A Bosnyák

Hócipő szerkesztőség
2010. 06. 30. · Hócipő 2010/13
A sokak által irigyelt kertváros főtere jelenleg a hetvenes évek Tiranájára és a nyolcvanas évek Ulán-Bátorára emlékeztet, talán nem véletlen, hogy még a Viszkis is a közelében bujkált. Három éve kellett volna indulni a 7 hektáros 40 milliárdos Mundo projektnek, színházzal, uszodával, hangversenyteremmel, de nem lett belőle semmi, mert a látványterv kisebb beépítettséget ígért, így megfúrták a zuglói polgárok, ne legyen még egy bevásárlóközpont monstrum a fővárosban. A kerület közben elfogyasztott négy főépítészt, végül a polgármester is kihátrált, maradt a két lerobbant sportpálya, a volt nagybani, ami nem egy óriási román aprópénz, hanem minél több kereskedő közbeiktatása, nehogy olcsó legyen a zöldség és a gyümölcs, bár ez most az Ecseri mellé került.

A helyén működő piacot ugyan decemberben bezárták, de a Fidesz rögtön felszólította Weinek Leonárd polgármestert és a helyi MSZP-t, hogy a nagytőke érdekeinek képviselete helyett álljanak a szegényebb kerületi lakosok oldalára és nyissák újra meg. Így aztán most az MDF-piacok után végre egy Fidesz-piacon is megfordulhattunk. Ám nem vártuk meg a 4-es metró második ütemét, pedig az is ideér majd Tarlós ötödik ciklusában, hanem felszálltunk a 7E-re, hogy körülnézzünk a kelenföldi pályaudvar előtti Etele téren, mert az se kutya.


Elsőként a hárommilliárdra hajtottunk rá


A piacon a zöldség mellett tartósabb élelmiszerek is beszerezhetők


Magunk is vettünk az akciós csontból és töpörtyűből


Nem csoda, ha hamar elfogyott


A biovillamosra kicsit soká kell várni


Csak hogy felismerjük valamiről


Panaszkodtak, hogy a grandiózus tervben kevés a zöld, egy ecetfa máris segít rajta


A Kaja tanya mellett az új ingatlanok lefoglalhatók


A remízben csak egy autót találtunk


Gauntanamo-külső sincs messze


Ugyanis a villamosnak nagyon meredeken kell kifordulnia


Ittjártunkkor a terepfutballpályán nagy volt a nyüzsgés.


Még hogy nem volt Zuglóban is forradalom!


Építs hozzá toldalékot, aztán toldd meg azt is!


Szemlátomást ez a város vége

Fotó: Farkasházy Attila
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.