Újra megmenti a nyugdíjakat a Fidesz!

Megállt a lakóparki ingatlanok növekedése!

Smuzewitz Ilona
2014. 04. 16. · Hócipő 2014/08
Rejtélyes jelenségeket figyeltek meg a Pasa Parkban. A lakópark területén lévő ingatlanok képesek változtatni a méretüket, és naponta újabb szobákkal vagy tetőteraszokkal megörvendeztetni a tulajdonosaikat. „Azért ez cseppet sem olyan örömteli, mint sokan hinnék”, mondta R. A. ingatlantulajdonos. „Reggel felébredünk, és egy új ajtót találunk, és nem tudjuk, gardrób van-e mögötte vagy fitneszterem. Ezenkívül egyre többet kell takarítani, és ezt már a cselédek sem bírják idegekkel, és közel a nap, amikor még majd béremelést kérnek.” A lakás tulajdonosa arra panaszkodott, hogy egyre távolabb kell sétálnia, ha a szekrényből ki akar venni egy öltönyt, és már nem is jut mindegyik falra fotótapéta, mert a pálmafás konkrétan elfogyott. „Ott tartunk, hogy a feleségem görkorcsolyát húz, ha ajtót akar nyitni valakinek, ami ugyan jó testedzés, de még így is negyedórába telik, mire a bejárathoz ér. Tudja, egyre inkább azt hiszem, hogy egy másfél szobás lakásban lenne jó élni. Úgy hallottam, hogy egyes helyeken a távfűtés egészen kiválóan működik. És akkor a rezsicsökkentést még nem is említettem!” A növekvő lakások rejtélyét ausztrál tudósok kutatják.

*

Mesterházy Attila szerint neki nincs miért lemondania. Többek között azért, mert mindent megtett, hogy ő legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és nem látja okát, hogy néhány lépésre a diadaltól feladja, a dicsőséget pedig átengedje másnak. Úgy véli, hogy a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottságánál még bekövetkezhet egy, a baloldal számára kedvező fordulat. De legfőképpen azért nem mond le, mert nagyon jó győzelmi beszéde van, amit a napokban szívesen elmondana valamilyen rendezvényen.

*

Selmeczi Gabriella szerint a nyugdíjakat újra meg kell menteni, ezúttal a spekuláns nyugdíjasoktól. Nem igazságos ugyanis, hogy egyes nyugdíjasok megtakarításokkal rendelkeznek, másoknak viszont semmijük sincs. Ezért megfontolandó, hogy csak az a nyugdíjas kapjon a megélhetéshez elég 47 ezer forintot, aki részt vesz a rendkívül sikeres, munkahelyteremtő közmunkaprogramban.

*

A baloldali ellenzék elemezte a választási kudarc okait, és megállapította, hogy az volt a probléma, hogy túl későn álltak össze, illetve túl korán. Az is kiderült a baloldali politikusok számára, hogy Bajnai Gordon túl korán szállt be a versenybe. Azaz túl későn, valamint be sem kellett volna szállnia a politikába. Mert a baloldal csak Gyurcsány Ferenc vezetésével nyerhet. Vagy Mesterházy Attila vezetésével. Vagy Bajnai Gordonéval, feltéve, hogy mégis visszatér a politikába, de nem túl korán vagy nem túl későn. Elemzők szerint az is probléma volt, hogy a baloldal nem újult meg, szemben a mindig megújuló Fidesszel, ahol már az alapítókat is lecserélték 28 éves fiatal férfiakra. Nem tett jót a baloldali összefogásnak, hogy nem volt üzenete és programja, állapították meg politológusok, akik szerint a Fidesz programját tökéletesen kifejezte az, hogy „Folytatjuk”” és az, hogy „Folytatni szeretnénk.”, miközben a választók hiába várták, hogy elolvassák és megvitassák az egyesült baloldal gondolatait a maginfláció elleni küzdelem szakaszairól és a munkahelyösztönző beruházások megvalósításának középtávú stratégiájáról. Az elemzők kiemelték, hogy a baloldal kudarcáról, a Fidesz diadaláról és a Jobbik megerősödéséről is Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai tehet, tetszőleges sorrendben. A baloldali politikusok abban is egyetértettek, hogy jó ötlet volt a választási összefogás, kivéve a közös listát, és azokat az egyéni körzeteket, ahol inkább külön kellett volna indulniuk a jobb eredmény reményében. Cáfolta a Fidesz, hogy Rogánnak tetőterasza lenne. A párt közleménye szerint valójában az épület még nem kész: nincs rajta tető, a nagy lapos valami azért tűnik tetőterasznak. Viszont telefonáltak az ácsok, hogy hamarosan érkeznek, csak nagy a dugó.

*

Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem fogja társait, más pártok vezetőit okolni az ellenzéki lista kudarcáért. Még akkor sem, ha nyilvánvaló, hogy a vereség a többiek hibájából következett be.

*

Nem lesz közoktatási államtitkár Hoffmann Rózsa, viszont még nem találták meg helyére a megfelelő jelöltet. Állítólag Hoppál Péter a legesélyesebb, azonban ő nem tudott határozott választ adni arra a kérdésre, hogy szereti-e a gyerekeket, és megengedné-e a könnyebb testi fenyítés alkalmazását. Amennyiben nem tud megnyugtató válaszokat adni, a komondoros Balogh kaphat egy váratlan és megtisztelő felkérést.

*

Levelet írt a norvég fejlesztési miniszternek Lázár János, aki sérelmezte, hogy a norvégok magyar szervezeteket támogattak. Lázár szerint a norvég pénzt a Nemzeti Demokrácia alapba kellene befizetni, és onnan a Fidesz kapná az összeg kétharmadát, elvégre mégiscsak ők adják a legnagyobb frakciót az Országgyűlésben, és a Fideszen kívül más nem is akarja erősíteni a demokráciát, mert a többiek kizárólag a gyűlöletkeltésben érdekeltek. „Azon sem csodálkoznék”, írta Lázár, „ha a többiek gyűlölnének mindent, ami norvég.” Szerinte viszont a fideszesek rajonganak a norvégmintás pulóverekért, a kézkrémekért és a megfelelően nagy címletű norvég koronáért.

*

Rogán Antal megdöbbenve vette észre, hogy a lakása az éjjel nem lett húsz négyzetméterrel nagyobb, pedig gyakran szokott.

*

Lázár János szerint amekkora az ingatlanod, annyit is érsz. Oszt jónapot.
*

Győzött a Fidesz. Megírták.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.