Markó: Csendélet

Hócipő szerkesztőség
2011. 09. 21. · Hócipő 2011/19
Gaudi-Nagy Tamás jobbikos honatya, Grespik László sztárügyvéd, Gonda László Kossuth téri forradalmár, Morvai Krisztina EP-képviselő, Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjeinek alelnöke pénteken szépen besétált a Markó utcába Polt Péter jövendő közjogi méltósághoz, nehogy elévüljön a rendőrök gaztette, akik öt éve a TV-székháznál előbb gyufáztak, utána megrohamozták a locsolókocsijukat, nehogy eloltsa, végül saját maguk elől bemenekültek a Tőzsdepalotába, hogy kifosszák a Túró Rudi automatákat, amit majd a szabadságharcosokra kenhetnek. Ám alig ért véget a Hírtévé és az Echo kamerái előtt tartott grandiózus nemzetközi sajtótájékoztatójuk, amikor az utcán békésen sétáló Gaudi, Gonda, Gőbl trió elé ült egy ádáz pizzázó házaspár, hogy provokálja őket, s Szabadságot Budaházynak feliratú pólójukat.


- Itt van, hány rendőr locsolt, hogy kialudjon a forradalom lángja.


- A Szíriuszról jött szakértőnk szerint a rendőröknek
csak 7 DNS-e csavarodik.


- Úgy látom, te jóval többször becsavarodtál.


- Kerényi úr meg fogja festetni az asztalára a lovasrohamot,
csak beugrott a mentőkhöz.


- Oda nézz, Klárikám, a híres építészről elnevezett ügyvéd úr!


- És itt a 3G, Gaudi, Gonda, Gőbl.


- Igazán itt az ideje, hogy helyet cseréljen a Lacival!


- Tehát volt két utolsó vacsora!


Fotó: Vörös Szilárd
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.