Yes, Comment - 2011/18

2011. 09. 07. · Hócipő 2011/18
Az Alkotmánybíróság többször is tárgyalta a nyugdíjpénztárban maradók ügyét, sőt az is kiszivárgott, hogy az előterjesztés számukra kedvezne, jogosultak lennének állami nyugdíjra is. Ám döntés nem született, így már csak a parlament által kinevezett 5 új bíróval együtt határozhatnak. Egy szakértő szerint előfordulhat, hogy valamely tag nem készült el különvéleménye vagy párhuzamos indoklása megírásával, és azt be kell várni.SÓHIVATAL
Ez a szervezet is sóhivatallá válik, mert nem mernek vállalni semmiféle kiállást, szeptembertől viszont az új Fidesz-tagokra foghatnak mindent.
Megyesi Gusztáv

10 DÜHÖS EMBER
A tíztagú testület azért lehetett dühös, mert a döntéssel meg kellett várniuk szeptember 1-jét, amikor öt, újonnan kinevezett bíró csatlakozott a talárosokhoz. Köztük van olyan is, aki képviselőként szavazott a megtámadott nyugdíjpénztári einstand mellett. Kíváncsian várom a független alkotmánybíróság döntését!
Trunkó Barnabás

HÁTHA?
Lassan el kell gondolkozni azon, hogy ilyen Alkotmánybíróságra egyáltalán szükségünk van-e. Egy országban, ahol olyan alkotmánybírákat lehet kinevezni, akiket az alkotmány szerint nem lehet kinevezni, ahol politikai kinevezettek dönthetnek bármiről, ahol a demokrácia alapvető értékeit lehet úgy eltörölni, hogy az Alkotmánybíróság tüntetően ráérősen diskurál, és szemmel láthatóan tudatosan halogatja a döntéseket, ott minek bohóckodni? A kérdés: az a jobb, ha a demokrácia legfőbb őre egyáltalán nincs, vagy mégis inkább tegyünk úgy, mintha lenne? Mert, ugye, hátha.
Andrassew Iván

MORATÓRIUM
Amikor az Alkotmánybíróság a visszamenőleges adóztatás ügyében karakán módon foglalt állást, e hasábokon megígértem, hogy a következő szégyenletes döntésükig nem nevezem őket alkotmánybirkáknak. Tartok tőle, hogy ez a haladék most fog lejárni.
Révbíró Tamás

Szijjártó szerint „hiába a szocialisták beteges vonzódása a megszorításokhoz”, nem lesznek megszorítások.
MI VAN, DOKI?
A baloldal kéjgyilkos, ki mohó élvezettel szorongatja áldozata nyakát. Szakértő kormányunk egy orvos, ki átszervezi, megújítja a beteget. Ha már az egészségügybe (is) beletört a bicskája.
Buzsik Zsolt

Minden önkormányzatnak szeptember elsejétől fel kell állítania az Alaptörvény Asztalát, melynek gondozására külön munkatársat kell kijelölni. A felállítás mikéntjét részletesen leíró levelet több önkormányzathoz is augusztus 30-án kézbesítették. Az asztalnál el lehet olvasni az új alaptörvényt, és egy dedikált példányt lehet igényelni Kövér Lászlótól.A JOGNAK ASZTALÁNÁL
Aki nem akar sorszámot tépni, és sorba állni az önkormányzatok ügyfélszolgálati pultjainál, az térjen be a legközelebbi antikváriumba, ahol már kaphatók a dedikált példányok.
Trunkó Barnabás

DE
Karácsony LMPképviselő úr, vitatva azt, hogy ez méltatlan egy alkotmányhoz, azt mondta, hogy „ehhez az alkotmányhoz ez méltó”. Ezt jegyezzük meg, mert nagyjából összefoglalta, amit erről a dologról tudni és gondolni érdemes. De még tegyük hozzá, hogy a jeles panyókás forradalmár, Kerényi Imre kapott magas megbízást arra, hogy ezt a hülyeséget szupervizionálja, főrendezze, hoppmesterkedje. Innen már a kiváló föltámadóművész sem tud majd fölállni.
Andrassew Iván

