Diósjenői zsizsik (Csehország - Portugália 1:3)

Simonyi Balázs
2008. 06. 12.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

Már megint az egyik piros-fehér mezes csoport egyik piros-fehér mezes összecsapása volt soron. Második forduló, itt már nem lehet alibizni: sokaknak itt a végállomás, mások meg hangolhatnak a playoffra. Örömmel konstatáltam, hogy az UEFÁnál is dolgozik egy gegmen-gárda, szerintük biztos meglepő és mulatságos, hogy ma a portugálok voltak fehérben és a csehek pirosban, s bár fekete-fehérben kényszerültem nézni (azaz inkább hallgatni Egri Viktort, de erről később) a meccset, a mezcsere miatt sokáig a portugáloknak drukkoltam, holott a cseheket akartam volna biztatni.


- Elnézést uram, visszaadná a labdámat?

Derék bohémiai és luzitán barátaink is a győzelem édes érzésével érkeztek a Genfi tóhoz, bár a Svájc-Csehország nyitómeccs kínjai után megfogadtam, hogy félszemmel figyelek csak erre a végtelenül unalmas A-csoportra. A félszem ezúttal is megvolt, tekintve hogy Balassagyarmat felé igyekeztem autóval a mérkőzés közben, ölemben egy szivargyújtóról működtetett Dimarson zsebtévével. Ez az a típus, amit általában csak a Kékfényben láthatunk a lírai vágóképeken: közvetlen a cavintonos dobozok, egy ronggyá olvasott Auchan-katalógus és egy olvasószemüveg társaságában bukkan fel, amikor egy kirabolt nyugdíjas néni teakonyhájában pásztáz a kamera.


- Na, hová dugtam?

Deco találatát még elcsíptük - tipikus, nemzetisportosan szólva „kapu előtti kavarodásból” született gólocska volt -, ám Diósjenőnél olyan zsizsikes lett az összkép, mintha Ibrahimovic arcon rúgott volna stoplis csukájával. Érsekvadkert közelében szellemképesen feltűnt egy parádés C. Ronaldo sarkalás, de - Egri Viktor sikoltására riadva - konstatálhattuk is egyben, hogy a csehek egalizáltak.


- Most már tényleg csehül álltok!

Hamarosan a szakadó eső, a hegyek árnyékolása és Jan Slota zavaróradarai miatt a vibráló kistévét bámulva időutazásban volt részem, Egri Viktor már-már Szepesi Györgynek hatott, a monokróm katyvaszban pedig mintha a berni döntő tűnt volna fel 54 évvel ezelőttről, C. Ronaldo kapáslövése, amivel a BL-döntő után megint beköszönt Petr Cechnek, és az azt megelőző támadás is a klasszikus focit idézte.


- Jövő hét csütörtökre már ne csinálj más programot!

Balassagyarmaton aztán megjött a kép, de hiába próbáltam szuggerálni a cseheknek Uri Geller tanácsára, hogy "Győzünk, győzünk", Queresma gurítása már egy erőszakos török-cseh haddelhadaat előlegezett meg a csoport második helyéért, akiket pedig valószínűleg a németek várnak majd.

Szóval jön egy patkóbélai, azaz ki-ki meccs vasárnap, ahol szinte borítékolható, hogy villan majd a piroslap, ami eddig érdekes módon még nem került elő az EB-n.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.