Trafikok a bűnüldözés szolgálatában

Soha senki nem beszélt Simonnal

Smuzewitz Ilona
2014. 02. 19. · Hócipő 2014/04
Még nem döntötte el a Fidesz, miként köszönje meg Simon Gábornak a 2014-es országgyűlési választásokon aratott elsöprő győzelmet.

*

Nem tud semmit Simon Gábor pénzéről, mondta Mesterházy Attila, és hozzátette, hogy Simonról is alig tud valamit, tulajdonképpen nem is ismeri, és a fényképét csak most látta néhány újságban. Sem a párt székházában, sem a parlamentben nem találkoztak soha, amikor pedig véletlenül mégis találkoztak, soha nem beszéltek semmiről egy szót sem, amikor pedig véletlenül mégis beszéltek, akkor soha nem esett szó pénzről. Legfeljebb egyszer, hogy milyen szarul keresnek. Mesterházy arra is felhívta a figyelmet, hogy most már annyira nem is akar találkozni a párt eddigi második emberével.

*

Amikor Hoppál Péter meghallotta, hogy Simon Gábornak kétszáz-valahány milliója van egy eddig eltitkolt osztrák bankszámlán, annyira izgalomba jött, hogy a felettesei jobbnak látták, ha egy ideig nem jelenik meg a nyilvánosság előtt.

*

Ausztrál tudósok vizsgálják, milyen lényeges különbség lenne a Fidesz–KDNP-kormány és a Fidesz–KDNP és a Jobbik koalíciója között. Az eddigi eredmények a statisztikai hibahatáron belül mozognak.

*

Aggasztónak tartja a rendőrség, hogy már négy napja nem raboltak ki egyetlen dohányboltot sem. Úgy vélik, nem lehet véletlen a csend, és az alvilág nagyobb akcióra készül, ha a biztos bevételi forrást jelentő trafikokkal napokig nem foglalkozik.

*

Szijjártó Péter csütörtökön több gyanútlan járókelővel stratégiai megállapodást kötött. A járókelők vállalták, hogy mindenben – különösen a foglalkoztatás és a gazdaságfejlesztés terén – a kormányok partnerei lesznek. Ha pedig egyszer úgy döntenek, hogy gyárat építenek, a kormány cserébe vállalta, hogy sok sikert kíván erőfeszítéseikhez.

*

A felcsúti polgármester két hete nem nyert sem földet, sem trafikot, de még egy nyomorult tendert sem. Külföldi diplomaták azt próbálják megtudni, nem lesz-e emiatt valakinek baja.

*

Orbán Viktor külföldi üzletemberek és uniós tisztségviselők előtt kijelentette, hogy Magyarország szabad ország, ahol szabadon lehet.

*

Elképzelhető, hogy mégsem lesz békemenetelés Oroszország és a paksi szerződés mellett. Helyette a Kit tud többet a Szovjetunióról? című, népszerű vetélkedő második elődöntőjét tartják meg.

*

Megköszönte a Fidesz a kormánynak, hogy átalakította a dohánytermékek kereskedelmét, és létrehozta a Nemzeti Dohányboltok intézményét. A párt szerint ez a döntés is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország biztonságosabb legyen, ahol rohamosan, jelentős mértékben csökken a bűnözés. A Fidesz szerint erre a legjobb példa annak a férfinak az esete, akit a Balaton mellett vettek őrizetbe a rendőrök. A párt emlékeztet, hogy a férfi Budapesten egy trafikot rabolt ki: „Ha nincsenek Nemzeti Dohányboltok”, írta közleményében a párt, „a férfi talán soha nem tér be egy trafikba azért, hogy raboljon. Ha nem rabolt volna, akkor a rendőrség soha nem indít nyomozást ellene, és soha nem fogja el és nem is veszi őrizetbe. Ekkor viszont egy bűnöző még mindig szabadlábon lehetne és köztünk járna, súlyos veszélyt jelentene a békés és rendszerető magyar emberekre és a becsületesen, saját erejükből boldoguló trafikosokra. A Nemzeti Dohányboltok a bűn elleni harc egyik fontos eszköze, és kulcsfontosságú arcvonala. A Nemzeti Dohányboltok elterjedésének köszönhető, hogy Magyarország egyre biztonságosabb hely, miközben a baloldal megint rabolna. Ezért köszönjük a kormánynak a nemzet békéjéért, boldogulásáért és biztonságáért tett erőfeszítéseket. Ezeknek köszönhetően Magyarország jobban teljesít!”

