Indul a földet a garázdáknak! Program

Örömhírek a biopiacról és az ellenzéki összefogásról

Smuzewitz Ilona
2014. 01. 22. · Hócipő 2014/02
Összefogott az ellenzék. Megírom.

*

Nem lepte meg Lázár Jánost, hogy ellenzéki össztűz zúdult rá azután, hogy rokonának cége 1350 hektár földet nyert a pályázaton. A Fideszpolitikus szerint egyáltalán nem meglepő az ellenzéki reakció, mert olyan emberekről van szó, akik vádaskodnak, alaptalanul bírálnak másokat, megtámadják a kiemelkedően sikeres embereket, és valójában soha nem is akartak dolgozni, viszont gyűlölik a nemzet érdekében politizálókat, és különösen Lázár Jánost. Lázár János szerint minden hazugság, amit az ügyről írtak, kivéve azt, hogy a rokona kapott földet, és hogy a rokona cégében Lázár János is részvényes. Lázár sajnálatosnak nevezte, hogy arról senki sem számolt be: rokonának cége több helyen is úgy nyert, hogy nem volt más pályázó. Ezért ha jobban belegondolunk, mondta a fideszes politikus, a rokon valójában feláldozta magát a magyar mezőgazdaság oltárán, amikor olyan területek művelését is elvállalta, amit senki sem akart. „Ezt semmiképpen sem nevezném haszonlesésnek. Ezt önfeláldozásnak nevezném”, mondta. „Aki olyan földekre is pályázott, amelyekre a mostani pályázat mentén más pályázati anyag nem került beadásra, az szerintem sokat tesz ezért a nemzetért, a hazáért, mert olyan fáradságos munkát vállal, amit más nem vállalt. Szerintem az ilyen gazdálkodó önfeláldozásra került, és ennek a teljesítménynek megbecsülésre kellene kerülnie.” Szerinte pedig akinek van 1350 hektár földje, az annyit is ér. Pláne ha esetleg van négy vagy öt nemzeti trafikja is.

*

Amint eljutok egy biopiacra, megírom. Ha sárga lesz a pecsenyekacsa, azt is.

*

Hoppál Péter szerda délutáni sajtótájékoztatóján huszonkét percen át zokogott. Fejét a pulpitusra hajtotta, és mivel a mikrofonok nem voltak kikapcsolva, az újságírók hallhatták, amint a szóvivő vigasztalhatatlanul sír. Néha elcsendesedett, majd a hüppögéseket ismét keserves zokogás váltotta. Hoppált még az sem érdekelte, hogy odalett gondosan megigazított frizurája. „Engem nem érdekel a hajam, és nem érdekel az sem, ha maszatos lesz a szemüvegem”, mondta Hoppál. „Engemet csak egy dolog érdekel, az én szegény, árva magyar népem! Hogy le ne nyelje a kommunista veszedelem megint, mert nagy a veszély!” Szerinte az ellenzék veszélyes játékot kezdett játszani, amikor támogatni kezdte a feltétel nélküli jövedelem gondolatát. Hoppál úgy véli, hogy nem lenne igazságos, ha mindenki kapna feltétel nélküli jövedelmet, ami ráadásul 150 ezer milliárd forintba kerülne havonta. A legszörnyűbb viszont az, hogy ha ez a baloldali ötlet megvalósulna, soha többé nem lenne telihold Magyarország felett.

*

Nem indokolta Gyurcsány Ferenc, miért ragaszkodott ahhoz, hogy Fodor Gábor legyen a közös ellenzéki lista negyedik helyén. Egy közeli munkatársa szerint Gyurcsánynak nem Fodor volt a fontos, hanem arra volt kíváncsi, mekkora bajban van Mesterházy és Bajnai. Mivel kiderült, hogy nem tud akkora baromságot kérni, amit ezek nem teljesítenek, Gyurcsány megnyugodott: így, vagy úgy, de ezt az összefogást nemsokára ő fogja uralni.

*

Orbán Viktor szerint csak a hülyék nem értik, miért jó Magyarországnak az oroszokkal kötött paksi megállapodás. Ő viszont elvből nem vitatkozik hülyékkel, ezért inkább nem is mond semmit. Esetleg Schiffer András néhány kérdésére válaszolna, mert szereti a kínlódó ellenzéki politikusokat.

*

Egyelőre nem világos, hogy a héten Kerényi Imre miért nem akart újabb, az örömteli pillanatokról tudósító lapot indítani. Ha kiderül, megírom.

*

Selmeczi Gabriella ezüstszínű kabátjában olyan kétségbeesett arccal nézett a kamerákba, hogy az a híradó idején több magyarországi településen áramszünetet okozott.

*

A kormány hamarosan elindítja a Földet a garázdáknak! programot. Az eddigi földprogramoknak az volt a célja, hogy fiatal, helyben lakó, családi gazdaságokat működtető gazdák jussanak földhöz, ami nem jött össze. A kormány azonban más csoportokat is bevonna a földhaszonbérleti programba. Ha viszont a garázdák nem válnának be földművesként, akkor ismét kénytelenek lesznek a politikusok rokonainak adni a földet.

*

Fodor Gábor és pártja szerint történelmi jelentőségű, hogy Fodor Gábor megkapta az ellenzéki összefogás listájának negyedik helyét. Fodor Gábor és pártja úgy vélik, hogy Fodor Gábor felkészülten, bátran, kompromisszummentesen, higgadtan, határozottan, elegánsan, kimérten és igazságosan, lelkiismeretesen és következetesen képviseli majd a választóit a parlamentben. Fodor Gábor és pártja azt sem tartották kizártnak, hogy Fodor Gábor még azokat is képviselni fogja a parlamentben, akik nem rá szavaztak, vagy egyáltalán nem is szavaztak, mert elfelejtették, hogy Magyarországon választások vannak, vagy inkább valami egészen mással foglalkoztak. Fodor Gábor és pártja közleményét a pártelnök, Fodor Gábor és a választmányi elnök írták alá. A választmányi elnök személyéről később intézkednek, amint még valaki belép a pártba, és akkor meg is lehet választani.

*

Ha majd kinyílik a pitypang, megírom.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/11  •  V. 22. – VI. 4.
Para-Kovács Imre: mi járhatott a fékezhetetlen agyvelejű külügyér, Szijjártó fejében, amikor kiderült, hogy az oroszok már nem csak a spájzban vannak? Smuzewitz Ilona: azért sújtotta egyedül a magyar embereket a háborús infláció, mert a magyar kormány békepárti Váncsa István a magyarok fehérneműjében kutakodó Putyinról Farkasházy Tivadar: nade mit keresett egyszerre Budapesten Ahmedinezsád és Hszi Cin-ping, akinek annyira zárt volt a programja, hogy még összerakni sem lehetett? Havas Henrik fültanúja volt, milyen mestertervvel akarja Orbán Viktor magunk mögött tartani Bulgáriát Lendvai Ildikó Orbán titkoskampányáról, amit Orbán üres utcákon tart Dési János: Vajon elhiszi-e Mészáros Lőrinc, hogy a nála parkoló ezermilliárd az övé? Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor a mosoly országáról (Kína) és a kész röhejről (Magyarország) A Heti Kamu megtudta, pirossapkás kínai önkéntesek segítik majd a margitszigeti Békemenetet is.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.