. Kovács Zoltánról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/12  •  VI. 3. – VI. 16.
VÁNCSA + UJ PÉTER + PARA-KOVÁCS + SMUZEWITZ Váncsa István apostoli kormányzatunk adóbeszedési szokásairól, és az önkormányzatiság sorosista trükkjéről Uj Péter: A fickós mackó és a bráneralapú társadalom Para-Kovács Imre szerint itt az ideje, hogy Németh Szilárd orvosokat szenteljen a Puskás Stadionban, mert fokozódik a migrációs nyomás Smuzewitz Ilona a jövő tankönyveiből idéz, avagy hogyan győzte le Orbán pegazuson ülve, a lángoló kékesi tévétornyot lándzsaként használva a koronavírust Farkasházy Tivadar szerint Kásler az utolsókat rúgja! Mármint az ellenzékbe. Dési János megfejtette: olyan nincs, hogy Mészáros Lőrinc Trunkó Barnabás: A lánchídi csata Selmeczi Tibor olyan bódult állapotba került a győzelmi jelentésektől, hogy már alkoholmentes sörre sincs szüksége Novák Katalin családügyi családbiztos világcsúcsa nem marad a családban! Így osztályozta le Orbán anno az első szabadon választott Antall-kormányt A Heti Kamu megtudta: a Budapest–Belgrád vasútvonal menetrendjét is titkosítják
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.