Yes, Comment - 2012/13

2012. 06. 27. · Hócipő 2012/13
Matolcsy a 2013-as költségvetésről elmondta, hogy az önkormányzati, oktatási és egészségügyi reform nyomán jövőre 250 ezer közalkalmazott tér vissza állami körbe, s a 62 év felettiekre elrendelik a kötelező nyugdíjba vonulást, így 10-11 ezer fővel csökken a közszféra állománya, amiből 20 milliárdos megtakarítás származik. Szócska államtitkár mentességet kért az egészségügynek, mert ötezer orvos eltűnése bedöntené azt.IRÁNY A TEMETŐ
De ha ez az ötezer orvos mind temetkezési vállalkozónak menne, fönnmaradna az egyensúly az egyre inkább emelkedő társadalmi kereslet és a kínálat között.
Megyesi Gusztáv

DEROGÁCIÓ
Csak azt a 63 éves, elismert ideggyógyász főorvost nehogy nyugdíjba küldjék, akinek a rendelője előtt oly’ gyakran megáll egy fekete A6-os!
Trunkó Barnabás

CSODADOKTOR
Matolcsy szerint 2013 az emelkedés éve lesz, folytatódik a foglalkoztatottság bővülése, a munkavállalók száma elérheti a 3,9 millió főt. Hát ne siránkozzunk olyan apróságokon, hogy eltűnik a háziorvosunk!
Buzsik Zsolt

MENTES
Szócskánál nagyobb potentátok, az unió vezető politikusai próbáltak kegyelmet kérni a 62 éves bíráknak, hasztalanul: Orbán szíve nem lágyult meg. Azt hiszi, hogy majd pont az orvosokkal fog kivételezni?
Révbíró Tamás

Újabb Horthy-szobrot avattak, ezúttal Csókakőn, az ez alkalomból átkeresztelt Nagy-Magyarország téren. Jelen voltak a Gój Motorosok, a Nemzeti Gárda, a hatvannégy vármegyések, egy pulton Wass Albert- és Nyirőköteteket árultak. A polgármester felszólított minden nőt: „Szüljétek tele a Kárpátmedencét.” Hegedűs lelkész elmondta, a magyarországi ingatlanvásárlások 95%-a mögött nyíltan vagy rejtőzködve izraeliek állnak.FELVILÁGOSÍTÁS
A devizahitelesek végre megtudhatták, hogy ingatlanvásárlásuk pillanatában minimum zsidók voltak.
Smuzewitz Ilona

IVARARÁNY
A település polgármestere azért a férfiakhoz is intézhetett volna néhány bátorító és lelkesítő szót!
Trunkó Barnabás

TISZTELT ZSIDÓK!
Illő tisztelettel kérem Önöket, hogy amennyiben módjuk van rá, szíveskedjenek megvenni az ingatlanomat, amelyet nem tudok eladni, mert itt válság van - nem lepődnék meg, ha Hegedűs lelkész úr szerint azt csakis és kizárólag Önök okozták. Talán megérdemlem jóságukat, hiszen mindig tisztelettel, sőt néha szeretettel írtam és beszéltem Önökről. Lehet, hogy van egy pici ellentmondás abban, amit kérek. Mert én egyebek mellett azért akarom eladni az ingatlanomat, mert nem szeretnék a kapzsiságom miatt meghalni, ha olyan helyzetbe kerülök, mint egynémely zsidók fél évszázaddal is jóval régebben, abban a bizonyos Horthy-korszakban, ha rájövök, hogy már csak Hegedűs lelkész kegyelmén múlik az, hogy elhagyhatom a hazámat, vagy a Dunába lőnek. Ilyen pillanatokban hatalmas teher a vagyon, hiszen ha féltjük, ha ezért nem indulunk el idejében, könnyen az életünkbe kerülhet.