PITYÓFI
Ha majd az Alaptörvény Asztalánál mind egyformán foglal helyet, akkor mondhatjuk, hogy eljött már a Kánaán.
Majláth Mikes László

KÉRDÉSEK AZ ASZTALNÁL
Bármilyen részletesen írja le az Asztalt szabályozó körülményeket az államtitkári utasítás, azért bennem felmerült néhány kérdés: A polgármesteri hivatal kijelölt munkatársának, vagyis az Alaptörvény Asztalát „szolgáló és gondozó” személynek fel kell-e esküdnie az Asztalra?

Ha az ember szombaton vagy vasárnap akarja meglátogatni az Asztalon fekvő Alaptörvényt, kinyitják-e neki a polgármesteri hivatalt?

Egy öttagú családnak hány Alaptörvényt illik, illetve szabad rendelnie Kövér László dedikálásával?

El szabad-e adni később a dedikált Alaptörvényeket?

Nem-e lehet Schmitt Páltól is autogramot kérni az Alaptörvényre?

Nincs-e a kormány ellenére, ha Alaptörvény Asztala Baráti Körök alakulnak az országban?

Gondoltak-e arra, hogy versenyt hirdessenek az önkormányzatok között a legszebb Alaptörvény Asztala címért?

Támogatja-e a TB, ha az ember a testére tetováltatja a nemzeti hitvallást?

Van-e lehetőség arra, hogy az Alaptörvény Asztalánál erősítsék meg a 25 és 50 éve kötött házasságokat az állampolgárok? Esetleg ott kereszteljék meg gyermeküket? Vagy ott is szüljenek?

Látogathatja-e dr. Dániel Péter, a kaszinótojásos ügyvéd az Alaptörvény Asztalát?
Szabados Gábor

Az a fajta gazdaságpolitika, amelyet Matolcsy képvisel, és őszintén mondom, nem tudom, kik állnak még mögötte, és ami szerint a belföldi kereslet erősítésével kell építeni a növekedést, ez egy olyan kis, nyitott gazdaság esetén, mint a magyar, szinte tankönyvszerűen megvalósíthatatlan - mondta Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere. ESÉLY
A kulcsszó a „szinte”. Matolcsy szerint a „szinte tankönyvszerűen megvalósíthatatlan” azt jelenti, hogy „akár még sikerülhet is”.

Jó lenne egyszer ellene pókerezni.
Smuzewitz Ilona

RÉGI VICC
Chikán professzornak is kevesebbet kellene lapozgatni a tankönyveket, és többet olvasgatni a Magyar Nemzetet!
Trunkó Barnabás

VÁLOGATOTT TIZENEGY
Azután ugyanezt mondta Mellár Tamás, a konzervatív oldal szellemi holdudvarához sorolható közgazdász is, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke és a Fidesz-közeli Századvég Gazdaságkutató Zrt. volt kutatási igazgatója, még sarkosabban fogalmazva, bukásnak ítélve a kormány gazdaságpolitikáját. Mire Orbán gyorsan összehívott tizenegy kiváló közgazdászt, jót tanácskoztak, aminek a végeredménye az, hogy hajrá, kormány! Csak így tovább!

A tizenegy válogatott játékos közé nem fért be se Chikán, se Mellár.

Naná! Mert akkor már 13-an lettek volna, és az nem egy szerencsés szám.
Szabados Gábor

TÁM
Egyszerű lenne azt mondani, hogy a jobb kezem mögött én állok, és ebből már kiszámítható, ki támogatja Matolcsyt. Csakhogy a kérdés természetesen nem Matolcsyra vonatkozik, hanem Orbánra. Ki támogatja Orbánt - még ma is? Nos, hamarosan ki fog derülni. Már nincsenek sokan, akiknek valami módon ne ártott volna, akit ne sértett volna meg, ne semmizett volna ki. Aki utoljára marad - az a megfejtés.
Révbíró Tamás