*

Meg nem erősített információk szerint zavar támadt a kormányzati kommunikációban. A nyilvántartásokat átnézve ugyanis kiderült: az idén jóformán egyszer sem emlékeztették a magyar embereket arra, hogy Magyarország nem tartozik a Nemzetközi Valutaalap uzsorásainak.

*

A miniszterelnök kommunikációs igazgatója szerint Orbán Viktor egyáltalán nem engedélyezte, hogy Magyarországon influenzajárvány legyen. Mint közleményében írja: a kormányfő határozottan ellenezte – és most is ellenzi – a járvány kitörését, és úgy véli, Magyarországnak nem influenzára, vírusra, lázra és takonyra van szüksége, hanem összefogásra, rendre, munkahelyekre és erkölcsi megújulásra. Az influenza valószínűleg nem véletlenül bukkant fel pont akkor, amikor a miniszterelnök egy nagyon fontos kínai látogatáson tartózkodott, és amikor az ellenzéki Gyurcsány-Bajnai összefogás kétségbeesetten próbálta elterelni a közvélemény figyelmét Simon Gábor eltitkolt bankszámlájáról. A miniszterelnökség szerint érdemes lenne egy parlamenti bizottságnak megvizsgálnia, milyen kapcsolatban állnak az ellenzéki pártok a nemzetközi vírustörzsekkel, hogy a nemzet számára megfelelő oltóanyagot készíthessen a frissen létrehozott Nemzeti Beoltószolgálat és Vírusellenes Kutatóintézet.

*

A Paks II. atomerőmű megépítéséről és az óriási kölcsönről szóló szerződés aláírása óta a jobboldali szavazók 37 százaléka mondta azt, hogy még emlékszik az oroszórákon tanultakra, 22 százalékuk szerint az oroszok mindig is a magyarok barátai voltak, és Petőfit nem szándékosan döfte le a muszka dzsidás: valójában baleset volt, az izgága költő megbotlott, és a lándzsára esett. A jobboldali szavazók 43 százaléka azt is mondta, az atomerőműről szóló hír hallatán sugározni kezdett a boldogságtól.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/9  •  IV. 24. – V. 8.
Para-Kovács Imre: senki sem akarja Orbánt elhallgattatni, csak ha lehet inkább beszéljen olyan türk tudatú országokban, ahol szívesen látják őt és retardált barátait Váncsa István: Az Unió úgy döntött, hogy most már aztán tényleg az asztalra csap, és a négypárti többség neki is látott egy újabb határozattervezet megfogalmazásának Smuzewitz Ilona: a létezés a Fidesz által lehetséges, a Fidesz nélkül a farkasok együtt legelnének a bárányokkal, de a Fidesz meghozta a szabadságot és a magántőkealapokat Farkasházy Tivadar hiányolja Magyar Péter 12 pontjából az „örök élet +20 évet” Havas Henrik elfogta Varga Judit „Te mocskos áruló, kedves Péter” kezdetű levelét Kéri László: Forgatókönyv lejáratáshoz Dési János őrült rohangálást látott a Karmelitában, amikor kiderült, mégsem lesz meg az ajándékba odaígért áruházlánc Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Orbán annyira megirigyelte az influenszerek Deák téri pénzszórását, hogy saját kezűleg fog krumplit szórni a Karmelita erkélyéről
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.