Meglepődnék, ha Önök megvennék a kis hajlékomat, amiből kifizethetném az adósságaimat. Tudom, hogy vannak hülye zsidók, nem csak a viccekben, hiszen ismerek is néhányat - ámbár szeretem őket, de akkor is hülyék! -, de azt végképp nem értem, hogy miért pont Magyarországon vásárolnak föl minden száz ingatlanból 95-öt. Mert arra gondolni se merek, hogy Hegedűs úr hazudik, hiszen Isten papja, és villám csapna le rá, ha megtenné. Önök nyilván vagy hülyék, vagy nagyon tudnak valamit, amit a magamfajtáknak nem árulnak el. Tisztelettel könyörgöm: súgják meg nekem, hogy miért vásárolnak bármit egy olyan országban, ahol már mindenki tudja, hogy hamarosan a jelenlegi hatalom fönnmaradásának egyetlen esélye az lesz, ha összeáll a nácikkal? És Hegedűs lelkészek mondják majd meg, hogy kitől kell elkobozni a vagyont, a szabadságot, az életet. Ha most nem alkalmas Önöknek a vásárlás, kérem, árulják el a titkot, hogy mégis mire számítanak, mert hátha csinálhatnék valami kis üzletet. Például jó áron megvenném az Önök hülye ingatlanjait, hogy tőlem kobozhassa el azokat Hegedűs úr. Ezt csakis hazafiasságból vállalnám, mert így mégse lenne akkora nemzetközi botrány, mintha zsidóktól koboznának megint..
Andrassew Iván

JÓ PONT
Amint miniszterelnökünk egy osztrák lapban kifejtette, a Horthyról szóló vita hosszú és bonyolult. Szerintem például határozottan a kormányzó mellett szól, hogy nem írt verset, novellát vagy regényt, így nem lehet kötelező irodalom.
Buzsik Zsolt

A VÁSÁRLÓK
- Jó napot kívánok. Látom, eladó ez a ház. Megvenném.

- Maga izraeli?

- Igen, én nyíltan az vagyok. De a sógorom és az unokabátyám, akik a múlt héten vettek néhány magyarországi ingatlant, ők rejtőzködve izraeliek.

- És miért vesznek itt ingatlanokat?

- Otthon csend, béke, nyugalom van. Mi viszont megszoktuk, hogy veszélyesen éljünk.
Szabados Gábor

NÜNÁ
Hegedűs Lóránt Szabadság téri plébániáját az izraeliek megvehetnék zsinagógának.
Majláth Mikes László

„Simicska Lajost? Ismerem. Találkoztam, beszéltem vele, talán 3-4 hónappal ezelőtt is. Biztos nem fogják elhinni, de a nagypolitikáról, az időjárásról és a család intézményéről váltottunk szót, semmi egyébről. Nem gyakorol rám semmilyen nyomást” - mondta Tarlós a Népszavának.KÖZGÉP NON CAPTAT...
Tarlós igazat mond. Simicska nem fog leállni vele a fővárost meg a saját zsebét érintő kérdésekről vitatkozni, de még csak konzultálni sem, ahhoz a főpolgármester szürke egér.
Megyesi Gusztáv

TEMATIKA
Mégiscsak ezek a legfontosabb témák. Hiszen nagypolitikailag hogy veszi ki magát, ha a mi családunk kapná a legtöbbet. Az időjárás meg minden gazdának fontos.
Smuzewitz Ilona

GYANÚ
Még azt sem említette meg, hogy szívesen beszállna a dugódíj-fizetési zóna nyomvonalának kiépítésébe?
Buzsik Zsolt

Az ukrán-angolt vezető Kassai és magyar asszisztensei lesen engedtek el egy ukrán támadást, majd az abból született gólt Vad II gólbíró sem látta bent. Utóbb mértani ábrákkal bizonyították, hogy ahol állt, nem is láthatta, mert a labda a kapufa holtterében volt. A játékvezetők főnöke, az egykori kiváló bíró Collina hazaküldte a magyar ötöst, de azt tanácsolta nekik, mielőbb felejtsék el az esetet.A MAGYAR LATISEV
Csak őket ne felejtse el senki. Mindazonáltal Kassai az lesz az ukránoknak, ami nekünk Latisev volt, akivel szemben érdekes módon föl sem merült Magyarországon, hogy esetleg ő sem láthatta pontosan Tichy meg nem adott gólját. Mi simán lecsalóztuk.
Megyesi Gusztáv

