Fazekas miniszter tisztítómű helyett települést alapított

2014. 03. 29.
A kormány.hu híre így szól: „Szennyvízelvezető-rendszer és tisztítómű alapkövét tették le csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaszentimrén, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló infrastrukturális beruházáshoz közel 1,3 milliárd forintos támogatást nyert el a település. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az alapkövet jelképező időkapszula letételi ünnepségén azt mondta: az elmúlt években olyan vidékpolitika valósult meg, amely nem a települések rombolását jelenti, hanem fejlesztésekkel, beruházásokkal jár együtt az ország legkisebb helyén is. ”

Min csodálkoznánk azok után, hogy Orbán Viktor egy csak fél év múlva üzemelő gázvezetéket adott át a szintén választási kampányban lévő Ficóval, egy helyettes államtitkár új töltőpisztolyt avatott egy benzinkúton, és hogy Varga Mihálynak egy nagyteljesítményű gyümölcscentrifuga átadása jutott. Mindent avatnak amit lehet, amihez pedig még hozzá sem kezdtek, oda alapkövet raknak.

Ám Fazekas miniszter úr programjában valami egy kicsit félrecsúszott. Nézzék csak a képeket:

Eddig rendben is vagyunk, az alapkő oda volt készítve az asztalra, levették, megfogták... Azt várnánk, hogy az van rávésve, hogy „Tiszaszentimrei Szennyvízelvezető-rendszer és tisztítómű”, plusz dátum, esetleg a regnáló polgármester, a miniszter vagy a miniszterelnök neve (tudják, kiknek legyen majd hálás az utókor).


Ezen viszont mi szerepel? Igen, jól látják, az Alapkő felirat, a település neve és az évszám. Fazekas miniszternek sikerült egy új magyar település alapkövét leraknia, amihez ezúton is szívből gratulálunk. Három variációt tudunk elképzelni, hogy mi történhetett (persze szigorúan elméleti alapon):

1. Amikor rájöttek, hogy a kampányban célszerű valamit Tiszaszentimrének is adni, még nem tudták, hogy mi lesz az, de sietni kellett, ezért univerzálisan felhasználható alapkövet vésettek, és bíztak benne, hogy mire az elkészül, valamit már tudnak nekik ígérni.

2. Tiszaszentimre eddig nem létezett, most alapította meg Fazekas miniszter úr.

3. Eddig jutott a kőfaragó, amikor elkopott a véső, és újra már nem maradt keret.


(Fotó: Pelsőczy Csaba, kormány.hu)
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/4  •  II. 14. – II. 27.
Para-Kovács Imre: nem létezik jobb megoldás, mint a nővé operáltatott Fodor Gábor vagy Szili Katalin kinevezése államfőnek Váncsa István felidézi, hogyan cseleztek ki egy vendéglői asztal melletti falban talált poloskát Smuzewitz Ilona: Lemondhatatlan szomorúság gyötri Novák tanácsadóit Farkasházy Tivadar: felidézi azt az időt, amikor Novák Katalin még egy perc alatt tizenhatszor mondta ki a család szót Havas Henrik a karmelita helyett ezúttal a Cinege utcában vizitelt Orbánnál Dési János megtudta, Nemzeti Twist Olivér Kegyelmes Program indul a vallomások visszavonásának megkönnyítéséért Lendvai Ildikó: Szövegminták kezdő hazafiaknak Verebes István újabb Örkényiádái Nagy Bandó András: mi magyarok találtunk fel mindent. Is. A Heti Kamu megtudta, az új köztársasági elnökasszony „Hát persze, hogy vállalom, apa!” felkiáltással fogadta el a felkérést Magyar mécsesek égnek az ukrán lövészárkokban!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.