Nem értem - 2012/09

Farkasházy Tivadar
2012. 05. 03. · Hócipő 2012/09
Lovas tengerész
Orbán horgonyszemélyiségnek tartja Ádert, tavaly a gyorsnaszádot nyomta, a télen megtudtuk, csendes tenger nem nevel tapasztalt tengerészeket, most a zászlóshajóval meg a horgonnyal jön, rendben, de mikor szedik fel a horgonyt?

Kósa úgy véli, ma, amikor rendkívül erősen támadják az országot, nem egy se hús, se hal, bácsikára van szükség, hanem akinek van karaktere, s megvédi a magyarok becsületét. Elvégre Göncz 83%-os népszerűséggel vegetált, miközben Schmitté már a 30%-ot is verdeste. De miért nem a tengerből merít ő is? Bár a se hús, se hal, félig az.

Persze az se mindegy, kinek jut hús, kinek hal, kinek meg semmi. Orbán elmondta, nem tehet Esztergomról, ha nem rájuk szavaztak. Ez világos beszéd. A felcsúti A kategóriás stadionról még nem nyilatkozott, Kósáéról már igen:

Debrecenben egy gazdasági erődítmény jött létre, a város az ország egyik zászlóshajója, ráadásul a nemzeti politikának is kiemelkedő pontja, a debreceniek nem ajándékba kapják a stadiont, megdolgoztak érte.

Mi is, így lesz az adónkból zászlóshajó.

ÁDERUTÁNPÓTLÁS
Az Origo szerint Varga veszi át Fellegi helyét, az övét Lázár, Lázárét Rogán, Szijjártó pedig a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár lesz. Így érdekes hatalmi erőcentrum alakulhat ki, mivel Varga és Rogán egymás mellett lakik egy II. kerületi lakóparkban, a Présház utcában. Lázár szerint e portál annyi hülyeséget beszélt már az utóbbi félévben, hogy ez is beleilleszkedik ebbe a sorba. De azért a Présház stimmel!

ROZSSÓGOR
Úgy néz ki, Sárazsadány után a Balaton-felvidék is felkerül a politikai bortérképre, s még a rozspálinkát is belekeverhetik. Hacsak az ügyészség 40 ezer oldala után a Fletó nem nyomtattatja ki a szakdolgozatát is. De hol van?

Régóta nem vagyok egy purifikátor, Schmitt esetét is Al Caponéhoz hasonlítottam itt, mert nem a másolás a bajom vele, hanem amiket olvasás nélkül aláírt. Gyurcsánynak viszont szerintem is annyi, ha nem tudja bizonyítani a hamisítást, mert ha megszólal a Közgép 34 milliárdos hitele, vagy a felcsúti földárverések ügyében, elég csak utánakiabálni: Őszöd, Rozs, Sukoró! S hamarosan jön a pufajkás, ügynök, hazug-csaló kórus Hornról, Medgyessyről, róla.

Hacsak nem derül ki, hogy a Hírtévé kicsit belemaszatolt Rozsné adományába, elvégre seggnyalásra és az ellenfél bemocskolására hozták létre. A sógort sem grál lovagként ismerik Füreden. Mondok egy példát, húsz éve bedobtak hozzánk egy kisgazda jegyzőkönyvet, mi bedőlve lehoztuk, a negyedik tárgyalási napon döbbentem rá, hogy a legszaftosabb részt - egy hölgy a vécében egy úrral - utólag csempészték bele, egyetlen oldalba öt sort belegépelve, tudván, hogy bukunk majd rá, így bántunk el a rendesebb kisgazdákkal Torgyánék ellenében.

Várom a kéthónapos bizottságot és Kövér terroristázását. Egy tanulsága addig is lesz az ügynek, ha az ember elválik, maradjon jóban a sógorával és az anyósával.

FOGD A PÉNZT ÉS FUSS
Három méretben kaphatók Orbánszobrok az Ecserin, háromezerért, százezerért, félmillióért, a művész előbb egy galériával próbálkozott, de be kellett érnie a Nagykőrösi úttal. Szappanból faragja, ezért ne rakjuk ki a kertbe, mert eshet, mint amikor Woody Allen első filmjében besuvikszolt szappanpisztollyal próbált szökni a börtönből. Azért se, mert Orbán sosem habozik.

ISKOLA A HATÁRON
A hittan után alaki kiképzés és fegyverismeret is vár a diákokra az új Nemzeti Alaptanterv szerint. Csak az a kérésem, hogy ne Sopronban kezdjék az oktatást.

HIVATÁSOS RETTEGÉS
11 szörnyű gyilkosság alig két hét alatt. Kulcson három késsel, egy igen különös házban. Győr belvárosában két férfit sörétezett szét a Vadkan presszó tulaja, mint mondta, önvédelemből, az egyik éppen menekült a kocsiján. Sopronban rabolni járó középiskolások akartak így fegyvert szerezni, az egyik áldozat csak rosszkor volt rossz helyen, épp lőszert hozott vissza a lőtérre. Miként aki rosszkor akart egy sört meginni, s belekötöttek egy kocsmában, husánggal verte agyon egy régóta kötekedő család. Akarattyán féltékenység miatt kellett két embernek meghalnia, s egy harmadik néninek, akit ez a kettő már nem tudott ellátni.

S pont ezekben a napokban gúnyolódik a Jobbik, amelyet minden hatodik magyar szívesen látna az ország élén, hogy a valódi ellenzék hüledezik azon, hogy egy polgármester a polgárháború esélyein töri a fejét. Sőt, még nekik áll feljebb, követelik, hagyják abba a hisztit, Juhász polgártársat azzal mentegetve, hogy a kedélyes csevegéskor még csak jelölt volt.