LEHETSÉGES
Lehet, hogy a pesti közgázon Chikán Attila tanította Matolcsyt?
Majláth Mikes László

A Népszava szerint a parlament már szeptember 12-i első őszi ülésnapján dönt Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztéséről. A mentelmi bizottság elnöke elmondta a lapnak, hogy az ügyészség gyanúsításának iratait csak a bizottság tagjai és Gyurcsány ismerhették meg, de azt szobájából nem vihették ki, arról másolatot nem készíthettek.BŰNHŐDNI FOG
A következő lépés nyilván az lesz, hogy Gyurcsányt se lehet kivinni a szobából, és másolatot se készíthetnek róla.
Megyesi Gusztáv

MEGINT TANÚ
- Bocsánat, tisztelt mentelmi bizottság! Ez már az ítélet!
Trunkó Barnabás

SÖTÉTEDIK
Közeledik a tél, napról napra rövidülnek a napfényes időszakok. A madarak készülődnek a távozásra, a nem kézből etetett állatok meg arra, hogy most jó sokáig éhezni fognak. Nemsokára nagyon hideg lesz. Ha vigasznak nem is, miheztartás végett írom ide Henry David Thoreau örök érvényű mondatát: „Olyan kormányzat alatt, amely bárkit igazságtalanul zár börtönbe, az igaz embernek börtönben a helye.”
Révbíró Tamás

Lázár János szerint a munka új törvénykönyvének a „kormányzati honlapokon bolyongó és tévelygő koncepciójával, amelyet még a kormány sem tárgyalt meg, lehet a társadalmat stresszelni”. Hozzátéve, hogy „A Fidesz-kormány világosan megbélyegezte az Audival járókat, és egyértelműen letette a voksot a népautó Skoda mellett.”HATÁROZOTT VÁLTÁS
Azért rossz lehetett Megbélyegzett Lázárként Audizni. Vagy csak emlékezni a boldog, megbélyegzett, lézerblokkolós, audis időkre.
Smuzewitz Ilona

TÍPUSVÁLTÁS
Egy extrákkal szerelt Skoda Superb ára 10 milla körül van! Plusz a lézerblokkoló.
Trunkó Barnabás

GYALOG
Kádár még azt mondta, hogy a gyalogosok pártján áll. Pedig a főnökök már akkor is Audival jártak.
Majláth Mikes László

Heten pályáznak a Médiatanácsnál a Klubrádió budapesti frekvenciájára. Tulajdonosa szerint aggályos, hogy a kiírás szerint az a pályázó viheti, aki több zenét szolgáltat. A Katolikus Rádió sávjára egyetlen pályázat érkezett.A ZENE HULLÁMHOSSZÁN
Az a kérdés, hogy műszakilag lehet-e olyan halk zenét sugározni egész nap, ami a beszédet nem zavarja. Mert ha igen, megvan a megoldás.
Megyesi Gusztáv

REJTÉLY
Vajon kik pályáztak? A reformátusok?
Smuzewitz Ilona

NAGYON ZENE
A Klubrádió is eredménnyel pályázhat a saját frekvenciájára, még a műsorstruktúrát sem szükséges megváltoztatni. Csak apró formai változtatások kellenek, például: „Megzenéljük!” Bolgár György műsora.
Trunkó Barnabás

KATOLIKUS RAP
A Klubrádiónak akkor lenne esélye, ha rappelő egyházi zenét sugározna.
Majláth Mikes László

Ez nem eljárás, egyébként is teljességgel érthetetlen, miként vehetik egy kalap alá a Medgyessy-, a Gyurcsányvagy a Bajnai-kormányt. Egyszer majd az Orbánkormány gazdaságpolitikáját is mérlegre teszik - mondja Neményi Judit, a Monetáris Tanács volt tagja a 168 Órában.MÉRLEGEN
Szép lesz. A mérleg egyik serpenyőjébe kerül majd Orbán Viktor és az ő jobbkeze, Matolcsy György, a másikba az ország.
Szabados Gábor

