Ő szül nekünk rendet

Váncsa István
2013. 12. 23. · Hócipő 2013/26
Magyarországon ez idő szerint többpártrendszer működik, vagyis az ellenzék feladatait átmenetileg nem a kormánypárt látja el, hanem meg van engedve, hogy ebben a szerepkörben tőle független személyek és szervezetek páválkodjanak. Ezzel önmagában még nem volna semmi gond, a baj az, hogy ezek a személyek és szervezetek társadalmunk magasztos céljait deklaráltan nem osztják, sőt gúny tárgyává teszik. Avval a felemás helyzettel kell tehát szembenéznünk, hogy Mária országának ezen göbecsei, akikre igazából a nép öklének kéne lesújtania, beléphetnek a Parlamentbe, sőt helyet foglalhatnak az ülésteremben, noha ez, mint a házelnök rámutatott, önmagában is méltatlan. Ráadásul a nemzet szentélyébe bocsátott aljanép ahelyett, hogy áhítatos csendben és lehetőség szerint láthatatlanná válva töltené azt a kevéske időt, amely a Házban számára kiszabatott, fontoskodik, felszólal, interpellál és más obszcén dolgokat művel, megdöbbentve a tisztességes magyar embereket, és magára idézve a házelnök jogos haragját. Célja az, hogy a házelnöki szigorra hivatkozván a Nemzeti Együttműködés Rendszerét kedvezőtlen színben tüntethesse föl, persze mindhiába. A világ és legfőképp a számunkra mérvadó keleti országok népei tisztán látják, hogy a házelnök ezekkel a rendbontókkal atyai módon bánik, hiszen csak zsebpénzelvonást alkalmaz, noha deresre vonathatná vagy egyszerűen csak közmunkára irányíthatná őket, hogy a továbbiakban felhőt, napocskát és hópelyheket rajzolgassanak, ami az értelmi színvonaluknak is jobban megfelelne. De ne higgyük, hogy a házelnöki humanizmus gyengeséget takar, erről szó sincs. Az országgyűlési törvény átírásával és az új házszabállyal a rendbontókra zordabb idő köszönt, a parlamenti őrség átszervezése pedig garancia arra nézvést, hogy a ház falain belül semmi gaz merény a maga alantas célját el nem érheti. Hogy mást ne mondjunk, az őrsereg épp most vásárolt pár vagon muníciót, darabonként százhetven forintért, miközben a világ rendvédelmi erői által leginkább preferált 9×19-es Luger lőszer Magyarországon kis tételben feleannyiért megkapható, nagy tételben még kevesebbért. Viszont a mienket kétségkívül magyar kéz formálta tökéletessé, így ez a golyó az útjában álló hazafit kikerüli, a mögötte álló nemzetvesztőt azonban eltalálja. Utóbbi ekkor ajvé kiáltást hallat, és miniszterelnökünk rajongói táborának aktív tagja lesz. Közben erős magyar anyák szervezik erős magyar gyermekeik bölcsődei férőhelyét, de nem itt, hanem Új-Zélandon.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.