Ideje lenne csalást kiáltani??!?

(Mik a vereség pontos okai?!?)

Smuzewitz Ilona
2019. 10. 24. · Hócipő 2019/22
Csalás volt, tisztázzuk mindjárt az elején. Csak csalás lehetett. Csalás nélkül előfordulhatott volna, hogy nyer az úgynevezett ellenzék? Hiszen a választások után is megírta a kormányhű sajtó, hogy a Fidesz a legnagyobb párt. És narancsba borult az ország, ahogy választásokon illő.

Nem is lehetett volna másként. A választási krumplit időben kiosztották. Családi napokat szerveztek. Félkész és életveszélyes játszótereket adtak át. Földutakat avattak. Határokat védtek. Óvodásokat ölelgettek. Gyerekeket térdepeltettek és énekeltettek. Mert ezt szereti az ország.

A kormányhű lapok megírták azt is, hogy Karácsony a l k a l m a t l a n, csődbe vitte Zuglót, elásták a szocialisták, feltörte a parkolóórákat, zsarolja a Jobbik, kivágta a fákat, kirabolta a Momentum, behozta a patkányokat, közben a Gyurcsány a markában tartja, és azt ismételgeti, hogy Gergő mögül kiment a támogatás.

Erre föl a szarházi pestiek megválasztják. És elég sok budai is.

Kipcsak legyen a lován, aki érti.

Pedig szépen meg lett nekik mondva, hogy Tarlós sikeres, határozott, erőskezű, eredményes. Napokkal a választás előtt azt is megírták a kormányhű lapok, hogy a baloldal sem támogatja Karácsonyt, és Tarlós győzelmére számítanak, mert Tarlós az egyetlen jó jelölt. A többi jelölt? Bohócok, bábok, siralmasak és reménytelenek. Migránsokat telepítenének minden városba, ahol esetleg nyernének.

De nyerni nem is nyerhettek volna. Az ki volt zárva. Azt senki elképzelni sem tudta. A tévében sem úgy rendezték be, hogy nyerhet az ellenzék: a narancsba borult ország nemzeti erőinek diadalát készültek megünnepelni szolid seggnyalással, abban mégis van rutinjuk.

Nem tudni, a pezsgőt behűtötték-e. De az biztos, hogy nem volt hányózacskójuk arra az esetre, ha nyer az ellenzék. Ezért voltak kénytelenek nagyokat nyelni. És azt elemezni, mi lett volna, ha a kormánypárti jelöltek több szavazatot kapnak. Akkor nyertek volna. De a választásokon kevesebb szavazatot kaptak. Ezért veszítettek. De ehhez a tévések nem írták meg a mondatokat.

Mi következik ebből? Hogy csalás történt. Hiszen nyert az ellenzék, elég sok helyen.

Ennek pedig oka kell hogy legyen. Például Borkai.

Hétfő reggelre a kormányhű erők már világosan látták, hogy a nagytermészetű győri polgármester, a kormány orgiaügyi különmegbízottja farpofáin megcsillanó adriai napfény elvakította a nemzeti oldal elkötelezett szavazóit, akik véletlenül rossz jelöltekre szavaztak az ország felében.

A Fidesz a legnagyobb párt.

Borkai pedig Győr polgármestere. Mert az ország bedőlt az ellenzék démoni propagandájának. De Győr nem dőlt be. Csak majdnem. Ám akadt négy jobbikos, akik a Borkai-ügy miatt megundorodtak az ellenzéki összefogástól.

A győriek egy része minden­esetre kétkedve fogadta a Borkairól szóló híreket. Bizonyított, hogy ez megtörtént?, kérdezte a férfi, mert valószínűleg már pontosan tudja, hogy a deep fake világában bármikor hamisítható egy videó. És bár megmondták neki, hogy igen, bizonyított, rutinosan visszakérdezett: és van rá tanú?

Igaza van. Biztos, hogy Borkai nem egy magányos orgián vett részt? A férfi azt mondta, gyerekkora óta ismeri a polgármestert. Tehát el tudja képzelni, hogy egyedül ül a part közelében ringatózó gumicsónakban, bal kezében a videózó telefon, jobb kezében pedig, hát… az orgia.

Kézműves gruppen.

Miközben ha nem lenne a Borkai, ki kellene találni. Legalább a botrányát. Mert az vigaszt nyújthat. És megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. Elárulta az ügyet, tönkretette a pártot, az ellenzék kezére játszotta az ország egy részét.

Ha nem csalás volt, akkor csak miatta lehet a kudarc.

Mert az nem lehet, hogy a magyar emberek a kormány ellen szavaznának. Persze néhányan mindenképpen megtennék, ők viszont nem igazán magyar emberek. És kevesen vannak.

A többséget viszont megzavarták a videók. És véletlenül sem az, amit műveltek. Csak a Borkai miatt szavaztak az ellenzékre. És nem azért, mert hónapokig kell várniuk, mire bejutnak egy szakorvoshoz. Vagy felvehetnek hitelt, ha másnapra akarnak egy ultrahangot. Nem azért, mert látták fideszeseknek osztogatni a trafikokat. Nem azért, mert lenyúlták a földeket. Nem azért szavaztak az ellenzékre, mert a fideszes polgármester uniós pénzből épített magának vadászlakot és panziót, ahova soha nem jutott be turista. Nem azért, mert az első család szenvedélyesen gyűjti az ingatlanokat. Nem azért szavaztak az ellenzékre, mert a közvilágítás korszerűsítése után sötétebb lett az utca.

Hanem Borkai miatt.

Mert az emberek, ugye, a lopást föl sem foghatják. Nem értik, mit jelent az, ha a miniszter lakása napokig egyre csak növekszik. Nem értik, mit jelent a helikopterezés. Észre sem veszik, ha bezáratnak egy lapot, és mindenhonnan ugyanaz a szöveg ömlik rájuk.

Naná, hogy Borkain úszik el minden. Mert a kormánypártok mindent jól csináltak.

A választókat Borkai zavarta. Nem pedig az, hogy a kormányfő és miniszterei hetekig fenyegették őket: ha rosszul szavaznak, egy kipcsak ló szerszámát sem kapják, nemhogy pénzt a városuk működéséhez.

Az adriai szegényházi videó volt a probléma, nem pedig az, hogy már a polgármesterek sem álltak szóba senkivel, a parlamentből kitiltották az újságírókat, és minden kérdésre pökhendi, semmitmondó válaszokat küldött a Párt.

Ha mindezek ellenére a videó miatt buktak, akkor Borkainak is jár a díszpolgárság.

A Fideszben pedig a 11. parancsolat után (Ne mondj rosszat a fideszes társadról) bevezetik a 12.-et is: Tedd le a telefont! Hallod, ne videózzál! Kapcsold ki! Kapcsold ki!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.