Mészáros és Mészáros és Mészárosné

Családbarát kormány

2014. 04. 30. · Hócipő 2014/09
Mint tudjuk, a Fidesz nagyon szereti a családokat, főleg a hozzá igen közel állókat. Amúgy a magyar családok túlnyomó része az elmúlt négy évben a tönkremenetelhez közelebb került, mint a meggazdagodáshoz. Mi utóbbiakból mutatunk be 11-et, azért ennyit, mert a kormányfő köztudomásúan szereti a focit, amely szintén igen sokba kerül nekünk, hiszen ahol a vonat megáll, oda építtet egy stadiont. A 11 részes sorozat címe lehetne Dinasztia is, de ezt a Dallasszal vetekedő imperialista szappanoperát nálunk nem adták, viszont ezekben is lesz egypár Dzsoki.

Azaz olyan oligarcha és offshore lovag, aki az elmúlt négy évben alaposan meggazdagodott az övéivel egyetemben, szinte mind kormányzati pénzek révén, ha netán elmulasztották az első Orbán-ciklusban. Vagy jól fizető állami állásokba kerültek, ha nem is hetedíziglen, de a nej, az apa, a gyerek mindenképpen. Vagyis az olyan egykék, mint Közgép Lajos, ezúttal hiányoznak a csapatból, ám az utolsó részbe több tartalék is bekerül.

Legyünk jóindulatúak, és a család fogalmát ne szicíliai, nápolyi értelemben használjuk, vagy mint a Keresztapa egy, kettő, háromban, bár párról érdekes dolgokat írt Debreczeni József A fideszes rablógazdaságban, Ferenczi Krisztina a Narancsbőrben és Magyar Bálint a Magyar Polipban. A család olykor nem vér szerinti, lásd a Bibó koleszt, de legalább annyira összetart, mint egy ősmagyar törzs. A fél országot már kihúzták alólunk, április 6-án eldőlt, hogy a másik fele is veszélybe került.Magyarország legmódosabb gázszerelője jelenleg a 88. leggazdagabb magyar, ami a szélsőjobb szerencseszáma, persze semmi köze hozzájuk. Ahogy a Dózsa-parasztlázadásban részt vevő Mészáros Lőrinchez sem, Lőrinc pap az 1514-es felkelés szellemi vezére volt, a mi Lőrincünk viszont nem igazán egy szellem, viszont Felcsúton szinte mindenhez köze van. Az 1789-es lakosú falu polgármestere, ami egy forradalmi évszám.

Mellesleg a Puskás Labdarúgó Akadémia elnöke is, aki megbízta a Mészáros és Mészáros céget, azaz saját magát a FIFA 1A osztályú, 3600 főt befogadó, négy oldalról fedett stadion felépítésével. Jelenlegi vagyonát 6,9 milliárdra becsülik, ami elég szép ahhoz képest, hogy 2007-ben majdnem tönkrement. 2010 óta 3,5 milliárd értékű közbeszerzési eljárások nyertese társaival, ebben még nincs benne a két legújabb, ugyanis a Mészáros és Mészáros Kft. harmadmagával csaknem 26 milliárdos munkával járulhat hozzá a békési vízminőség javításához, ami pedig elég messze van Felcsúttól. Öt fideszes fővárosi kerület pedig 9,5 milliárdért őket bízta meg szennyvízelvezetéssel, de lehet, hogy a végén több lesz, mivel ennyi szennyért ez nem is egy nagy összeg. Mellesleg feleségével és fivérével 1327 hektár föld bérletét nyerte el a megyében, ez Ángyán József szerint annyi, mintha tíz Városligetet vagy egy egész települést adtak volna neki, a falut övező földekkel. A szám első Anjou királyunkhoz való vonzalmát is kifejezi, mivel Róbert Károly 1327-ben vezette be a harmincadot, márpedig egy hektár műveletlenül, egy kaszálással is hetvenet hoz, mármint hetvenezer forint területalapú uniós támogatást, ami 1327 hektár esetében évente százmillió. Ebben a megyében osztották ki az országos földek negyedét. Mészáros takarékos ember, amikor a göbölpusztai juhász a frissen nyert földről a birkáinak lekaszált ötezer forint értékű lucernát, amit el sem vitt, a rendőrségnek valahogy a tudomására jutott, 20 ezerre büntette és a kaszáját is elkobozta. Igen sok földet kapott a Flier család is, sokan vélelmezik, hogy Garancsi és Mészáros mellett ők lehetnek a harmadik strómanok.

Amikor napvilágot látott, hogy mind a 19 Auchanban Mészáros Lőrinc nyithatott trafikot, helyreigazítást kért a sajtótól, hogy neki egy sincs, összetévesztik a testvérével, azok a trafikok És Mészároséi, a falu polgármester-helyetteséé.– Tizenegy közbeszerzési pályázatból csak nyolcat nyertem? És ki nyerte a másik hármat? A nejem vagy a tesóm?

