Új kitüntetések

Hócipő szerkesztőség
2011. 10. 05. · Hócipő 2011/20
Mivel közeledik 3. nemzeti ünnepünk, Kertész Ákostól pedig most vonták vissza díszpolgári címét, új kitüntetéseket javaslunk

Legnagyobb kereszt

Aki a legnagyobb keresztet cipeli, vagyis az elmúlt éveket a legjobban megszívta, van devizahitele, már ki akarták lakoltatni, egy 30 éves tanári pálya sem volt elég ahhoz, hogy vissza ne kérjék végkielégítése 98%-át, magánnyugdíjának nem volt reálhozama, s minden új adórendelet hátrányos számára.

Műfajából kiváló művész

Azon író, festő, énekes, színész vagy riporter kaphatja meg, aki műfajából kikopva legalább öt évig lebzselt egy párt körül, ült szónoka mögött, hogy annak hatalomra jutásakor valamilyen pozíciót kaphasson, amivel bosszút állhat egykori, nála jóval
tehetségesebb kollégáin.

Középszerkereszt

Akik sosem csináltak semmi figyelemre méltót, sehol nem tűntek ki társaik közül, soha nem jutott semmi az eszükbe, nemhogy iskolai, de még óvodai ünnepségeken sem szerepeltek, ha képviselők, emberemlékezet óta csendben dekkoltak, ha állami tisztviselők, pláne.

Hisztikereszt

Aki bizonyíthatóan legalább hetenként egyszer részegen vagy józanul zsidózik, cigányozik, környezetében állandóan magyargyűlölőket keres, továbbá rasszista magatartás után kutat, a villamoson is a demokráciát félti, folytonosan riogatja valamivel a közvéleményt.

Társasági érdemkereszt

Azoknak adható, akik minden pozíciójukat és elismerésüket fogadásokon, kongresszusokon, stadionok VIP-páholyában, film- és színházi bemutatók szünetében szerezték, vagy annak a társaságnak köszönhették, akikkel spontán privatizáltak, felvásároltak, bizniszeltek.

Korvin Ottó lánc

E magas kitüntetést kizárólag az kaphatja meg, aki a régi rendszerben moszkvai nagykövet vagy a Hazafias Népfront elnöke volt, az újban pedig az MSZP alelnöke, és bukfencezett a Hősök terén, műsort vezet jobboldali tévében, vagy újbaloldali
álmozgalmat alapított.

Szóra sem érdemes művész

Elsősorban a színészválogatott azon tagjainak jár, akik egy náluk idegenlégióskodó felcsúti fiatalembert tömtek labdákkal, s ennek következtében legalább egy pesti vagy vidéki színigazgatói állást szereztek Kecskeméttől Zalaegerszegig. Vagy valaki a családban.

Ideiglenes díszpolgár

Ez a cím bármikor visszavonható, amit természetesen alaposan meg kell indokolni, ezek lehetnek: 1. nem a mi kutyánk kölyke, 2. nehogy már ő is, 3. be kell tömni csahosaink száját valakivel, 4. nem értjük, hogy mit írt, és ez nagyon bosszant minket, 5. csak.

Kapitalista brigád

Elsősorban oligarcháknak adható, mármint a mieinknek, akiket ugye nem így nevezünk, továbbá kartellezőknek, shortolóknak, a gazdaságban politikai alapon szerveződőknek, a mindenkori ellenzék finanszírozóinak, majd a mindenkori hatalom haszonélvezőinek.

A magyar nyelv védelme Schmitt-től

Mivel köztársasági elnökünk már tervezi „A magyar nyelv védelméért” kitüntetést, mi is megterveztük A magyar nyelv védelme Schmitt Páltól nevű elismerést, amit vendéglősök, szállodások, múzeumigazgatók kaphatnak meg, szóval ahol vendégkönyvek vannak.

Jelenszky László rajzai
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/17  •  VIII. 10. – VIII. 23.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Váncsa István: az autópályákat is ellopták, ha pedig emiatt gutaütést kapnánk, nem terheljük az ellátórendszert, se mentő, se benzin, se ahová bevihetne minket Para-Kovács Imre: Ez az én harcom – mondta Orbán Texasban – békében toporzékolni és ordibálni, veszély esetén sunnyogni a szőnyeg alatt, amíg mások meg nem oldják a problémát Smuzewitz Ilona: a fatüzelés nem a szegénység jele, hanem a szerénységé! Farkasházy Tivadar csodálkozik, hogy Orbánt még a landsbergi börtönbe se kellett zárni ahoz, hogy megírja texasi beszédét Verebes István: Itt a hülye, hol a hülye? Dési János örvend, hogy a Magyar Államkincstár spórol a közalkalmazottak WC-papírján, ez aztán a fejlődés A Heti Kamu megtudta, visszakéri a kormány a választási kampányban ingyen osztott krumplit és tűzifát, megélhetési költségcsökkentés-csökkentés címén Összegyűjtöttük, mely operákat kell betiltani kulturális keveredés miatt Trunkó Barnabás szerint az iskoláknak most nem pedagógusokat kéne keresniük, hanem a fatüzeléses kályhákhoz értő pedellusokat
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.