Rendezzük meg az első doppingolipmiát! - Országúti kerékpár

Hócipő szerkesztőség
2008. 08. 13. · Hócipő 2008/17
Bár egy Tour csapathoz elég kilenc fő, mi tizenkettőt szedtünk össze, hátha háromnál több produkál véletlenül negatív tesztet, aztán kezdhetjük újra. S csak a közelmúlt nagyjait vettük számításba, az első híres eset alanya, a dán Jensen már azért se lehet köztük, mert még ott, a római olimpián meghalt. Bár ilyen alapon Pantanit, a Denevért is ki kéne hagyni, aki ma már sajnos csak síremlék.

RICCO

- Nektek meg mi bajotok?

ZABEL

- Holnap megtudod!

RIIS

- Nekem elévült!

HAMILTON

- Nekem eltörött!

VIRENQUE

- Előttem Pantani, mögöttem Ullrich és Riis!

HERAS

- Te mit szedsz?

VINOKUROV

- Én már most!

A Tour hétszeres győztese, Armstrong hiányzik, mert eddig még csak az összes vízhordója bukott le. Viszont Hamiltont betettük, aki azért tarthatta meg athéni aranyát, mert a B próbáját valaki véletlenül összetörte. A sárgatrikósok közül Riis már csapatfőnökként szervezi az újabb buktákat, de ott a pöttyös Virenque, a hegyek királya, a zöld Zabel, a nagy sprinter, s Ricco, akit az olasz lapok Pantani utódjának kiáltottak ki, másnap igazolta is. Továbbá egy másik tiszavirág Tour-győztes, Landis, aki egyik napról a másikra úgy megtáltosodott, mint Vinokurov. Rasmussent viszont a Diadalív tövéből fütyülte vissza a csapata. Ullrich is sokáig cáfolt, de ő legalább magától leszállt a nyeregből, nem úgy, mint Heras, aki negyedik Vuelta-győzelmekor bukott le. Basso viszont eltiltása után vállalta, hogy a WADA egyik élharcosa lesz, csak ha a Tour felé jár, be ne kerüljön egy Maigret-epizódba halottnak.

LANDIS

- Örökké a világ sem áll!

VIRENQUE, RIIS, ULLRICH

Egy szép párizsi dobogó!

ULLRICH

- Hallom, van egy spanyol dokija is!

RASMUSSEN

- Próbáltál nélküle három órát felfelé tekerni?

BASSO

- Ez az Armstrong hogyan csinálja?

PANTANI

- Így lesz az emberből már fiatalon emlékmű!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/11  •  V. 17. – V. 30.
Gálvölgyi 75 – avagy a 104 és a 41 perc és egy közelgő születésnap! Farkasházy Tivadar: Nevezzék ki Gálvölgyit helyettes államtitkárnak! Para-Kovács Imre: Halló, operatív törzs? Küldjenek egy mentőmellényt, mert légzésem van! Váncsa István: sok éve már, hogy az állam elvette a kórházakat az önkormányzatoktól, csak rájött, hogy nincs itt semmi lopnivaló, így hagyja őket szétrohadni Smuzewitz Ilona: Ilyen tavasz után lehet még magyar nyár? És majd sokat izzadunk a nagy magyarban? – avagy az átköltés korlátairól és kudarcairól Verebes István: Egy magát különleges gondolkodónak valló valakinek a monológja Havas Henrik: alapítson elvált nők klubját Varga Judit Kósa felségével, és legyen a fővédnökük Szájer József! Dési János: a száraz kenyér szaros pelenkák közüli kihalászásának technikájáról A Heti Kamu megtudta, jövőre az összes tankönyvből kiírják a Homo sapienst, amit ezentúl Magyar sapiensnek neveznek Mindent vágott! – közel ezer képünk van Vágó Istvánról, helyünk viszont csak négy oldalnyi remek pillanatára volt
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.