Gúzsba Druzsba

Szabados Gábor
2014. 01. 15. · Hócipő 2014/01
Az üzlet, amelyet Orbán Viktor kötött Vlagyimir Putyinnal, az ellenzék szerint... De kit érdekel az ellenzék, ami most éppen megint nem tetszik a Fidesznek, mert ez az egy táborba tömörült baloldal ismét visszafelé mutogat, az elmúltnyolcév 2008-as esztendejére, amikor Orbán Viktor azt mondta... De ezt mondja el ő maga Szabados Gábornak!

Hócipő: Miniszterelnök úr! A Vlagyimir Putyinnal kötött megállapodás kapcsán az ellenzék...

Orbán Viktor: ...Az az ellenzék, amelyik álbaloldali módon összeállt, hogy visszatérjen a hatalomba, ismét tönkretegye az országot, kiszolgáltassa idegen érdekeknek a magyar embereket, eltörölje a gyed-extrát, a rezsicsökkentést, a mi jól bevált alkotmányunkat, elfoglalja a független médiát, mindent fenekestől felforgasson, amelyik annak idején le akart paktálni az oroszokkal...?

Hócipő: Így is lehet fogalmazni...

Orbán Viktor: ...Csak így lehet. Én már akkor megmondtam erről a Brüsszelhez szaladgáló álbaloldali, nemzetietlen bagázsról, hogy puccsra készül, amikor ennek kimondásához még bátorság kellett.

Hócipő: Konkrétan azt tetszett mondani 2008-ban, hogy „Szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében...” Puccs vagy nem puccs?

Orbán Viktor: Egyértelmű. Ez nem kérdés.

Hócipő: Vagyis?

Orbán Viktor: Vagyis nem kérdés. Van még kérdés?

Hócipő: Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint a paksi bővítés annyira fajsúlyos ügy, hogy arról népszavazást kellene kiírni.

Orbán Viktor: Illés Zoltán önálló személyiség. Azt mond, amit akar. Miért? Azt is mondta, hogy látta annak a hölgynek a diplomáját. Pedig ugye se diploma, se doktori.

Hócipő: Tolnai Jánosné Szatmári Katalin, környezetügyért felelős államtitkár.

Orbán Viktor: Ex államtitkár. Azóta más, fontos beosztásba helyeztem. Ő a Pakssal kapcsolatos megállapodás egyik zöldszakmai támogatója.

Hócipő: Amúgy Illés Zoltán a népszavazási javaslatát 2008-ban fogalmazta meg.

Orbán Viktor: Na, ugye? A bukottbaloldal alatt. Mint én magam.

Hócipő: Szél Bernadett, az LMP társelnöke úgy véli, hogy az előzményeket látva fennáll annak a veszélye, hogy ön gyakorlatilag eladja az oroszoknak Magyarországot.

Orbán Viktor: Ez butaság. Nem adtam el. Zálogba csaptam. De ez jó zálog. Baráti. Keleti.

Hócipő: Nem tart attól, hogy a parlament nem szavazza meg az ügyletet?

Orbán Viktor: De bizony!... Csak vicceltem... Miként maga is.

Hócipő: Államfői vétó?

Orbán Viktor: Hagyja már! Vicc csak egyszer vicc. Az előbb már elsütötte ezt a poént.

HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.