Variációk Parlamentre

2014. 01. 22. · Hócipő 2014/02
A Steindl Imre által tervezett, 1904-ben befejezett, idén 110 éves, eklektikus és neogótikus stílusban épült Országházunkra minden magyar büszke, a turisták pedig a csodájára járnak. A benne ülőkről azonban erősen megoszlanak a vélemények. Bodnár János képei közül ki-ki választhat pártállásától, pénztárcájától vagy egyszerűen csak a közérzetétől függően.


– A legeslegújabb Alaptörvénybe belevesszük, hogy legyen kétkamarás, s Budának is jusson!


– Sötét emberek gyülekezőhelye, de legalább betartják a rezsicsökkentést!


– Magyarország jobban teljesít!


– A legjobb, ha nem is látom!


– Sűrű fellegek tornyosulnak hazánk egén!


Fotó: Bodnár János
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.