A Moszkva

Hócipő szerkesztőség
2010. 05. 05. · Hócipő 2010/09
Voltak szétvert felkelői, gyülekező kirándulói, akik bricseszben és térdharisnyában várták a Zugliget és a Hűvösvölgy felé induló villamosokat, az egyiket 56-osnak hívták, ami akkoriban ritka kuriózum volt, no meg itt volt a Kalef, az egyik legpatinásabb galericenter. A gengszterváltás után rabszolgapiaccá vált, ahol bármikor lehetett románt venni egy napra vagy örökre. Harminc éve tervezik az átalakítását, erről költője, Para-Kovács tudna bővebben siránkozni, s volt egy egész jó magyar film színhelye is. Ma már inkább neves kéregetők lakják, bódésorát viszont nem ártana még időben a világörökség részévé tenni, mielőtt lefoglalja a Köjál és az ÁNTSZ. Mellette békés szimbiózisban vegetál a Széna, amely fölé már két Mammut magasodik, még mindig jobb, mint a Margit körúti fegyház.


Meg is látja magát benne...


Az ember csak úgy leugrik egy pizzáért.


Egészségügyi center, utolsó kenettel.


Hegyimetróhoz alpesi tető dukál.


BKV-szekrény tetejéről könnyebben készül freskó.


- Halló, Belváros?


Meleg rozsdabarnáit Vasarely is megirigyelhetné.


Valljuk be, innen a legszebb!


A Postapalot egykori tervezője mi mást álmodhatott volna elé.


Nem éppen Palladio Lodzsái jutnak eszünkbe.


Legalább nem derül ki, hogy magyar.


Renoválni? Itt?


Gyros-sziget Hitchcock galambjaival.


Ha leveszed a gösserezőt, ez végre stimmel.


A high society már tiszta London.


Kiszáradt az élet vize.

Fotó: Farkasházy Attlia
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/9  •  IV. 24. – V. 8.
Para-Kovács Imre: senki sem akarja Orbánt elhallgattatni, csak ha lehet inkább beszéljen olyan türk tudatú országokban, ahol szívesen látják őt és retardált barátait Váncsa István: Az Unió úgy döntött, hogy most már aztán tényleg az asztalra csap, és a négypárti többség neki is látott egy újabb határozattervezet megfogalmazásának Smuzewitz Ilona: a létezés a Fidesz által lehetséges, a Fidesz nélkül a farkasok együtt legelnének a bárányokkal, de a Fidesz meghozta a szabadságot és a magántőkealapokat Farkasházy Tivadar hiányolja Magyar Péter 12 pontjából az „örök élet +20 évet” Havas Henrik elfogta Varga Judit „Te mocskos áruló, kedves Péter” kezdetű levelét Kéri László: Forgatókönyv lejáratáshoz Dési János őrült rohangálást látott a Karmelitában, amikor kiderült, mégsem lesz meg az ajándékba odaígért áruházlánc Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Orbán annyira megirigyelte az influenszerek Deák téri pénzszórását, hogy saját kezűleg fog krumplit szórni a Karmelita erkélyéről
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.