A stadion és a Puskás Akadémia is Makovecz elképzelése alapján épült, s több tornya van, mint a moszkvai Vörös téren lévő hagymakupolás templomoknak, ami egyedülálló a világ labdarúgó-akadémiái között. Már az NB I-ben fociznak, általában öt idegenlégióssal, s öt, harmincon felüli magyarral, Puskás akadémista jó, ha egy kezd, ám előszeretettel importálnak játékosokat a Várszegi-féle Sándor Károly Akadémián felnőttek közül. Azért is jó a faluban egy NB I-es csapat, mert velük kiadják az 1800-at, tehát ha Orbán utasításainak megfelelően mindenki hoz magával még egy embert, akkor elvileg megtelhet a Pancho Aréna. Ugyanis Öcsi spanyol becenevét viseli, aki hamarosan ott fog születni. Ám amikor a Honvéd szurkolói egy Puskás feliratú molinót raktak ki a sóstói stadionban, leszedették velük, elvégre semmi közük Puskáshoz. Eddig ugyanis még Fehérváron játszottak, a miniszterelnök szívéhez szintén közel álló Videoton-pályán, a Kecskemét ellen 29 néző kezdett, de a végére elérték a százat, beleértve a vendégszurkolókat. A Vidi tulajdonosa az a Garancsi István, aki másodmagával egy offshore cégháló végén található, holott az MVM offshore cégeknek nem is adhatott volna tovább olcsó külföldi gázt, amelyen az érintettek két év alatt 100 milliárdot kerestek, ebből egyetlen cikk lett, míg a 240 milliós Simon-ügyből 521 csak az első héten. Miközben a gázüzlet nyeresége ennek közel 500-szorosa. Garancsi a Duna Takarék tulajdonosa is, amely az egyetlen megmenekült magyar takarékszövetkezet, mivel az utolsó pillanatban bankká válhatott. Talán azért is, mert ők nyújtottak 600 milliós hitelt a felcsúti stadion építéséhez, ami fajlagosan drágább, mint a torinói Juventusé, fejenként több mint egymillió. Miniszterelnök falujában stadion idáig egy épült, Scornicestiben, Ceausescu szülőhelyén, de ott 12 falut hozzácsatoltak, hogy mégse legyen olyan ciki. Most a harmadosztályban teng az FC Olt, a stadiont átfújja a szél, mint az akasztóit, amit Stadler úr becsületes adócsalásból épített, hátha azzal sikerül megkötni a kunsági futóhomokot. Egy stadionhoz vonat is jár, kisvasútnak nevezik, bár igazából nagyvasút az alcsúti arborétumig, ahol mindenki kedvezményesen fogyaszthat a Puskás Akadémia Sport és Wellness Hoteljében, vagy Mészáros Lőrinc Pizza Pubjában, a kormány ugyanis nemrég felszólította Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján tegye kiemelt projektté a felcsúti vasútfejlesztést, 600 millió elszámolható közkiadási keretösszeggel. A beruházás a Közép-dunántúli Operatív Program része, a Kiemelt és integrált vonzerő-, termék- és infrastruktúra-fejlesztések támogatása című konstrukció keretében. A korábban a MÁV Zrt. tulajdonában lévő pályaszakaszt a hozzá tartozó épületekkel az Orbán Viktor által 2006-ban 150 ezer forinttal alapított A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány és Mészáros Lőrinc vásárolta meg 2009-ben.Arra kérjük olvasóinkat, találják ki, hogy a kettő közül melyik Mészáros Lőrinc új háza?

Felcsút kifejezetten szegény, hatvanas években épült málladozó boltjaiban nyugodtan leforgathatnák Tarr Béla Sátántangójának folytatását, s Orbán első kormányzása idején két szomszédos faluval hiába kapta meg az ország az évi 3 milliárdos csatornázási keretének 95%-át, s építettek minden porta elé betonozott árkot, gyönyörű termésköves gépkocsibehajtót, a romos házak udvarán alig látni kocsit, s kapuk tömegein a kiírás: eladó. Egy helybéli szerint pedig minden második lakos munkanélküli. Mészáros viszont gázos ügyei mellett szépen vásárolgat, több földet Lévai Anikónak, s bár a stadion szélén egymás mellett áll Orbán Viktor, Lévai Anikó, Orbán Győző és Mészáros Lőrinc háza, utóbbi nemrég vett a helyiek szerint 250 millióért egy inkább kastélynak kinézőt hatalmas parkkal. Ez a négy parasztház lesz feltehetően a stadionhotel alapja, biztosan olcsón megszámítják.


Minden második ember munkanélküli, minden harmadik ház eladó.

Lőrincünk a legritkább esetben szólal meg, mivel nem éppen a szavak embere, ám amikor Mesterházy Attila beszéde közben egy ismeretlen kötelet emlegetett, amit a Hírtévé szépen felnyomott, elnyilatkozta, a pártelnök rólam és a munkámról beszélve, uszítva a hallgatóságot, helyeslően kommentálta egy bekiabáló MSZP-s dermesztő csatakiáltását, amelyben az első sorokban ülő szocialista Kötelet!, vagyis akasztást követelt a nevem hallatán. Ezzel felháborodást és rémületet idézett elő nemcsak a családomban, szűkebb és tágabb környezetemben, de az egész országban. Csakhogy az illető messze ült az első sortól, s máig nem tudni, kicsoda, hogy került oda, Mesterházy pedig akkor meg sem szólalt, mivel legfeljebb a szomszédjai hallhatták, csak később mondta, amikor valaki börtönt kiáltott, hogy minden a bíróság dolga.


A két juhász kaszáját a rendőrség elkobozta, ezeket az RTL-től és az ATV-től kapták.

Orbán mindenesetre kitartott e hazugság mellett, s a felcsúti faluház avatásakor kijelentette: Még úttörőnyakkendőt sem tudtak a nyakába kötni Mészáros Lőrincnek, nem csoda, hogy most ugyanazok kötelet emlegetnek.

A miniszterelnök 1988 áprilisában viszont magáról így beszélt a Fekete Doboznak: büszke voltam rá, hogy aktív úttörő múltam után felvettek a KISZ-be, ahol KISZ titkár lettem, s kiváló úttörőként nem kellett Kilián-próbát tennem. Azon voltam, hogy jó KISZ-életet csináljunk.

Mit mondjunk, jó kis életet teremtettek tíz felcsútinak, a többi pedig jól megszívta. De legalább naponta láthatják Orbán piramisát, a stadiont, ami egy kicsit lőrinces.


Folytatjuk
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.