Magyar sportsikerek nyomában #3

Hócipő szerkesztőség
2007. 02. 06. · Hócipő 2007/03
Zsigárdi Lászlótól, a Felvidékről kaptunk egy 5 európa és világbajnokot tartalmazó gyűjtést. Közülük ketten 1976-ban labdarúgó Európa bajnokok voltak Csehszlovákia színeiben. Köszönjük!

Gergely István (Vízilabda) - ő ugyan már 4 éve magyar állampolgár, de 2003-ig 130-szor játszott a szlovák pólóválogatottban. Többszörös bajnok Szlovákiában és Magyarországon. A magyar válogatottal világbajnokságot és olimpiát nyert. A Honvéd egyik erőssége, immár 6. éve. A hórihorgas vízilabdakapus Dunaszerdahelyen született, s Révkomáromban kezdett el pólózni. Magyar állampolgárként továbbra is Szlovákiában él, Révkomárom közelében.

Gőgh Kálmán (Labdarúgás) - 1976-ban, Belgrádban Európa-bajnok lett a csehszlovák válogatottal. A kiváló gútai hátvéd már, sajnos, meghalt...

Móder József (Labdarúgás) - a tardoskeddi származású, most Kassán élő kiváló középpályás szintén Eb-aranyat harcolt ki Belgrádban.

Szikora György (Labdarúgás) - a 60-as évek csehszlovák válogatottjának gólerős csatára, szintén tardoskeddi származású. A braziloknak két gólt is lőtt, akik Fehér Pelének becézték. Edzőként a dunaszerdahelyi DAC-cal érte le a legnagyobb sikert, majdnem bajnok lett a csallóköziekkel. Sajnos, a közelmúltban ő is elhunyt..

Szabó Attila (Kajak-kenu) - A révkomáromi sportoló hosszú távon, 10 000 m-en lett világbajnok.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.