A VÉDELEM TANÚJA
Egy pillanat műve volt, de én láttam, hogy Terry oldalra sandított, és amikor észrevette, hogy Vad II. gólbíró a kapufát fixírozza, akkor vágta ki a labdát. Eközben Lescott és Parker beállt Kassai elé, akadályozva őt a gól észlelésében. Hiába, tudnak ezek az angolok.
Buzsik Zsolt

TURÁNI ÁTOK
Egy magyar csapat volt kint az EB-n, azokat is hazazavarták.
Majláth Mikes László

Kövérnek címzett levélben mondott le Nagykeresztjéről Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas író. Felháborodással értesült arról, hogy az Országgyűlés elnöke is részt vett a nyilas eszméket valló Nyirő újratemetési kísérletében, és nyugtalanítónak tartja, hogy Horthyról köztereket neveznek el, és rehabilitálják Wass Albertet. Nem akarja, hogy köze legyen ehhez - zárja levelét. Kövér válaszolt neki, de a címzettre bízta, nyilvánosságra hozza-e.REAKCIÓ
Deutsch Tamás már nyilván írja a blogbejegyzését, hogy „ki a f…az az Elie Wiesel”.
Megyesi Gusztáv

KÖVÉR LEVELE
A Hócipő lapzártája óta bizonyára már nyilvánosságra került egykét részlet Kövér meggyőző, őszinte, szép leveléből, amelynek hatására Elie Wiesel jobb belátásra tért, visszakérte a Nagykeresztet, és felajánlotta Kövérnek, hogy a következő Horthy-szoboravatásokra szívesen elkíséri.
Szabados Gábor

KERESZTEK
Hogy Wiesel lemondott a Nagykeresztjéről, az a mi keresztünk.
Buzsik Zsolt

AMERIKAI
Sokan tévesen magyar származásúnak mondják Elie Wieselt. Az író 1928-ban a vegyes lakosságú Máramarosszigeten, vagyis Romániában született, jiddis anyanyelvű zsidó szülőktől. Atyja biztatására megtanult héberül, osztálytársaitól valamennyire románul, magyarul és németül. 12 éves volt, amikor a várost a második bécsi döntés értelmében Magyarországhoz csatolták. A magyar hatóságok gettókat létesítettek, oda gyűjtötték a zsidó lakosságot, majd 1944-ben átadták a németeknek, akik mindenkit megsemmisítőtáborba hurcoltak. Wiesel hosszú élete során összesen 4 évet élt Magyarországhoz tartozó területen, és az a Magyarország kezdettől másodosztályú állampolgárnak tekintette őt: ettől az államtól csak a gettót és Auschwitzot, a szerettei erőszakos halálát kapta. Semmi oka, hogy magyarnak tekintse magát, és az ország mai állapotát látva ezt nem is kívánnám neki.
Révbíró Tamás

Azt állítja egy KSH közlemény címe, hogy az idei első negyedévben 0,7%-kal csökkent a GDP. Bolgár György azonban végigolvasta azt, és a 168 Órában azt írja, csak az ötödik oldal legalján, az utolsó mondatban derül ki, hogy az adatot még szezonálisan (a munkanapok számával) is ki kell igazítani, és valójában ennek a duplája, 1,4% a mínusz.BŰNBAKIK
Ennek a megalázó eredménynek három oka van: a zelmútnyócév, Gyurcsány és a Gergely-naptár.
Trunkó Barnabás

FEJLŐDÉS
Volt idő, amikor a kedvezőtlen adatokról hallgatni kellett, ma viszont bátran le lehet írni őket. Az ötödik oldal legalján.
Buzsik Zsolt

