A Blaha

Hócipő szerkesztőség
2010. 05. 19. · Hócipő 2010/10
Hétre ma várom a Nemzetinél… Na jó, de melyiknél, a szállodánál vagy a színháznál? Mert utóbbinál már nehéz, mivel lebontották, pontosabban békésen felrobbantották, mondván, kell a hely. De hogy mihez, azon lassan ötven éve gondolkodnak, addig is rémes kő virágágyak és csőbútorokra emlékeztető fémlámpák csúfítják, meg örökké elromló, szökőkútnak nevezett csőrepedések. Szemben az Emke cigánya zenél… illetve már ő sem, pedig kiváló lokál is volt az emeleten Záraival, Vámosival, azóta is hiába kísérleteztek, hogy tele legyen. Volt Chicago is, pedig a Csikágó egy megállóval odébb van. Mellette az egykor szépnek tartott árkádsor vége, lepukkadt üzletsorával, hiszen a rendszerváltás első kézzelfogható eredménye az volt, hogy a bevásárlóközpont -őrület egyből tönkretette a pesti bulvárokat, a Körutat, a Rákóczit és a Kossuth Lajost, kiszíva belőlük a vásárlót.

Szemben a Corvin kecses konténere, ahol egykor minden szinten szinte semmi, ma meg minek, mellette egy lapkaszárnya torzója tátongott évekig, Csurka Magyar Fórumát hirdetve az örökkévalónak, most szálloda lesz, de máris jól néz ki. Szemben irodaház az olcsóbbik fajtából, mert kevés van Pesten. A tér, hol naponta 360 ezer ember száll át, onnan kapta a nevét, hogy az Emke első emeletén élt, s halt a nemzet csalogánya, aki még megérhette, amint nevét kopácsolják fel a falakra. A szó egyébként az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület rövidítése, ma azért odébb állnának.


Lebontották, mert kellett a hely e szép szökőkútnak és
a zöld-piros bódénak.


Valamint parkolóknak és kukacenternek.


A konténerek Guinnesse marad, hiszen építészünk aranylapjai
közé tartozik.


A külföldiek is megcsodálhatják nyitott buszon a Rákóczi út
fényes üzleteit.


Márkus Emília 65 évig játszott a Nemzetiben. A róla elnevezett köz e szép áruházi bejárattal kezdőik...


... és ezzel a pompás tűzfallal folytatódik.


Van, ugye a Big Ben, a Kreml, az Orloj és a Gorenje-torony.


A multik s a királyok a legjobb placcokat lefoglalták.


Emlékmű hirdeti, hogy itt állt a Nemzet Színháza.


Az Emke cigánya helyén most bank és koldus él
békés szimbiózisban.


Aridane kereshette erre Theseust.


Az esküvői ruhák sokasága mellett számtalan tömött kirakat
várja az aluljárókelőt.


A világításról persze a hirdetőknek kell gondoskodniuk.


Szürke kocka, sötétzöld rúd, világosabb törpeszemétláda,
piros főnyomócső.


Az exkluzív pénzváltás után menj végig a fényes árkádsoron.


Egy kamion végre elhúzhatná.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.