Magyar sportsikerek nyomában #1

Hócipő szerkesztőség
2007. 02. 04. · Hócipő 2007/03
Talán néhányan látták a múlt heti Heti Hetest, ahol elhangzott, hogy a Dakaron nem csak magyar színekben indultak magyarok. Gyenes Emánuel a 46. lett a 242 motoros induló között. Csakhogy Szatmárnémetiben született, így román színekben versenyzett. A magyar médiában - igen kevés kivétellel - még említést sem tettek róla. Vagy azt tudják, hogy a világ jelenleg legjobb nem ázsiai női asztaliteniszezője is magyar? Boros Tamarának hívják, és horvát színekben versenyez, lévén ott született. Hát azt, hogy a fél szlovák hokiválogatottnak magyar vezetékneve van? Hogy az elmúlt évtizedekben számtalan Eb, vb és olimpiai érmet szereztek magyar középtávfutónők? Erdélyiek lévén román színekben.

Tarthatatlan, hogy hazánkban nem kezelik magyar sikerként azokat a fantasztikus teljesítményeket - köztük olimpiai és világbajnoki érmeket - amelyeket olyan magyar, vagy magyar származású sportolók értek/érnek el, akik nem tehetnek róla, hogy a határ másik oldalára születtek, akik nem saját elhatározásukból szerződtek egy másik ország csapatához.

Gyűjtsük össze együtt, kik ők.

Kérjük, hogy csatlakozzanak a Heti Hetes múlt- és eheti adásában elhangzott felhívásához, és az azóta beérkezett és azóta is érkező listákhoz mindenki tegyen hozzá egy picit. Ki, mennyit tud. Itthonról, és a határon túlról is várjuk leveleiket, elsősorban erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai magyar sportolókról.

Tud valakiről? Írja meg nekünk. Rosszul írtunk valamit, tévedtünk? Írja meg. Nem is tartja magát magyarnak az illető, akiről azt gondoltuk, csak a neve sugallja, vagy csak a dédszülei voltak azok, és már elszlovákosodott, elrománosodott? Írja meg nekünk.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.