„Azt gondolom, vezetőváltás lesz a Nemzeti Színházban” mondta L. Simon László, az új kulturális államtitkár. Alföldi a szerződése szerint még egy évig direktor. Jó lenne konkrétumokat hallani, hogy miért is van szükség szemléletváltásra ott, ahol megfelelő a látogatottság, a gazdálkodás, és látványos szakmai sikereket ért el a színház? - kérdezi a Népszava.NÜÁNSZNYI KÜLÖNBSÉG
Mi az, hogy nincsenek konkrétumok? Hogy csak egyet mondjunk: Alföldi Róbert roppant tehetséges ember. L. Simon szemében ez roppant zavaró körülmény.
Megyesi Gusztáv

KÖLTŐ
Az államtitkár úr tollából és szájából én nem vágyom konkrétumokra. Hátha a gyerekek is elolvassák vagy meghallják!
Trunkó Barnabás

KONKRÉTUM
Miért, miért? Hát az Új Színházban is hogy bejött!
Buzsik Zsolt

CSAK
Már régen hatályban van az a törvény, amely szerint az elbocsátáshoz nem kell indoklás.
Révbíró Tamás

A Jobbik eredeti helyén, a Károlyi-kertben állította volna fel újra Prohászka Ottokár katolikus püspök 47-ben ledöntött szobrát, a főváros inkább a XIII. kerületbe, a Lehel téri templom elé rakná. Oda, ahol az MSZP két egyéni körzetét nyerte legutóbb. Prohászka találmánya a hungarizmus szó, oroszlánrésze volt a zsidóellenes numerus clausus elfogadásában, az antiszemitizmust a keresztény erkölcstan szempontjából a legjogosultabb mozgalomnak nevezte, a zsidóságot parazitának minősítette, s gyakran írt fajvédő lapokba.FELKÉSZÜLÉS
Meg tudja mondani valaki, hány antiszemitának nincs még szobra? Hogy tudjam, mire számítsak.
Smuzewitz Ilona

ÚJLIPÓCIA
Ha már ilyen ötletes helyre tervezik a Prohászka-projektet, stílusosabb lenne egyenesen a RAM környékén felállítani.
Trunkó Barnabás

SZOBORKOMPOZÍCIÓ
Vajon mikor jön el az ideje annak, hogy a demokratikus ellenzék összedob néhány tízmilliót, és valahol jó helyen felállít egy szoborkompozíciót a püspökkel, a sokat emlegetetett antiszemita írókkal, és magával vitéz Nagybányaival, akik mind hálásan, meghatottan néznek a centrumban álló mokány alakra, akinek a feje fölött elszáll egy turulmadárraj.
Szabados Gábor

LAPSZUS
Pászka Ottokár az, csak az anyakönyvben elírták.
Révbíró Tamás

SUNYI
Nagyon remélem, hogy ez a hír eljut majd Őszentségéhez XVI. Benedek pápához is, és megérti, hogy ő személyesen is felelős lesz azért, ha ez megtörténhet Magyarországon. Prohászka Ottokárról ki kell mondani, hogy bizonyos értelemben nagyobb felelőssége volt emberek százezreinek kiirtásában, mint Horthynak. Mert a kormányzó egy szerény képességű középtahó katonaember volt, ő azonban egy nagy tudású püspök, aki egy szeretetegyházat használt föl a legaljasabb tanok hirdetésére, Krisztust szégyenítő kirekesztésre, és gyakorlatilag törvényerőre emelte, megszentelte zsidó testvéreink jogfosztását és legyilkolását. Ott leszek, amikor a szobrát ismét ledöntjük.
Andrassew Iván

Orbán kérte, hogy a vidékfejlesztési minisztérium állítson össze listát azokról az élelmiszergyártókról, amelyek külföldi alapanyagokból állítanak elő hungarikumokat. Ángyán József leköszönt államtitkár elmondta, szinte minden nagy gyártó rajta van ezen, így a Pick is.MARMON
A kannás borban semmi import nincs, tuti hungarikum.
Majláth Mikes László

