Magyar sportsikerek nyomában #3

Hócipő szerkesztőség
2007. 02. 06. · Hócipő 2007/03
Zsigárdi Lászlótól, a Felvidékről kaptunk egy 5 európa és világbajnokot tartalmazó gyűjtést. Közülük ketten 1976-ban labdarúgó Európa bajnokok voltak Csehszlovákia színeiben. Köszönjük!

Gergely István (Vízilabda) - ő ugyan már 4 éve magyar állampolgár, de 2003-ig 130-szor játszott a szlovák pólóválogatottban. Többszörös bajnok Szlovákiában és Magyarországon. A magyar válogatottal világbajnokságot és olimpiát nyert. A Honvéd egyik erőssége, immár 6. éve. A hórihorgas vízilabdakapus Dunaszerdahelyen született, s Révkomáromban kezdett el pólózni. Magyar állampolgárként továbbra is Szlovákiában él, Révkomárom közelében.

Gőgh Kálmán (Labdarúgás) - 1976-ban, Belgrádban Európa-bajnok lett a csehszlovák válogatottal. A kiváló gútai hátvéd már, sajnos, meghalt...

Móder József (Labdarúgás) - a tardoskeddi származású, most Kassán élő kiváló középpályás szintén Eb-aranyat harcolt ki Belgrádban.

Szikora György (Labdarúgás) - a 60-as évek csehszlovák válogatottjának gólerős csatára, szintén tardoskeddi származású. A braziloknak két gólt is lőtt, akik Fehér Pelének becézték. Edzőként a dunaszerdahelyi DAC-cal érte le a legnagyobb sikert, majdnem bajnok lett a csallóköziekkel. Sajnos, a közelmúltban ő is elhunyt..

Szabó Attila (Kajak-kenu) - A révkomáromi sportoló hosszú távon, 10 000 m-en lett világbajnok.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.