UFÓk Kína fölött

Váncsa István
2010. 10. 20. · Hócipő 2010/21
Október tizenegyedikén este nyolc negyvenkor újabb két ufót észleltek Kínában, ezúttal a Sanhsziban lévő Taijuan fölött. Pont egy hónappal korábban le kellett zárni a belső-mongóliai Paotou repülőteret, mert a leszálló repülőgépeket egy pökhendi ufó zavarta, és nem akart odébb menni, hiába hessegették. Az amerikai ABC News leadta az eseményről készült videókat, sőt ezek a YouTube-on is fellelhetők, az eset tehát közismert. Tudvalévő továbbá, hogy a nyár dereka óta ez már a nyolcadik és kilencedik dokumentált ufólátogatás Kínában, senki se érti, mit akarnak ott.

Talán szeretik a tavaszi tekercset és a pekingi kacsát, de hát az intergalaktikus diplomáciának mégse ilyen alapokon kéne működnie. Magyarországot az egész világ csodálja, ahogy erre a legfelső hely újra meg újra rá szokott mutatni, ezért az ufóknak is ide kell járniuk, nem pedig Kínába, ahol úgyse látnak semmi érdekeset. Szálljanak le a Kossuth téren, és kérjenek a legfelső helytől kihallgatást, ahogy ezt az erkölcs és a jó ízlés egyaránt megköveteli.

Az idei második ufólátogatást (Csungcsing, július 15.) követően a legfelső hely magához rendelte a királyi főasztrológust, azonban kiderült, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ez a pozíció betöltetlen, sőt egyelőre létre sem jött. Hiba hiba hátán, morogta a legfelső hely, majd elrendelte, hogy a felelősöket haladéktalanul kutassák fel és büntessék meg. A kabinetiroda előbb a Planetárium, aztán az Állatkert igazgatójának kirúgatását vette fontolóra, ezt azonban elvetették. Öt nappal később a Rozika Jósdája nevű prognosztikai kutatóintézet minden korábbi elképzelést felülmúlóan brutális munkaügyi bírságot kapott.

Talán nem is asztrológus kéne, hanem csillagász, vélekedett a legfelső hely egyik főtanácsadója, a rendőrség pedig szűk ötven percen belül fiatal, egészséges, erős testalkatú égkukkolót állított elő. Bilincsben vezették a legfelső hely elé, ő ezt azért túlzásnak ítélte, de nem szólt, nehogy a rendőrök elbizonytalanodjanak. Rádióüzenetet küldünk a Galaktikus Birodalom központjába, az űrflotta főparancsnokához, tudatta a legfelső hely, a csillagász először el akarta mondani, hogy az üzenet huszonhétezer év múlva ér a Tejútrendszer centrumába, ha egyáltalán oda kell küldeni, és újabb huszonhétezer év, amíg megjön a válasz, már ha csakugyan megjön. Aztán úgy döntött, jobb, ha nem szól. Forduljanak a Setihez, javasolta, Karen Randall, krandall kukac szeti pont org, ők foglalkoznak ilyesmivel, megvan az infrastruktúrájuk, a rutinjuk is.

Elengedték, bár ő ezt már nem is remélte, most Szergej Szergejevics Prokofjev néven dolgozik egy paramaribói autókölcsönzőben, kollégái úgy tudják, az orosz maffia üldözi, ezért megértéssel veszik tudomásul, hogy amikor ügyfél jön, mindig bebúvik az asztal alá.

Az üzenet megszövegezésére természetesen Sz. Péter, a legfelső hely személyes szóvivője kapott megbízatást. A levélíró emlékezteti a címzettet amaz ismert körülményre, miszerint a magyarok az egész univerzumban is kivételesnek mondható nemzeti egységet hoztak létre, s azóta a legfelső hely irányítása mellett nap mint nap oly csodákat tesznek, hogy azoknak ámulattal adóznak a legtávolabbi galaxisok népei is. Megemlíti továbbá, hogy a legfelső hely nem Dart Vadert és a Császárt győzte le, hanem magát Mr. Gyurcsányt, akinek elvetemültségére jellemző, hogy az egész intergalaktikus civilizációt vörös iszapba fojtotta volna, ha a legfelső hely megálljt nem parancsol neki. Végezetül hangsúlyozza, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya az ősrobbanás óta példa nélkül álló választói felhatalmazást kapott, ennek alapján a legfelső hely most átveszi az űrflotta parancsnokságát, és egyidejűleg elrendeli, hogy a csillagközi rombolók szálljanak le a sármelléki repülőtéren, fizessék be a válságadót, majd vegyék a fedélzetükre Mr. Simort, és vigyék innen a picsába.

A továbbiakat illetően csak annyit tudunk, hogy az ufók azóta se szálltak le Sármelléken, viszont Kína fölött továbbra is rendszeresen parádéznak, Mr. Simor társaságát pedig változatlanul élvezhetjük. Hírlik, hogy a legfelső hely ez ügyben hamarosan a Galaktikus Birodalom fővárosába látogat. A diplomáciai eseményről természetesen fotóriport is készül, legreprezentatívabb darabja az ikrek között fogja a legfelső helyet ábrázolni, jobbján az ábrándos tekintetű Leia hercegnő, balján Luke Skywalker. Már nagyon dolgoznak rajta a grafikusok.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/8  •  IV. 12. – IV. 25.
SOK LÚD NEM GYŐZ DISZNÓT! Smuzewitz Ilona megtudta, a Tesco csak akkor maradhat, ha bizonyítaná, hogy New Yorkban van egy 1897 óta működő egyeteme. Para-Kovács Imre közel-keleti költő- és ingatlankereskedőként hetven kecskét ajándékozott a miniszterelnök lányának. Kéri László a győztesek Gazdagodj okosan játékáról. Farkasházy Tivadar szerint Gaskó spórolt, hiszen Salvador Dalítól is vehetett volna egy faliórát! Trunkó Barnabás szerint Orbán minden útja Moszkvába vezet. Összeszedtük Matolcsy György nőügyeit, már akiket ő tart el. Beismerés: Fotósunkat a lap buszoztatta mindhárom CEU tüntetésre! Új rovatunk: Az elmúlt két hét friss zöldségei és gyümölcsei a médiában – internetes olvasóink osztályzatai alapján. A Hócipő 500 millióra perli az államot, mert 26 éve a lap találta ki, hogy a toronyugrás a Lánchíd és a Margit-híd között legyen!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.