Mesterséges intelligenciát fejlesztett a Fidesz

Börtönbe zárják a kötélfonókat!

Smuzewitz Ilona
2014. 02. 04. · Hócipő 2014/03
Mesterházy Attila lemondását követeli a Fidesz, mert a kormánypárti sajtó szerint az MSZP kampánynyitóján valaki valamit bekiabált, és attól a szocialista pártelnök nem határolódott el. A Fidesz szerint szörnyűséges, hogy valaki állítólag azt kiabálta, „kötelet”, pont amikor Mesterházy arról beszélt, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester három év alatt beverekedte magát a leggazdagabb magyarok közé. Mások szerint valójában az hangzott el, hogy „börtönbe”, és a bekiabálást úgy kell értelmezni, hogy bebörtönzik a kötélfonókat, és akkor megint a zsidók járnak jól. A Fidesz szerint nyilvánvaló, hogy a szocialisták győzelmével vörös terror kezdődne Magyarországon, és a GyurcsányBajnaiMesterházy kormány bosszút állna minden magyar emberen. A Fidesz úgy tudja, hogy a GyurcsányBajnaiMesterházy kormány nem csak arra készül, hogy eltörli a rezsicsökkentést: a terveik szerint mindezt úgy hajtanák végre, hogy a bekiabálásban emlegetett kötéllel szorosan rögzítenék székükhöz a magyar embereket, akiknek végig kellene nézniük a csökkentett rezsiszámlák megsemmisítését. Akadt olyan fideszes is, aki el tudja képzelni, hogy Mesterházy beszéde alatt valójában azt kiabálták, hogy „börtönbe”. Ha ez így volt, az még rosszabb, vélik a kormánypártiak, mert az azt jelentené, hogy a szocialisták elszámoltatnának az elmúlt négy évért, és akár be is börtönöznék a törvényszegőket. A Fideszben ezt rémálomnak tartanák, és nem tudják elképzelni, akkor ki művelné a kiosztott földeket, és ki üzemeltetné a trafikokat.

*

Lezajlott a rezsiháború első csatája. Özv. Szabóné a partvissal kergette el a díjbeszedő munkatársait, akiket nyugatbérenc ügynököknek, uzsorásoknak és feketézőknek, illetve brüsszelita árulóknak nevezett. A kormánypárti sajtónak azt nyilatkozta: ő kész megvédeni a rezsicsökkentést, nem fél a kommunista díjbeszedőktől és extraprofitőr óraleolvasóktól. „Miniszterelnök úrnak jelentem: az imperialisták itt nem törnek át!” – mondta. Meg nem erősített hírek szerint özv. Szabóné helyet kaphat a Fidesz választási listáján, a munkás- paraszt tagozat tiszteletbeli kádereként.

*

Még egyáltalán nem született döntés arról, hogy a Fidesz esetleges választási győzelme után a kormányt átnevezzék minisztertanáccsá.

*

Hoppál Péternek csütörtökön délután már nagyon fájt Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon megszorítása. Az ügyészség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.

*

Meg nem erősített hírek szerint Békemenet készül a felcsúti polgármester mellett. A szervezők szerint elfogadhatatlan, hogy Mesterházy Attila a szájára vegye Mészáros Lőrincet csak azért, mert a polgármester sikeres, gazdag, ügyes, szép, okos, tehetséges, szexi, ápolt, művelt és földbirtokos. És mert a baloldal már megint rárontana a nemzetre.

*

Hoffman Rózsa szerint a harmadik osztályosok már elég érettek ahhoz, hogy megtanulják: a rezsicsökkentés miatt több pénz maradt az emberek zsebében, akik ezért többet fogyaszthatnának, amivel felpörgethetik a keresletet és így hozzájárulhatnak a gazdasági fellendüléshez. Szerinte a Klik javasolhatná az iskoláknak, hogy ezt a rövid definíciót minden számtan-és népismeretóra előtt mondja el az osztály, később pedig előírnák, hogy azt a gyerekek otthon, szüleikkel együtt naponta fennhangon ismételjék el. Azt határozottan cáfolta, hogy arra biztatnák a gyerekeket, jelentsék, ha szüleik nem veszik komolyan a kezdeményezést, vagy nem hajlandók elismételni a mondatot. Hoffmann szerint emiatt senkit sem érhetne hátrány, mert a munkaalapú kapitalizmusban is rengeteg olyan állás van, amit még ellenzéki szülők gyermekei is betölthetnek.

*

Elkészült a Fidesz kommunikációs robotja: a berendezést a párt sajtótájékoztatóin használják majd, de elképzelhető, hogy a párt közleményeit is az írja meg. A szerkezet irányítója eldöntheti, hogy a robot Selmeczi Gabriella, Zsigó Róbert, Kocsis Máté vagy Hoppál Péter hangján szólaljon meg. A robot képes arra, hogy tetszőleges sorrendben értelmesnek ható kijelentéseket alkosson a következő kifejezések felhasználásával: „Gurcsány-Bajnai kormány”, „bukott baloldal”, „magyar ember”, „nem magyar emberek”, „bankok és multinacionális cégek”, „megvédjük a rezsicsökkentést”, „erős és sikeres”, „Brüszszel”, „extraprofit”, „több pénz”, „még több pénz”, „nem voltak képesek”, „a Fidesz politikája viszont”, „megkönnyítettük”, „eltöröltük”. A fejlesztők beszámoltak arról is, hogy a projekt elején felmérték a lehetőségeket, és arra jutottak, hogy kénytelenek lesznek mesterséges intelligenciát kifejleszteni.

*

Pintér Sándor előtt tettek esküt azok a közmunkások, akik a téli közmunkaprogramokban vesznek részt. Feladatuk az lesz, hogy a választásokig tartó időszakban elhiggyék, a kormánytól munkát kaptak, és nekik az jó.

*

Több, nem hivatalos forrás azt állította, hogy az MSZP kongresszusán valaki azt kiabálta, hogy „nyömömmö!”.

*

A Fidesz szerint őket nem idegesíti, hogy Gyurcsány Ferenc aktivizálta magát, ugyanakkor jelezték, nem bánnák, ha megenné a fene.

*

A hírre, hogy Pakson újabb orosz atomerőmű épül, méghozzá orosz hitelből, amiről a kormányfő Moszkvában titokban tárgyalt, Budapesten pedig nagy felvonulás lesz az atomerőmű védelmében, az egykori Vörös Hajnal téesz munkásőrei jelezték: ők készek ismét összeállni, és ha kell, vonulnak is. Transzparensek, zászlók vannak.

*

Napok óta esik a forint. Megírjam?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.