Orbán egymaga megjavította a gyárat!

A Fidesz szerint az ellenzéki szervezzen magának választásokat!

Smuzewitz Ilona
2014. 03. 19. · Hócipő 2014/06
Elképzelhetőnek tartja a nemzetgazdasági tárca, hogy az elmúlt négy évben a külföldi tőke egy része elhagyta Magyarországot, de úgy véli: ez csak azért történhetett meg, mert Szijjártó Péter egymaga annyi új tőkét vonzott be az országba, hogy kellett a hely.

*

Valahol megdöbbentőnek és nagyon szomorúnak nevezte Selmeczi Gabriella azt, hogy azok a pártok és politikusok, akik az elmúlt négy évben csak gyalázni tudták a kormány munkáját, a hazájukat és a nemzet teljesítményét, most mégis részt vesznek a kormány által szervezett választásokon, és még pénzt is kérnek a kampányukhoz. „Úgy gondolom, talán az sokkal tisztességesebb lenne, ha Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy, akiknek egy jó szavuk nem volt a kormány munkájáról, most következetesek lennének, és nem indulnának a választásokon. Mindent bíráltak, amit a nemzeti kormány tett, támadták az Alaptörvényt és a választási rendszert, és azt mondták, az a kormánynak kedvez. Most mégis elindul ezeken a választásokon az a bukott baloldal, amelyiknek egyetlen szavát sem lehet elhinni”, mondta Selmeczi, aki szerint az lenne a tisztességes, ha „a bukott baloldal pártjai most nem ácsingóznának a magyar emberek pénzére, hanem a saját pénzükön szerveznének maguknak saját választásokat”. Így a Fidesz szerint a magyar embereknek is lenne egy választása, meg a többieknek is, akik aztán azt csinálnának az eredményükkel, amit csak akarnának. „Így a magyar emberek pénzét nem pazarolnánk hiába, mert kisebb szavazólapok is elegendőek lennének”, mondta Selmeczi, akit Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy nevének említésekor kirázta a hideg.

*

Hoppál Péter beismerte, hogy nem nagyon ért a focihoz, ám azt még ő is meg tudja állapítani, hogy a Puskás Akadémiánál jobb csapat még nem nagyon volt Magyarországon.

*

Cáfolta a Goldman Sachs, hogy Matolcsy Györgytől bennfentes információkat kaptak volna. Közleményükben hangsúlyozzák: valóban azért utaztak gyakran Magyarországra, hogy találkozhassanak Matolcsyval. Az akkori minisztertől azonban nem információkat vártak, hanem arra kérték, mesélje el, hogyan látja a világot, magyarázza el nekik, miként indul be Magyarország gazdasági fejlődése, és mikor lesz a térség tudásközpont és a gazdasági fejlődés központja. „A mi világunk rideg, kissé élettelen, és a számok uralják. Igazi felüdülés olyannal találkozni, akit nem béklyóz meg a matematika logikája, akinek szelleme a közgazdaság-tudomány kereteit szétfeszítve szabadon szárnyal, és aki őszintén képes valóságként megélni álmait”, olvasható a közleményükben. „Na, ezért szerettünk Magyarországra jönni, és ezért kerestük Matolcsy úr társaságát”, írták a bankárok.

*

Szili Katalin mozgalma bizakodva várja a választási eredményeket. Mint mondták, szerintük a Fidesz- KDNP kormánynak a következő négy évben is szüksége lesz néhány autentikus, lojális, a szocialistákat és liberálisokat egyaránt utáló, igazi baloldali képviselőre.

