Sziget ajánló - vasárnap

Hócipő online
2009. 08. 16.
Az utolsó nap sem unatkoznak azok, akik nevetni szeretnének. 18:30-tól Nádas György, Éles István és Dombóvári István lépnek fel Civil Open Színpadon.

Mi, (a Hócipő.hu kis csapata) pedig utánuk ide megyünk még:

THE OFFSPRING
(Nagyszínpad, 19:45)
Ha be kéne lőnöm az Offspringet, akkor szerintem nagyjából a Tankcsapda meg a Green day mellé tenném őket. És hogy miért? A műfaji hasonlóságokon kívül van még egy olyan dolog, ami szorosan összekapcsolja ezt a három zenekart. Mégpedig a siker. Mert hányan ismerték a Tankcsapdától a Lopott könyveket, a Green day-től a Basket case-t az Offspringtől a Smash-t? Nem sokan. Aztán jött egy Mennyország Tourist, egy American idiot és egy Pretty fly, aztán hirtelen tele lett az ország ezeknek az együtteseknek a rajongóival. Én meg csak kapkodtam a fejem és nem értettem. Az Offspring elkezdett nyávogni, a Green day neve ott szerepel a pacifizmus szó meghatározásánál, a Tankcsapda meg… Gondolom, mindenki ismeri a „Nézd meg jobban hogy élnek anyádék”, meg az „Állj, állj, állj ilyet többet ne csinálj” refrénű eposzokat. De mivelhogy ez egy koncertajánló, ezért elmondom, hogy mégis miért fogom megnézni az Offspringet. Merthogy már nagyon várom a koncertet. Egyrészt, mert sosem láttam még őket élőben, másrészt, ha hallok legalább három számot a Smash vagy az Ignition című albumról, akkor én már nagyon boldog és elégedett leszek. (Balázs)HEAVEN STREET SEVEN
(MR2 Színpad, 19:45)
A HS7 tartozik nekem egy jó koncerttel, a tavalyi Sziget Fesztiválon ugyanis elfelejtettek szólni, hogy az egy kései lemezbemutató lesz. Persze nem baj, ha a zenekar nem mindig besztofot játszik, hiába morogtam, hogy ti ott fenn tudjátok, hogy nem ezt érdemlem, csak nem ezt vártam, az meg ugye az én bajom. Apropó, baj! Először egy réges-régi Fesztergomon láttam őket, és mivel párom még az Esztergomi Főiskoláról ismeri, kicsit beszélgettünk koncert előtt Szűcs Krisztiánnal, aki legnagyobb megdöbbenésemre egy Vivaldit kért a pultostól, de nem cédén, hanem pohárban. Narancslé és vörösbor összeöntve, amolyan parasztbólé. Gondoltam, hogy ez olyan rosszul hangzik, hogy nekem is ki kell próbálnom, amitől aztán az egész koncert alatt a négy évszak színeiben pompázó dolgok hagyták el a testemet, különböző nyílásokon, de Krisztián három koncerttel is kárpótolt pár hét múlva a Szigeten, ahol már kulturáltabb italokat fogyasztottam. A Heaven Street Seven a nagyszínpadon, a Neo egy kisszínpadon, majd a Heveny Szívlebeny egy mégkisebben következett. Ez utóbbi ugyanaz, mint a HS7, csak épp angolul és feldolgozásokat játszanak. De vissza a mára, ami a Sziget utolsó napja, úgyhogy mindenki pihenje ki magát délelőtt: újság, cigi, telefon, kávé a teraszon, aztán este ereinkben véres alkohol, holnaptól pedig marad a tévé, a diszkógömb, meg az oltár.
Életem ritka szép pillanatai közé tartozik, amikor az alábbi dalukat először hallottam, ami olyan, mint egy végállomás. Egyszerűen nincs tovább, mert ennél szebbet, megindítóbbat, tökéletesebbet nem lehet. Kész, ennyi, ez után nem lehet folytatni, mert mi a francnak, amikor elkészült a „mű”. Szerencsére csak én gondoltam így, és nem ők, mert eszük ágában sincs lassítani. Ugye nincs harag? (Bence)FAITH NO MORE
(Nagyszínpad, 21:30)
Ez lesz életem ötödik Féknyomor koncertje, kétszer a Pecsában, egyszer a Guns előtt a Népstadionban, és egyszer majd’ tíz éve, itt a Szigeten láttam őket. Ez utóbbit szó szerint, mert talán minden idők egyik legrosszabb hangosítását követték el az ezzel megbízott ipari szakmunkástanulók. Az újjáalakult zenekar idei doningtoni koncertjén játszott dalok listáját látva kétségünk sem lehet afelől, hogy az elmúlt éveket is beleértve a Sziget történetének egyik legjobb koncertje várna ránk, ha az ottani nettó 88 perces program beleférne az itteni bruttó 90-be, azaz nem lenne csúszás, és fél kilenckor felhangzana, hogy „I know the feeling…”. Ja igen, a doningtoni menü alapján mi is erre számíthatunk:

- The Real Thing
- From Out of Nowhere
- Land of Sunshine
- Caffeine
- Evidence
- Surprise! You’re Dead
- Easy
- Last Cup of Sorrow
- Midlife Crisis
- Introduce Yourself
- The Gentle Art of Making Enemies
- Take This Bottle
- Ashes to Ashes
- Malpractice
- Be Agressive
- Epic
- Stripsearch
- We Care a Lot

Valahogy így kell egy tízéves szünet után visszatérni, nem pedig eldugott oxigénsátorral és folyton változó felállású sessionzenészekkel, ahogy azt Axl Rose szólóénekes egy általa bitorolt néven tette.
(Bence)LIFE OF AGONY
(MTV Headbangers Ball - Rock Színpad, 01:00)
Mivel is lehetne befejezni a Szigetet, ha nem egy utolsó, nagy zúzással, amire a Metallica és a Pink Folyd által inspirált Life of agony tökéletesen megfelel. Az Anthrax és a Type-o negative testvérzenekaraként is emlegetik őket. 1999-ben feloszlottak, de 2005 óta ismét együtt zenélnek. Idén ünneplik megalakulásuk huszadik évfordulóját, aminek alkalmából világkörüli turnéra indultak. Így jutottak el hozzánk is, ahol biztos fergeteges bulit fognak csapni az eddig kiadott öt albumuk legjobb számaiból. (Balázs)

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/2  •  I. 13. – I. 26.
TRUMP ÉS ORBÁN ROHAMAI Új sorozat: Az Orbán-rendszer
legnagyobb hazugságai!
Para-Kovács Imre B-tervekkel segíti mindazokat, akiknek nem jött össze az A-tervük, például: „Mindig is falusi futballtréner szerettem volna lenni, most végre megtehetem” Farkasházy Tivadar a Mészáros & Mészáros Kft. segítségével tévézik Smuzewitz Ilona azon tűnődik, ki vállalná Kásler mentegetését és polírozását? Dési János alig várja, hogy személyesen Semjén lőhesse ki a tehenészetekben rosszul tejelő teheneket Avar János szerint Trump is Soros embere Trunkó Barnabás megfejtette, miért nem kell az orosz épületekbe WC Selmeczi Tibor új Illyés Gyula-idézetet talált: „Ahol vészhelyzet van, ott vészhelyzet van” A Heti Kamu megtudta: ezentúl Gulyás Gergely jelenti be a kormányinfón, ki viheti haza a lottóötöst Amerika Kapitány és a QAnon Sámán Orosz Hazugságlexikon
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.