A Bosnyák

Hócipő szerkesztőség
2010. 06. 30. · Hócipő 2010/13
A sokak által irigyelt kertváros főtere jelenleg a hetvenes évek Tiranájára és a nyolcvanas évek Ulán-Bátorára emlékeztet, talán nem véletlen, hogy még a Viszkis is a közelében bujkált. Három éve kellett volna indulni a 7 hektáros 40 milliárdos Mundo projektnek, színházzal, uszodával, hangversenyteremmel, de nem lett belőle semmi, mert a látványterv kisebb beépítettséget ígért, így megfúrták a zuglói polgárok, ne legyen még egy bevásárlóközpont monstrum a fővárosban. A kerület közben elfogyasztott négy főépítészt, végül a polgármester is kihátrált, maradt a két lerobbant sportpálya, a volt nagybani, ami nem egy óriási román aprópénz, hanem minél több kereskedő közbeiktatása, nehogy olcsó legyen a zöldség és a gyümölcs, bár ez most az Ecseri mellé került.

A helyén működő piacot ugyan decemberben bezárták, de a Fidesz rögtön felszólította Weinek Leonárd polgármestert és a helyi MSZP-t, hogy a nagytőke érdekeinek képviselete helyett álljanak a szegényebb kerületi lakosok oldalára és nyissák újra meg. Így aztán most az MDF-piacok után végre egy Fidesz-piacon is megfordulhattunk. Ám nem vártuk meg a 4-es metró második ütemét, pedig az is ideér majd Tarlós ötödik ciklusában, hanem felszálltunk a 7E-re, hogy körülnézzünk a kelenföldi pályaudvar előtti Etele téren, mert az se kutya.


Elsőként a hárommilliárdra hajtottunk rá


A piacon a zöldség mellett tartósabb élelmiszerek is beszerezhetők


Magunk is vettünk az akciós csontból és töpörtyűből


Nem csoda, ha hamar elfogyott


A biovillamosra kicsit soká kell várni


Csak hogy felismerjük valamiről


Panaszkodtak, hogy a grandiózus tervben kevés a zöld, egy ecetfa máris segít rajta


A Kaja tanya mellett az új ingatlanok lefoglalhatók


A remízben csak egy autót találtunk


Gauntanamo-külső sincs messze


Ugyanis a villamosnak nagyon meredeken kell kifordulnia


Ittjártunkkor a terepfutballpályán nagy volt a nyüzsgés.


Még hogy nem volt Zuglóban is forradalom!


Építs hozzá toldalékot, aztán toldd meg azt is!


Szemlátomást ez a város vége

Fotó: Farkasházy Attila
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/9  •  IV. 24. – V. 8.
Para-Kovács Imre: senki sem akarja Orbánt elhallgattatni, csak ha lehet inkább beszéljen olyan türk tudatú országokban, ahol szívesen látják őt és retardált barátait Váncsa István: Az Unió úgy döntött, hogy most már aztán tényleg az asztalra csap, és a négypárti többség neki is látott egy újabb határozattervezet megfogalmazásának Smuzewitz Ilona: a létezés a Fidesz által lehetséges, a Fidesz nélkül a farkasok együtt legelnének a bárányokkal, de a Fidesz meghozta a szabadságot és a magántőkealapokat Farkasházy Tivadar hiányolja Magyar Péter 12 pontjából az „örök élet +20 évet” Havas Henrik elfogta Varga Judit „Te mocskos áruló, kedves Péter” kezdetű levelét Kéri László: Forgatókönyv lejáratáshoz Dési János őrült rohangálást látott a Karmelitában, amikor kiderült, mégsem lesz meg az ajándékba odaígért áruházlánc Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Orbán annyira megirigyelte az influenszerek Deák téri pénzszórását, hogy saját kezűleg fog krumplit szórni a Karmelita erkélyéről
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.