Felcsút az új Aranycsapat

A jegyző drága cipőjére gyűjtenek!

Smuzewitz Ilona
2014. 04. 30. · Hócipő 2014/09
Egy kormányhatározat szerint 2014. május 1-jétől további intézkedésig Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor, Magyarország legjobb focicsapata pedig a Puskás Akadémia. A magyar bajnokságban az Akadémiát ezentúl nem győzheti le senki, viszont a Videoton döntetlent játszhat ellene. Az Akadémia nem hivatalos elnevezése szeptembertől az Új Aranycsapat lesz, és ezt a nem hivatalos elnevezést októbertől minden hivatalos eseményen vagy a kormánypárti sajtóban rendszeresen használni kell. A kormány arról is döntött, hogy az Új Aranycsapatot csak a spanyolok és néha az olaszok győzhetik le, de lehetőség szerint nem tétmérkőzéseken. Az Új Arancsapat kapitánya Orbán Viktor lesz, és elképzelhető, hogy ezentúl Öcsi lesz a beceneve, viszont disszidálni egyáltalán nem akar. Egyúttal arról is döntöttek, hogy az Új Aranycsapat edzője is Orbán lesz, akárcsak a gyúrója és a szertárosa. Azt még nem tudni, hogy Mészáros Lőrincnek mi lesz a feladata az Új Aranycsapatban. A kormányhatározat szerint Magyarország meghirdette a Világ Legszebb Stadionja versenyt, amit éppen a felcsúti Pancho Aréna nyert meg, így az mostantól hivatalosan is a világ legszebb és legjelentősebb stadionja, bár elképzelhető, hogy a parlament tavaszi ülésszakát mégsem ott tartják meg. A kormány határozatában viszont az is olvasható, hogy Puskás Ferenc mindig is a Puskás Akadémiában akart játszani, de a kommunisták nem engedték. Viszont már a ’70-es években nyilvánvaló volt, hogy Puskás Ferenc korának Orbán Viktora. Mert annyira jól focizott.

*

Miután az V. kerület jegyzőjéről kiderült, hogy csak testvérei segítségével, kiárusításon tud 1000 eurós cipőt venni, több magyarlakta településen gyűjtés indult a szegény fideszesek számára. „Tűrhetetlen, hogy azok, akik naponta értünk, magyar emberekért dolgoznak, maguknak még egy normális drága cipőt se tudjanak megvenni”, mondta a kezdeményezés egyik szervezője. „Kérdem én, hát annyira sok pénz lenne az az ezer euró, hogy ezen most valaki fennakadjon? Hát milyen cipőben járjon az ember, aki egész nap talpon van, intézkedik, megbeszélésekre jár és egyeztet, csak azért, hogy a magyar embereknek még jobb legyen”, áll a közleményben. A szervező szerint ő egy pillanatig sem állítaná, hogy a magyar embereknek most nem jó, ellenkezőleg, „a magyar embereknek most nagyon is jó, sokkal jobb, mint amilyen volt, de a mostani kormány és a mostani jegyzők azon dolgoznak, hogy még sokkal jobb legyen, ha az egyáltalán lehetséges”. A kezdeményezők azt javasolják, hogy mindenki lehetőségei szerint járuljon hozzá a Jegyzői Cipő Alap működéséhez. Az Alap célja, hogy a magyar emberek jegyzői számára megfelelő árfekvésű cipőket vásároljanak. „Azt szeretnénk, ha a magyar jegyzők gond nélkül bemehetnének a boltba, és vehetnének maguknak 1000 eurós cipőket. Anélkül, hogy a kiárusításokra kellene várniuk, és arra, hogy jószívű testvéreik megszánják őket, és megvegyék nekik a cipőket.” A kezdeményezők szerint a legnehezebb helyzetben azok a jegyzők vannak, akik szeretnének 1000 eurós cipőket venni, de nincsenek jószívű testvéreik: ezért ők télen is szandálban kénytelenek járni. Ugyanakkor, meg nem erősített hírek szerint, több fideszes megdöbbent, amikor megtudta, hogy 1000 euró manapság több mint 300 ezer forint. És hogy a jegyző 1000 eurós cipője csak egy 90 százalékos leértékelés után kerülne 30 ezer forintba. Ezért felmerült, hogy az 1000 eurós cipőket vásárló jegyzőknek a fizetését is emeljék fel. A Békemenet Pestre készül, hogy kinyilvánítsa szolidaritását az igazságtalanul cipőügybe keveredett fideszes politikusokkal.

*

Hoppál Péter közleményben tudatta, hogy az elmúlt két hétben nem mondott semmi érdemlegeset, és korábban is csak azt mondta, amit kifejezetten megparancsoltak neki. Úgy látja, hogy ezzel teljesített minden feltételt, és nyugodt szívvel várja, milyen feladatot ad neki a miniszterelnök. Közleménye szerint arra, amit Hoffmann Rózsa művelt, ő is bármikor képes lenne. Bár nem biztos, hogy pont úgy öltözködne.

*

Orbán Viktor azt tanácsolta az 1000 eurós cipőt viselő fideszeseknek, hogy az első használat előtt „alaposan kaparják le az árcédulát, oszt jónapot”.

*

Továbbra sem mond le Mesterházy Attila. A szocialisták elnöke szerint az ellenzék sokkal gyengébben is szerepelhetett volna a parlamenti választásokon, ha az utolsó pillanatban ő nem menti meg a kampányukat. Mesterházy kijelentette, hogy mindezeket figyelembe véve ő alapvetően elégedett az eredményekkel, különösen azért, mert lehetett volna rosszabb is, de éppenséggel nem lett. „Az okokat hosszasan lehetne elemezni, de azoknál is sokkal fontosabb, hogy az MSZP ismét bebizonyította, hogy az ellenzék vezető ereje, és egy esetleges kormányváltás megkerülhetetlen szereplője lesz tizenkét év múlva”, mondta Mesterházy. Hozzátette: bár megtehetné, nem akar ujjal mutogatni sem Gyurcsányra, sem Bajnaira, sem pedig azokra a választókra, akik nem ismerték fel az ellenzéki összefogás jelentőségét, és vagy nem szavaztak rájuk, vagy inkább a Fideszre szavaztak. Mesterházy megerősítette, hogy készen áll meghátrálások és kompromisszumok nélkül, további vereségeken át vezetni a szocialista pártot.

*

Már vagy két hete egyetlen új szobát sem találtak a Pasa Parkban, Rogán Antal ingatlanában.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.