Áthidaló megoldások

Simonyi Balázs
2008. 02. 13. · Hócipő 2008/04
Égető szükség lenne új hidakra, hogy tehermentesüljenek a dugóktól és a kamionoktól a belvárosi főutak, kicsit fellélegezhessenek a budapestiek. Az M0-s északi szakasza már épül, de az Óbudát és Újpestet összekötő híd még csak terepasztalon létezik. Ezért jutott eszükbe a fővárosi illetékeseknek, hogy ideiglenesen egy szakszerű és modern, ám annál bonyolultabb megoldással egyszerűen áttolják a Duna folyásirányának ellenében az Erzsébet hidat egészen Aquincumig, ahol még ugyan parlag fogadja az arra járót, ám márciusra már elkészülnek a római-parti bekötő utak. Az új építőmérnöki bravúr felszabadítólag hatott a városrendezési tervekre. Helyet cserél a Lánchíd és a Szabadság híd, mert tesztelik, hogy melyik átkelő illik jobban az Alagúthoz és melyik a Gellért-hegyhez turisztikai látványosság szempontjából. Megszűnik a nem igazán kihasznált Lágymányosi híd Budára vezető sávja, a fél híd az Erzsébet híd helyére tolódik, a Margit hidat pedig, aminek a helyére a Petőfi híd kerül, a felújításig a Csepel-sziget egyik félreeső Duna-ágába vontatják.A Petőfi hidat eredetileg a Westend Plázánál levő Ferdinánd híddal akarták helyettesíteni, ám Demszky Gábor határozottan ellenezte az elképzelést, hiszen már csak pár évet kell aludni, s arrafele fog járni a 4-es metró.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.