Zöldség / Gyümölcs

Hócipő szerkesztőség
2020. 09. 17. · Hócipő 2020/20
Kérjük, értékelje az elmúlt két hét legrosszabb mondatait (Friss Zöldség) egytől tízig, adhat többnek is ugyanolyan számot, a lényeg, hogy a tízes legyen ön szerint a legnagyobb butaság, baromság, ostobaság, majd ehhez viszonyítva lefelé a többi. Lehetőleg kerülje, hogy mindegyiknek tízest ad, hiszen ez nem értékelés, hanem egymáshoz viszonyított sorrend, mit tart fontosabbnak, rémisztőbbnek, vagy lényegtelenebbnek.

S ugyanígy, egytől tízig értékelje az elmúlt két hét ön szerint legokosabb, legszerencsésebb, legérdekesebb mondatait, gondolatait (Friss Gyümölcs), az ön szerint legjobbnak adjon tízet, akár többnek is, és így lefelé egyig.

Az önök által megszült sorrendet a szerdán megjelenő Hócipőben találják. Kérjük, hogy legkésőbb vasárnap este tíz óráig adja le szavazatát. (Köszönjük, hogy ezzel is segíti munkánkat, s a nyomtatott Hócipőt!)ZÖLDSÉG


A vádirat, az nullás! Ugyanis nincsenek meg a törvényi feltételei, hasraütésszerűen olyan ügyészek csinálták – és ezt most a kamerába mondom –, akik azóta mind ki vannak rúgva. (Simonka Görgy)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A diákokat zseniálisan lehet manipulálni. Imádnak tiltakozni, hisznek a szabadságban, szeretik a füvet és az egyéb élvezeti szereket. (Bencsik András az SZFE-ről)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ellentétben egyes tüntetéseket szervező intézményekkel, nekünk kifejezetten örömünkre szolgál, hogy a modellt váltó egyetemek közé kerültünk. (Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az utolsó tanár, aki a Színművészetin felvállaltan keresztény, konzervatív értékrend mentén gondolkodott, Kerényi Imre volt. A mi szakmánkban nem volt rendszerváltás. Most történik. Számomra egészen döbbenetes és megható, ki mindenki jelzi a szolidaritását felém. Nagy öregek telefonálnak, támogatnak. (Vidnyánszky, nevek nélkül)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Soha nem volt ilyen szabad az SZFE. (Gulyás Gergely)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Aki ezt képtelen megérteni, ha nem is börtönbe, de a nyálfolyatóba jó lenne bezárni. Már csak azért is, hogy a jövőre megrendezendő, minden bizonnyal sikeres vadászati világkiállítást rendben és nyugalomban megrendezhessük. (Bayer Zsolt a vadgazdálkodást kritizálókról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Annyira állítja meg a vírust, mint az alsógatya a fingot. (Vajna Tímea a maszkról, aztán elkapta egy partin)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Ezt a döntést jól megfontoltuk, a kutatórium összetétele Vidnyánszky Attila vezetésével megfelel a célnak. (Palkovics László)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A járvány első hullámát Berlinben töltöttem, és az volt a tapasztalatom, hogy a koronavírus mellett egy másik vírus is pusztított az európai és német sajtóban és politikában, amely Magyarország hitelét igyekezett rontani. (Volf Nagy Tünde kérdése Orbánhoz a köztévében)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A németek valamiért azt gondolják, hogy az ő demokráciájuk valamiért jobb, mint Magyarországé. Tévednek. Valamiért azt gondolják, hogy a sajtószabadság ott jobb állapotban van, mint itt. Tévednek. (Orbán Viktor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
GYÜMÖLCS


