Alternatív stadionok uzsonnára

Selmeczi Tibor
2014. 12. 23. · Hócipő 2014/26
Nem volt akkora gyászban a nótabeli Mátészalka (hogy Gacsaj Pista halva van), mint a siófoki kemény mag, amikor megtudta, hogy nem épül fel az egykori sütőipari üzem helyé­re tervezett új stadion. Hogy a kampányban beígért okostelefonoknak is lőttek, az csak hab a túrótortán. A képviselő-testület leszavazta a gigaberuházást, pedig a Gyirmót elleni döntetlenben benne szunnyadt a perspektíva, de hát a siófoki önkormányzat nem Fel, hanem Elcsút...

Az indoklás, hogy akármennyit ad is az állam, nincs miből. A híres siófoki bundabotrányok is már régen lecsengtek, tényleg nincs pénz, ráadásul – Brecht mondásának szabad fordításával – mi egy bundázás egy stadionalapításhoz képest!? Mostanság megtört hátú, szomorú kabinosok, könnyes szemű hekk- és lángossütők sopánkodnak a városban, hogyan jön majd ide a Bayern München zakózni tavaszvíz idején. Bezzeg a Rába-parti metropolisz (Gyirmót) biztosan felépíti a sajátját!

Viszont éppen a csalódott emberek kárpótlására megszületett egy új termék, a „Stadion szilikon sütőforma”, amit egy hirdetésben találtunk. Játékként az egykori sütőipari üzemet is felidézhetjük, ha pékárut sütünk benne.


Illene, hogy első „kreálmányunkkal” magának a Stadionok Cicerójának kedveskedjünk, de mivel elnyilatkozta, hogy kedvenc étele a nagymamaféle töltött káposzta, ezzel ne kísérletezzünk. Kevés töltelék fér be a kis zöld lelátók közé, ráadásul ha formában van, meg tud enni akár négyet is belőlük, ami nagyon megdrágítaná, hiszen ahány töltelék, annyi szilikon! Ha viszont egyesével készítjük el, akkor szaporátlan. Ráadásul hitvese, Anikó, káposzta helyett a töltött paprikát preferálja, ne generáljunk felesleges konfliktusokat.

Legjobb választás a fasírozott! Összecsináljuk az összetevőket, belenyomkodjuk a szilikon-stadionba, és kisütjük. Pompás élmény!

Viszont ha nem tükörsima a töltelék, akkor el fognak veszni a finomságok, ügyeljünk tehát a részletekre! Itt hívnám fel az olvasó figyelmét, hogy a megvásárolt műanyag stadiont használat előtt meg kell fordítanunk, és alulról kell megtömnünk, ugyanis csak akkor adja ki a képen látható formát. Ellenkező esetben a szakkarai lépcsős piramist formáljuk meg benne, amit könnyen gúnyolódásnak vehetnek bizonyos körökben.

Természetesen kreálhatunk hasonló ételeket akkor is, ha már elfogyott az összes szilikon a boltokból, mással is szerezhetünk kellemes meglepetést családunk futballrajongóinak.

Pucoljunk zellert, vágjuk stadionformára, majd főzzük meg húslevesben. Amikor megpuhult, óvatosan szedjük ki, és szórjuk meg darált mákkal. (Ez lesz a szurkolótábor.)Özönlik a tömeg a Zeller Arénába

A focipályát a legkönnyebben salátalevéllel helyettesítjük, nekem nem volt otthon, ezért rajzoltam egyet.

Sajnos a sok mák miatt ebben a formában megenni nem lehet, viszont aki meglátja, egyből mosolyogni kezd. Ahogy az igazi stadionokon is, ezért mondják ránk, hogy hazánk a mosoly országa. A régi, nagyon szakállas vicc szerint viszont, csak volt a mosoly országa, ma már kész röhej.

Tovább színesíthetjük asztalunkat általunk kreált sportlétesítményekkel. Kosztosainknak előételként akár világ körüli utat is szemléltethetünk, hiszen készíthetünk ananászból, kiviből, banánszeletekből is arénákat, ráadásul a banán magjai eleve úgy ülnek körben, mint a focimeccsek nézői. Persze nem magyar meccsekre gondoltam.Adóparadicsomban (Lucullus Aréna)

Üzletembereknek paradicsomból, ifjú házasoknak mézes, tejszínes piskótából, nyaralóknak, utazóknak sütőtökből is faraghatunk stadionokat. A sütőtököset később tényleg megsüthetjük, és akár főfogásként is feltálalhatjuk televíziós meccsnézéshez.


Lelátón a kemény mag Duhajban

Ezek persze csak az első lépések, ha ez sokáig tart, lassan mindent átalakíthatunk stadionná a környezetünkben, az asztalunkat, ágyunkat, még a fürdőkádunkat is. És akkor egész életünk a foci körül mozogna. Ha belegondolok, eleve vannak olyan tárgyak a lakásban, amiknek tervezői a stadionoktól kaptak ihletet. Csak egy példa erre a vécé. Aréna alakú, körbeveszi az ülőke, lent középen pedig ott van a magyar futball.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/11  •  V. 22. – VI. 4.
Para-Kovács Imre: mi járhatott a fékezhetetlen agyvelejű külügyér, Szijjártó fejében, amikor kiderült, hogy az oroszok már nem csak a spájzban vannak? Smuzewitz Ilona: azért sújtotta egyedül a magyar embereket a háborús infláció, mert a magyar kormány békepárti Váncsa István a magyarok fehérneműjében kutakodó Putyinról Farkasházy Tivadar: nade mit keresett egyszerre Budapesten Ahmedinezsád és Hszi Cin-ping, akinek annyira zárt volt a programja, hogy még összerakni sem lehetett? Havas Henrik fültanúja volt, milyen mestertervvel akarja Orbán Viktor magunk mögött tartani Bulgáriát Lendvai Ildikó Orbán titkoskampányáról, amit Orbán üres utcákon tart Dési János: Vajon elhiszi-e Mészáros Lőrinc, hogy a nála parkoló ezermilliárd az övé? Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor a mosoly országáról (Kína) és a kész röhejről (Magyarország) A Heti Kamu megtudta, pirossapkás kínai önkéntesek segítik majd a margitszigeti Békemenetet is.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.