*

Egy vidéki főtér ünnepélyes átadására igyekezett Orbán Viktor, amikor észrevette, hogy az egyik gyár teljesen elromlott. A gyárban nagyon fontos alkatrészeket gyártottak, és a kormányfő azt látta, hogy nem mennek a gépek. Ezért megkérdezte Orbán Viktor a gyár külföldi tulajdonosát: mi a baj? Nagyon nagy a baj, mondta neki a külföldi tulajdonos, mert a gyárunk éppen elromlott, és minden gép leállt. És mi lesz a gyárban dolgozó magyar munkásemberekkel?, kérdezte Orbán Viktor. Ha nem sikerül megjavítani a gyár gépeit, akkor nekik nem lesz munkájuk, sóhajtott a külföldi tulajdonos. Na, azt már nem, mondta Orbán Viktor, és belső zsebéből elővette a csavarhúzót és a fogót, és fél óra alatt megjavította az egész elromlott gyárat, de olyan gyorsan, hogy még a kormányszóvivő sem győzött csodálkozni. Amikor a gyár újra működött, a meglepett külföldi tulajdonos annyira hálás volt, hogy azonnal magyarul kezdett beszélni Orbán Viktorhoz, akinek így beigazolódott a sejtése, hogy ez a külföldi tulajdonos a jó külföldi tulajdonosok közül való. Aki a magyar emberekkel közösen akar értékeket teremteni, és vásárolni magyar üzletlánc boltjaiba jár. Orbán Viktor így egyedül mentett meg ezerhétszáz magyar munkahelyet, és további kétszázat teremtett, mert megállapodott a külföldi tulajdonossal, hogy további magyar emberek dolgoznak majd a gyárában. Erre egyetlen bukott baloldali jelölt sem lenne képes, mert nem hordanak maguknál csavarhúzót. Ezután Orbán Viktor elment a megjavított gyárból, és átadott egy felújított vidéki főteret.

*

A finnek tehetnek a magyar fociválogatott vereségéről, mondta a magyar szövetségi kapitány. Szerinte a finnek direkt nyerésre játszottak, hogy megalázzák és legyőzzék a magyar válogatottat. A kapitány szerint a finnek néhány kommunista provokátort is magukkal hoztak.

*

Elismerte a kormány, hogy a pedagógusoknak és a mentőknek véletlenül emelték a fizetését. „Többé ilyen nem fordul elő”, mondta a kormányszóvivő. A Fidesz azonban nem tartja tragédiának a tévedést, és közleményükben azt írták: lehet, hogy a pedagógusoknak és a mentőknek most vissza kellett adni a tévedésből kifizetett pótlékokat, de ez semmi ahhoz képest, ha majd „a gyurcsánybajnaimesterházy kormány minden hónapban elveszi a fizetésüket, mert a bukott baloldal nem akarja, hogy a magyar emberek jól éljenek”. „A Fidesz teljesíti vállalását”, írták, „visszaadja az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülését”. A párt szerint arról nem volt szó, hogy a társadalmi megbecsüléshez pénz is járna.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/12  •  VI. 5. – VI. 18.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor olyan népszerű Európában, mint az övsömör! Kimond dolgokat, főleg a tudatlanságból eredő félelemre alapozva Bartus László: Feltörték Szijjártó Péter agyát! Váncsa István szerint Orbán ne az Európai Unió vezetője legyen, ő ennél többre hivatott, legyen Afrika és Óceánia vezetője is! Smuzewitz Ilona: Anyám nem akar jachtot venni, mert nem tud úszni, de elég, ha a könyvelő tud úszni Farkasházy Tivadar: A háborúpárti lapok persze megint hazudnak a trónörökösnő 16 milliós táskájáról, mert azt már 8 millióért is meg lehet kapni akciósan Havas Henrik jelen volt a Karmelitában, amikor eldöntötték, Orbán lesz a következő magyar űrhajós, az országot pedig Ráhelre hagyja Dési János: a zuglói kiskertekre parkoló fociszurkolók hatásáról az önkormányzati választásokra Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor megtalálta a III. világháború történelmi atlaszát A Heti Kamu megtudta: Trump a büntetésvégrehajtási intézménnyé alakított hatvanpusztai dácsában fogja letölteni börtönbüntetését
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.