Újabb aggályokat vet fel a sajtószabadság a nacionalista Orbán-kabinet vezette Magyarországon, mivel a hatalommal szemben kritikus Klubrádió küzdeni kénytelen a sugárzási engedélyért. (Reuters)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A miniszterelnök a politikai helyzetet felmérve dzsihádot hirdetett az ellenzékkel és az önkormányzati rendszerrel szemben. (Karácsony Gergely)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Augusztus során felégettük azt az egészségi tőkét, amelyért tavasszal megdolgoztunk. (Barabási Albert László, nemzetközi hírű hálózatkutató)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Az, hogy Vidnyánszky kuratóriumi elnök lett, több mint bűn - hiba. Aki ennyi állást tölt be egyszerre, miközben nagyon sok előadást is rendez, az megkérdőjelezi, betölti-e azokat a hivatalokat rendesen. (Szinetár Miklós)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Mondhatták volna inkább azt, hogy nem szeretik a Klubrádiót. (Arató András)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A magyar kormány folytatja a nyomulást a kritikus sajtóorgánumokkal szemben, most éppen az utolsó jelentős független rádió a célpont. Elhallgattatja a neki nem tetsző szerkesztőségeket. (Der Spiegel)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A Klubrádió azóta a kormány célkeresztjében van, amióta az 10 éve visszatért a hatalomba. (AP)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A szabadságot próbáljuk megtanítani a diákságnak, ez nem tetszik a hatalomnak. (Máté Gábor)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10A V4-ek egyértelműen elítélik az első számú orosz ellenzéki vezető ellen elkövetett gyilkossági kísérletet. Ezért arra szólítjuk fel az orosz hatóságokat, hogy indítsanak alapos nyomozást, ami az elkövetők megbüntetésével fog végződni. (A V4-ek kormányfői)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Orbán Viktor szerencsétlenkedéssel egybekötött haszonlesése nagyon sokba kerülhet még Magyarországnak. A kormányzás ugyanis elsősorban nem arról szól, hogyan veszünk duplán túlárazva reklámtáblán felületet a haver cégétől közpénzből, hanem arról is, hogy valóságos problémákat kell megoldani az egészségügytől a munkanélküliségen át a fertőtlenítésig. (Fekete-Győr András)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Úgy érzem magam, mintha egy 100 méteres síkfutáson 90 méternél szóltak volna, hogy 1500 méter a táv, aztán a cél előtt megint szóltak volna, hogy ez galopp és szerezz magadnak egy lovat. (Mesterházy Attila az MSZP elnökválasztásról)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10Vidnyánszky most már olyan gyors ütemben váltogat az őszinte odafordulás és a bagázsozás, illetve a nemzetközi háttérhatalmazás között, hogy lassan követhetetlen. Olyan ez, mint amikor menet közben szétrázódik egy karosszéria. (Enyedi Ildikó)

1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/20  •  IX. 23. – X. 6.
DUPLA PARA, DUPLA SMUZEWITZ Para-Kovács Imre: Mi van már azzal a rohadt Nobel-díjjal? – kérdezte a Magyar Galaktikus Nyitás frissen kinevezett igazgatója a Vidnyánszky Attila kinevezéseiért és a nemzeti szoptatási programért felelős államtitkártól Farkasházy Tivadar a libernyákok által finanszírozott Vidnyánszkyról Smuzewitz Ilona nem érti, miért nem találtak olyan orvost, aki tudja, mit kell válaszolni, amikor Orbán kérdezi? Kéri László a Nemzeti Madáretetőről Avar János Semjén logikája alapján levezeti, hogy ha valakit nem támadnak a kereszténység ellenségei, az máris stikligyanúba keverhető Dési János: La Fontaine és a Fidesz Bakács Tibor: egyre többen hasonlítanak a kormányban Németh Szilárd egykor bájos hegyimedve-kerekterére Selmeczi Tibor várja, mikor kapja meg Vidnyánszky a Fürdőigazgatóságot, a MÁV Járműjavítót és a Nagycsarnokot is A Heti Kamu megtudta: Mészá­ros Lőrinc a válása miatt bánatában olykor leissza magát, ilyenkor pedig Orbán vigyáz a pénzre
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.