Orbán magyar diplomatáknak arról beszélt, hogy Magyarország vészhelyzetbe sodródott, és az ország a szuverenitását is elveszítheti. Ez akkor következhet be, ha csődbe jutunk, mint Görögország, akik már nem dönthetnek saját sorsukról. „Már az is szép eredmény nekik, ha egyáltalán részt vehetnek a róluk szóló döntésekben”.HAJÓZÁSI ÜGYEK
Nyáron még azt mondta, hogy miközben Európa hajója egyre veszélyesebb vizeken halad, a miénk már a zátonyoktól távolodva, a part felé közelít. Eszerint a kapitány kikötés helyett visszafordította a hajót.
Megyesi Gusztáv

DIPLOMÁCIA
Szerintem még jobban bele kellett volna rúgni a görögökbe! Például megemlíthetnénk, hogy még akkor is tartani kell tőlük, ha ajándékot hoznak, valamint hogy a trójai faló az egy mocsok trükk volt!
Trunkó Barnabás

Felcsúton játszott a Videoton-Puskás Akadémia csapata ellen az NB1-ből kiesett MTK. A lefújás után 4-5 szurkolójuk hangosan szidta a díszpáholyban beszélgető Orbán Viktort. Őket az Akadémia elnöke utasította rendre, ebből szóváltás lett, majd a biztonságiak az Akadémia területén kívülre szorították őket, de a balhé a környező utcákon is folytatódott.FELCSÚTI URAK
A felcsúti elnök, sőt Orbán Viktor is a múltban rendszeresen közbelépett a saját testi épségét kockáztatva, amikor a fölhergelt tömeg Gyurcsány, takarodj! meg Gyurcsányt a Dunába! rigmus kiabálásába kezdett.
Megyesi Gusztáv

ODA?
De mit szól ehhez az MTK elnöke, bizonyos Deutsch Tamás? Odafakingolt ő is Orbánnak?
Andrassew Iván

AZ IGAZI HULIGÁNOK
Amíg mindenki a szegény fradisokra és az ártatlan újpestiekre figyelt, az MTK szurkolói csendben és alattomosan, felfoghatatlan és aggasztó mértékben radikalizálódtak.
Smuzewitz Ilona

A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs cégét, a Zrínyi Médiát vezető Gubcsi Lajos nyáron mutatta be zenés Rákóczi-balladáját. Az Ismét Vereckénél négy előadást élt meg. Rákóczi parasztjait és a jobbágyokat Gubcsi beosztottai, köztük egy vezérőrnagy alakították.HŰBÉRESEK
Ahogy a Gubcsiról szóló híreket olvasom, a beosztottjai jobbágyok is maradtak.
Megyesi Gusztáv

ZENÉS HADERŐ
Szerintem ez az az út, amin járnunk kell. Ugye a hadseregünk nem az a csúcs ütőképes szuperhaderő, annál pár fokkal lejjebb van, de egy történelmi-szabadságharcos zenés produkció olyan ütős lehet, hogy az ellenség, ha megtekinti, úgy hazaszalad, hogy többé eszébe sem jut megtámadni a magyart. Mi pedig békében nézhetjük tovább a kommunikációs parasztokat és jobbágyokat, közöttük egy igazi vezérőrnagyot.
Szabados Gábor

KISZ ME
Ez a Gubcsi Lajos a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) központi lapjának, a Magyar Ifjúságnak volt a főszerkesztője, és már akkoriban mesélte nekem, hogy szeretne csinálni egy mjuzikelt a Tanácsköztársaság népbiztosairól.
Majláth Mikes László

A miniszterelnök felvázolta a körvonalait egy, a zenei nevelés, a magyar zenekultúra, a kórusmozgalom egészét megújító koncepciónak, melyet nekem kellene tartalommal megtölteni - mondta az Operaház kormánybiztosa, Ókovács Szilveszter a Népszavának.FUTBALLON TÚL
Figyeljük meg: a vége az lesz, hogy amint eljön a futballidény vége, Orbán vezényelni fog az Operában.
Megyesi Gusztáv

