Rendezzük meg az első doppingolipmiát! - Országúti kerékpár

Hócipő szerkesztőség
2008. 08. 13. · Hócipő 2008/17
Bár egy Tour csapathoz elég kilenc fő, mi tizenkettőt szedtünk össze, hátha háromnál több produkál véletlenül negatív tesztet, aztán kezdhetjük újra. S csak a közelmúlt nagyjait vettük számításba, az első híres eset alanya, a dán Jensen már azért se lehet köztük, mert még ott, a római olimpián meghalt. Bár ilyen alapon Pantanit, a Denevért is ki kéne hagyni, aki ma már sajnos csak síremlék.

RICCO

- Nektek meg mi bajotok?

ZABEL

- Holnap megtudod!

RIIS

- Nekem elévült!

HAMILTON

- Nekem eltörött!

VIRENQUE

- Előttem Pantani, mögöttem Ullrich és Riis!

HERAS

- Te mit szedsz?

VINOKUROV

- Én már most!

A Tour hétszeres győztese, Armstrong hiányzik, mert eddig még csak az összes vízhordója bukott le. Viszont Hamiltont betettük, aki azért tarthatta meg athéni aranyát, mert a B próbáját valaki véletlenül összetörte. A sárgatrikósok közül Riis már csapatfőnökként szervezi az újabb buktákat, de ott a pöttyös Virenque, a hegyek királya, a zöld Zabel, a nagy sprinter, s Ricco, akit az olasz lapok Pantani utódjának kiáltottak ki, másnap igazolta is. Továbbá egy másik tiszavirág Tour-győztes, Landis, aki egyik napról a másikra úgy megtáltosodott, mint Vinokurov. Rasmussent viszont a Diadalív tövéből fütyülte vissza a csapata. Ullrich is sokáig cáfolt, de ő legalább magától leszállt a nyeregből, nem úgy, mint Heras, aki negyedik Vuelta-győzelmekor bukott le. Basso viszont eltiltása után vállalta, hogy a WADA egyik élharcosa lesz, csak ha a Tour felé jár, be ne kerüljön egy Maigret-epizódba halottnak.

LANDIS

- Örökké a világ sem áll!

VIRENQUE, RIIS, ULLRICH

Egy szép párizsi dobogó!

ULLRICH

- Hallom, van egy spanyol dokija is!

RASMUSSEN

- Próbáltál nélküle három órát felfelé tekerni?

BASSO

- Ez az Armstrong hogyan csinálja?

PANTANI

- Így lesz az emberből már fiatalon emlékmű!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.