Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2022. 05. 11. · Hócipő 2022/11
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni. (Schmidt Mária)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A költségoptimalizációval megtakarított költségekből javítani próbálunk majd a 168 Óra marketingtevékenységén. (Milkovics Pál a 168 Óra 15 kirúgott újságírójáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Néha rejtélyes módon aggályaikat fejezik ki bizonyos vendégekkel kapcsolatban, amit én nem is értek. Nézd, amit nálunk gyakorta elfelejtenek, hogy aki adja a pénzt, az rendeli a zenét. Tehát az egy teljesen természetes dolog, hogy ha az állam pénzt ad egy műsorra, akkor lehetnek bizonyos szempontjai, kérései vagy elvárásai... ez engem olyan rettenetesen nem zavar. (Fábry Sándor Rónai Egonnak)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak abba, hogy csendben a szakadék felé haladjanak az egész sterilizált európai csordával együtt, amelyet az amerikai pásztor a vágóhídra vezet. (Medvegyev, volt orosz elnök, Orbánt külön kiemelve)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ugyanazzal a recepttel jöttek, amivel Zelenszkijt is megválasztatták. Pártonkívüli, kanadai-magyar civil jelöltjük nem ütötte meg azt a szintet, amit a magyarok a vezetőiktől elvárnak. (Schmidt Mária, aki szerint az ellenzék mögött álló amerikai és nyugati döntéshozók választották ki MZP-t)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az inflációt sikerült féken tartani az árstopoknak köszönhetően. (Szijjártó az EU 5. legmagasabb inflációjáról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Akinek van tengere, és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei, nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban. (Orbán e kijelentése miatt a horvát külügyminisztérium bekérette ottani nagykövetünket)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Régi mondásom volt, hogy a magyarok nem értenek a sörfőzéshez és a sajtkészítéshez, a Fidesz pedig nem ért a médiához. Azóta annyi történt, hogy mi magyarok egész jól megtanultunk sört és sajtot készíteni… (Huth Gergely a megszűnő Pesti TV programigazgatója)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Önhatalmúlag megváltoztatta a választópolgárok akaratát, és a város vezetésében baloldali többséget teremtett. (Az újfehértói Fidesz közleménye a település polgármesteréről, aki kilépett a Fideszből)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


A számat nem akarják befogni, mert már rég befogták az emberek szemét és fülét. (Pápai Gábor rajzoló)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A Rózsadombot megnyertük, a Havanna lakótelepet elvesztettük. Ez nem normális helyzet. (Hiller István)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Magyarország halszagú. (Gulyás Balázs a Magyar Hangban a leköszönő Áderről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Megesik, hogy valaki mások fogságába esik. A politikában is előfordulhat ilyesmi. Ez még nem a vég: ebből ki lehet szabadulni. Az igazi baj akkor jön, ha a fogoly beleesik a közismert Stockholm-szindrómába. Sokkolva a frusztráló tehetetlenségtől, elkezd azonosulni rabtartói nézőpontjával. Legyőzhetetlennek tekinti őket, akarva-akaratlanul kezd megfelelni az elvárásaiknak. (Lendvai Ildikó az ellenzékről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A rendszer nem tűri a rendszerkritikát. (Szerető Szabolcs, Magyar Hang)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Egy képviselő szabadon dönthet úgy, hogy nem kíván élni, vagy később kíván élni valamely jogával. De ha egy házmester vagy egy pártkáder akar dönteni erről, az csak egy újabb bizonyítéka annak, hogy már rég nem demokráciában élünk. (Hadházy válasza Kövérnek, aki abban a Kossuth Rádióban bírálta őt, ahová be sem teheti a lábát)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Tisztességes ember egy ilyen alaptörvény elfogadása után semmiféle közösséget nem vállal egy törvényen kívüli rendszerrel, mint amilyen az Orbán-rendszer. Ebben a rendszerben semmiféle funkciót, szerepet nem lenne szabad elvállalni, hanem csak elutasítani a rezsimet, mint egy fasiszta diktatúrát. Mert ha ezt nem teszik meg, akkor egy olyan diagnosztizálható elmebeteg, mint az őskommunista-fasiszta Kövér László szankcionálja őket a fasiszta alaptörvény nevében, és ezt el kell tűrniük. (Bartus László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Azokat nem lehet tisztelni, akik kiüresítik a parlamentet. Ez egy megtépázott tekintélyű parlament. (Fekete Győr András)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az egész receptet nem mondom el, de én azt szeretem, ha a bőrtől, zsírtól megtisztított színhús kerül vissza a hagymával együtt a passzírozás után az alaplébe. (Áder János leköszönö köztársasági elnök a halászléról a Magyar Nemzetnek adott búcsúinterjújában)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/10  •  V. 4. – V. 17.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: Putyin elnök úr egy fénylovag, akit Orbán miniszterelnök úr hatalmazott fel a gonosz elleni háborúra, a Felcsúton megtalált frigyláda erejével felruházva Váncsa István a Galaktikus Birodalom önjelölt császárának szózataiban a fogalmi gondolkodás eszközeivel nyomokban felfedezhető intelligibilis elemekről Farkasházy Tivadar megtudta, az MSZP azért nem tartott május elsejei rendezvényt, mert készülnek a győzelem napjára Smuzewitz Ilona szerint az ellenzék majd akkor fogadja el az őfelsége ellenzéke szerepet, ha a kormány visszaállítja a királyságot Verebes István: jelenünk olyan eseménydús, mint egy proszektúra Dési János Margináliába költözött A Heti Kamu megtudta, Brüsszelbe utazik Orbán, hogy megvédje a kormány újraválasztását, amit egy „Védjük meg a győzelmet!” plakátkampánnyal nyomatékosítanak Trunkó Barnabás azon tűnődik, hogy a derusszifikáció jegyében lesz-e Széll Kálmán tér Kijevben is?
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.