KÜL
Tanácstalan vagyok, fogalmam sincs, hogy Orbán agyában mi 20 számít külföldnek, mi nem. Az EU országainak terményeit vajon külföldinek tekinti? Nem csodálnám, ha senki se merné megkérdezni tőle. S vajon mit akar tenni azzal a listával, ha egyszer meglesz?
Révbíró Tamás

DAS IST EIN...
Zwackék körül is szorul a hurok, ha Orbán kideríti, hogy a több mint 40-féle gyógynövényből készülő Unicumban esetleg külföldi alapanyagok is vannak!
Trunkó Barnabás

Chikán Attila a 168 Órának elmondta, nem érti Matolcsynak a válság végére vonatkozó kijelentéseit, mert „az ilyen nyilatkozatokkal komolytalannak tűnünk ország-világ előtt.”GYURI MINDIG VICCEL
Matolcsy György lassan egyszemélyes Stan és Panja lesz a világ burleszkirodalmának.
Megyesi Gusztáv

DIAGNÓZIS
És a főorvos úr sem fog örülni neki!
Trunkó Barnabás

MEGFEJTETTEM
Matolcsy célja az, hogy inkább nevessenek rajtunk, mint hogy sajnáljanak minket.
Buzsik Zsolt

Nem voltam elég előrelátó, amikor belementem abba, hogy részt vegyenek kormányzati szinten Nyirő kegyeleti aktusán, így nem láttam előre az ügy következményeit - nyilatkozta Szőcs Géza lemondott kulturális államtitkár a Klubrádiónak. Radnóti naplóidézetét sem ismerte, mely szerint: „Nyirő József 1941-ben részt vett a weimari költőnapon, ahol Hitlert és a náci Németországot dicsőítette. Nem felejtette el megjegyezni: »A vér megtisztítja Európát.«”OLVASÓ NÉP
Vagy Nyirőt, vagy Radnótit kellene gyakrabban olvasni!
Trunkó Barnabás

POÉTIKA
Weimarban még Goethe és Schiller sem éltette Hitlert.
Majláth Mikes László

Tarlós szerint mindenképpen lesz dugódíj Budapesten, mert így szerződött Demszky az EU-val a 4-es metró támogatására. Szerinte lehet, hogy a zóna nem a tervezett Hungária körút - Margit körút nyomvonalon lenne, hanem csak hídpénzt szednének, mert a zóna csak a hídfőkre korlátozódna. 500 Ftos egyszeri díjat, 10 ezres havi bérletet emlegetnek.HÍDVERŐ
Rendben van, Tarlós szedjen hídpénzt, Széchenyi is ezt tette. Csak ő hidat is épített hozzá, Tarlós meg csak most készül a vagyonából támogatni Budapestet.
Megyesi Gusztáv

MEGFEJTÉS
Ha jól értem: még nem tudni, hogy mi lesz, de bármi lesz is, arról csakis Demszky tehet. Úgy látszik, Tarlós eltökélte, hogy Budapestből ismét liberális várost csinál.
Smuzewitz Ilona

KI VISZI ÁT?
Most már értem, hogy miért olyan nagy az érdeklődés a tervezett Duna-átúszás rendezvény miatt!
Trunkó Barnabás

TÉNYLEG!
Tényleg! Demszky még szabadlábon van? És ha igen, miért?
Szabados Gábor

„Amikor a magyar kormány azt kommunikálja, hogy nincs válság, és a válságnak vége, akkor valószínűleg csak Magyarországra gondol, mert a világban bizony válság van. Az amerikaiak és a németek hajlamosak arra, hogy a realitásokból induljanak ki” - mondta Zdeborsky György közgazdász a Klubrádióban.VÁLSÁGVÉG
No de Gyurcsány is azt írta a blogjában, hogy nincs már a világ válságban, csak Magyarország. Nagy elmék, ha kommunikálnak.
Megyesi Gusztáv

ELFOJTÁS
Matolcsy is hajlamos rá, de ezt a hajlamát hősiesen elfojtja.
Buzsik Zsolt
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.