ORBÁN KÖRVONALAI
Nem lepődnék meg, ha a zenei nevelés, a magyar zenekultúra, a kórusmozgalom egészét megújító koncepció körvonalainak felvázolása után Orbán Viktor sorra magához hívná a kiszemelt embereket, hogy az egyiknek felvázolja a nemzeti sport egészét megújító koncepcióját, a másiknak a nemzeti színjátszásét, a harmadiknak a nemzeti irodalomét, a negyediknek a nemzeti atomfizikáét, az ötödiknek a nemzeti egészségügyét. De lehet, hogy ezeken már túl vagyunk.
Szabados Gábor

A Wikileaks az USA budapesti nagykövetségének több levelét is nyilvánosságra hozta. Ezekben az áll, hogy: Orbán „az EP-választási kampány alatt külföldi vezetőkkel találkozott, ha másért nem, egy fotó kedvéért, hogy így népszerűsítse pártját”, valamint hogy „bár a Fidesz azt állítja, készek a kormányzásra, nem engednek bepillantást a tervezett intézkedésekbe”.WIKI
Még szép, hogy nem engedtek bepillantást a tervezett intézkedésekbe, hiszen nem terveztek intézkedéseket. Régóta tudni lehet, hogy Orbán és társai abban a szellemben tevékenykednek, amelyet Anouilh fogalmazott meg a Beckett, avagy az isten becsülete című drámájában: „Céljaink bizonytalansága a manőverezés korlátlan szabadságát teszi lehetővé számunkra.”
Révbíró Tamás

Eljött Jézus királysága, én vagyok az - zavarta meg az augusztus 20-i szentmisét egy szakállas, fonott hajú fiatalember. Pungor András a 168 Órában ennek kapcsán arra emlékeztet, hogy ülnek a parlamentben olyan képviselők, akik legelőször utcai botránykeltéssel hívták fel a figyelmet magukra.MAGYAR JÉZUSKA
Vannak nagy számban olyan emberek, sumerológusok, rávásírásosok és hasonszőrűek, akik szerint Jézus Krisztus magyar volt.
Majláth Mikes László

TERRORELHÁRÍTÁS
Az incidens kapcsán a védett személyek - közöttük a köztársasági elnök - nem kerültek veszélybe, mivel a rendbontónál nem volt vendégkönyv.
Trunkó Barnabás

A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály „Fölszállott a páva vármegye házára” kezdetű dalát, mert az sértené Páva Zsolt polgármestert. Peskó Zoltán világhírű karmester lemondott. A „betiltó” nemcsak a zenekar igazgatója, de egyben trombitása is.TROMBITÁS
Frédi, jó emberünk! Ma újra a régi!
Trunkó Barnabás

MÉSZ
Ha Giotto nem Padovában festette volna meg Lázár feltámasztását, hanem valahol minálunk, ezek tutira lemeszelnék. Azon nem csodálkozom, hogy ide jutottunk, de azon igen, hogy ilyen hamar.
Révbíró Tamás

Részlet az MTV Híradójából: „Itthon egyre népszerűbb a futsal, vagyis a teremfoci. A tavalyi EB-t ezrek nézték, és egyre több a csapat is a szeptemberben induló bajnokságban... Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szabadidejében rendszeresen focizik, és egy nagy álma teljesült azzal, hogy bekerült a profi csapatba.”FOCI
Szijjártó abba fog belebukni, hogy gólhelyzetben nem lehet hazudni.
Megyesi Gusztáv

ÓHAJ
Azt nem lehetne, hogy nemcsak bekerül, de bent is tartják?
Smuzewitz Ilona

PROFI SZIJJÁRTÓ
- Te Péter! Te tényleg igazi profi vagy!

- Köszönöm, Viktor! Jólesik ezt hallanom, pláne tőled. Szóval jó focistának tartasz?

- Azon még nem gondolkoztam, de nálad profibb szóvivő nincs! Úgy mondod azt, hogy nem lesznek megszorítások, hogy már én is kezdem elhinni.
Szabados Gábor
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.