Akkor a Mein Kampffal sincs semmi baj. Solymosi Eszter vére pedig ugye az égre kiált.

HÓHÉROK
Egyre több a jele, hogy feldarabolják a Corvinust, Orbán ugyanis zsigerből utálja a közgazdákat, mivel a régi szocialista hitoktatás után egyre inkább az istentelen kozmosz törvényei felé akarják lökni tudományukat. S meg van győződve, a Vámház tér egy átkozott bolsi fészek, akik folyton ki röhögik a jobbját. Brüsszel kényszerít minket új adókra - szól legújabb lázálma.

Bogár László tovább megy: az IMF nem problémamegoldó, hanem fegyelmező szervezet, akik tavaly pénzfegyverekkel intéztek Magyarország ellen támadást.

S ez már a második, az elsőt az agya ellen intézték, sikerrel.

A Corvinus legbőkezűbb mecénását Demján Sándornak hívják. Vajon most is szól, mint a Nagy Imre-szobor ügyében?

MAGYAR MAJOM
Barbados megszámlálja majmait, hány hagyja el az országot, s nem túl sok-e? Nálunk másképp oldják meg a problémát, kinevezik.

BLASZ KETTŐ
Manapság ismét Kelet-Európa, sőt, másodosztályú Európa kezdünk lenni - mondta Esterházy Péter a Könyvfesztiválon. Nem győzök csodálkozni, egy ilyen kiváló futballista igazán tudhatná, hogy van annál sokkal lejjebb is.

GUARDIOLA
A foci tragédiája, hogy nem lesz Barca-Real álomdöntő, oka roppant egyszerű. A két szomszédvár kicsinálta egymást, s a végig szürke, öregecskedő Chelsea meg a hónapok óta botladozó Bayern fejben sokkal frissebb volt.

Ronaldo és Messi hármasával rúgva ölte egymást az Aranycipőért, sosem volt még 43:43 hárommal a vége előtt. A két csapat pedig távolozta a mezőnyt, a harmadik Valenciának 29 ponttal van kevesebbje a másodiknál, miközben őt 18 ponttal követi a 17. helyezett. Egy olyan erős mezőnyben, amelynek két középcsapata vívja az Európa Liga döntőjét.

A Real és a Barca egyszerűen elfogyott a visszavágóra, egy hónapja öttel küldték volna haza a németeket és az angolokat, így is simán nyerhettek volna, a Chelsea két meccsen három támadást vezetett, Neurer még Casillasnál is jobbnak bizonyult, Xavi és Iniesta pedig nézett bambán, már megint focizni kell? Ezért abbahagyni, Pep, micsoda baromság!

A GORLICEI ÁTTÖRÉS
Lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal folytatott hiteltárgyalások elől, nagyon közel kerültünk az áttöréshez, ez napok, legfeljebb hetek kérdése - mondta Barrosótól kilépve.

Nem tudja valaki, ki mondta két éve, hogy ha az IMF idejön, akkor ő el? Apropó, a Bécsi Egyetem kognícióbiológusainak vizsgálatai szerint a hollók hároméves dolgokra is visszaemlékeznek.

MAGYAR ABSZURD
Horthy Éva vitézeket avatott a szegedi Horthy csónakházban, Horthy tér lett Gyömrőn, elvégre csak 430 ezer zsidó halála szárad a lelkén. A Terror Háza próbálja is mindet Szálasira kenni, az ő 50 ezer áldozata is rettenetes, de a számok alapján még ő is előtte szobrozhat.

Plusz 50 ezer a Don kanyarból.

NYERESÉGES A FIDESZ
A kőbányai vagyonkezelőtől és a Fény utcai piactól is kaptak, előbbiben benne van idősebb Orbán kőbányája is? Aki most hahóti virágfölddel is kereskedik, a Tesco óriásplakáton hirdette, csak nem ezért lett beváltható náluk is április 15-től az Erzsébet utalvány, mert addig gonosz multik voltak.

EGYHARMAD
A Handelsblatt arról ír, hogy a hazánkban működő német cégek egyharmada már más helyet választana befektetései színhelyéül.

Ugyan miért maradnának ott, ahol az Unión belül a legmagasabb az infláció, a 9. legkockázatosabb ország, a nép 17%-a oly pártra szavazna, amelynek polgármestere polgárháború lehetőségét fontolgatja, képviselője pedig ismét felhozta a vérvádat, miszerint a zsidók kiszívták Solymosi Eszter vérét.

Viszont Anders Behring Breivik megdicsért minket.

HOL VAGYTOK…
Nem fértek be a Könyvfesztiválon a Szegvári könyvre, ahol egymás mellett ült Vitray, Kepes, Szilágyi, Rózsa, Juszt, Vicsek, Érdi, Berecz, Rangos, Aczél. Nem egy generáció nyalogatta a sebeit, jóval többről van szó, Amerikában egyáltalán nem hiányzik ez a korosztály a képernyőről, s kerülgethetjük a forró kását, de - tisztelet a kivételnek - mindinkább a bóvlira ugrik az egyre ifjabb nemzedék, a minőségnek már alig van piaca az egynevűek uralta médiában. Árulják is nekik rendesen, elvégre a kereskedelem abból él, hogy tízből kilenc hülye, s ha a tizediket is sikerül azzá tenni, még vita sincs. Elborzadva látom azon tehetséges ifjaknak is néhány merényletét a vásznon és a közképernyőn, akik pár éve távoztak innen, nem beszélve arról, hogy ügyesen kihasználva a semmitmondás iránti óriási állami keresletet, a szakmámból pincérképzőt csináltak.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.