Mit üzen a kormány a fiataloknak?

Nem osztják fel Lengyelországot!

Smuzewitz Ilona
2014. 07. 09. · Hócipő 2014/14
A WWF tiltakozása ellenére Lázár János örökbe fogadta az állatkerti fácánokat. A Miniszterelnökség vezetője szerint az újságíróknak és a fácánoknak nincs mitől félniük, mert felelős politikusként kínosan ügyel arra, hogy puskájában – amit ráadásul nem is hord mindig magánál – szinte minden második töltény vaktöltény legyen. És nem is akar mindig pontosan célozni.

*

Nincs Orbán–Putyin paktum, közölte a kormányszóvivő. A magyar kormány cáfolja, hogy Oroszországgal megállapodott volna Lengyelország felosztásáról. A magyar és az orosz kormány szavatolják Lengyelország önállóságát és területi épségét, és nem terveznek olyan lépéseket, amelyek felszámolnák Lengyelország államiságát. Lengyelország függetlenségét még az sem veszélyezteti, hogy Budapest és Moszkva szerint kívánatos lenne az ezeréves orosz–magyar határ helyreállítása. Ugyanakkor a magyar és az orosz kormány felszólította Varsót, hogy tartsa tiszteletben a lengyelországi magyarok és oroszok jogait, és hagyjon fel a provokációkkal: a jelentések szerint lengyel katonák több ízben is megtámadták a magyar határőröket. Az orosz és a magyar birodalmak változatlanul abban érdekeltek, hogy a lengyel fejedelemséggel – melynek pontos határait egy későbbi időpontban határozzák meg – szoros és baráti viszonyt ápoljanak. Moszkva és Budapest azt ajánlják a varsói kormánynak, hogy az első bizalomerősítő intézkedés egy átfogó alkoholtilalom bevezetése legyen.

*

Még nem tudni, pontosan mit tervez a Fidesz a fővárossal. A pártban többen úgy vélik, csak az őszi önkormányzati választások után kellene dönteni arról, hogy Budapest maradjon-e Magyarország fővárosa, vagy a gyökeres, átfogó átalakításról döntsön a kormány. Az egyik kiszivárgott tervezet szerint a minisztériumok elköltözése után Budapest helyett az új főváros Debrecenben, Miskolcon és Székesfehérváron lehetne. Egy másik koncepció szerint azokat a kerületeket, ahol a Fidesz nyerni tud, elcsatolnák Budapesttől, és vidéki településeknek nyilvánítanák őket. Így elejét lehetne venni annak, hogy a proletárdiktatúra bosszúját megszenvedjék, másrészt részesülhetnének a vidékfejlesztési alapokból. Az viszont továbbra sincs napirenden, hogy a Fidesz ellen szavazóktól Budapest-használati díjat szednének be, állítják fideszes források.

*

Megfesteti Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozóját Kerényi Imre.

*

Megfigyelők szokatlannak tartják, hogy az önkormányzati választásokra készülő Fidesz ritkán szerepelteti Selmeczi Gabriellát, aki már három hete nem leplezett le egyetlen baloldali összeesküvést sem, és azt sem mondta el, hogy Gyurcsány és Bajnai tönkretették Magyarországot, a kistelepülésekkel és megyei jogú városokkal egyetemben.

*

Elégedetlen a magyar civilekkel a kormány. Lázár János szerint a norvégoktól érkező pénzek felhasználásáról és elosztásáról folytatott vitában egyértelműen kiderült, hogy a jelenlegi civilek nem lojálisak a kormányhoz és a magyar nemzethez, hanem csak önös érdekeik és mohóságuk vezeti őket. „Ha igazi civilek lennének, akkor nem ragaszkodnának ennyire a pénzekhez, hanem ingyen is dolgoznának”, mondta Lázár, aki szerint a rendes civil nem szereti a pénzt. A miniszterelnökség vezetője szerint elképzelhető, hogy a kormány a köztisztviselők közül jelölné ki az új, nemzeti civil szféra képviselőit: ők teljes munkaidőben foglalkozhatnának a civil ügyekkel, és a pályázatok írása vagy a kormányellenes propaganda kifejtése nem rabolná idejüket.

*

Megdöbbenéssel értesült Orbán Viktor arról, hogy Magyarországon még nem zártak be minden egyetemet. Azt viszont határozottan cáfolta, hogy a diplomásokat bármiféle diszkrimináció érhetné a közeljövőben.

*

Az orosz elnök és a magyar kormányfő tárgyalásain az orális szex kérdése nem szerepelt a napirendi pontok között, mondta a kormányszóvivő.

*

A fiatalok meghallották a kormány üzenetét, ezért nőtt a házasságkötések száma, véli a kormányszóvivő, aki nem zárta ki, hogy a kormány további üzeneteket küld majd a fiataloknak. Kezdetben nemzetstratégiailag fontos üzenetet sugároznának: nagyjából kilenc hónap múlva kiderül, hogy az útmutatás mennyire volt eredményes. Ha ugyanis a születések száma nő, azt a kormány mindenképpen sikerként fogja értékelni, és elkezdi kísérletének következő szakaszát. Ebben arra biztatnák a fiatalokat, hogy a bérletüket mindig tartsák maguknál, később pedig azt is megüzennék nekik, hogy sose késsenek a szakmunkásképzőből.

*

Kocsis Máté felszólította a baloldalt, hogy azonnal fejezze be a lépfene terjesztését. A Fidesz szerint Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc nem akadályozta meg, hogy a tiszafürediek levágjanak két fertőzött marhát. Kocsis szerint újra kiderült, hogy a baloldal semmitől sem riad vissza, amikor a hatalom megszerzésének lázában fetreng. A Fidesz egyúttal felszólította az ellenzéki pártokat, hogy soraikból haladéktalanul vessék ki a beteg állatokat.

*

Beérett a meggy és a cseresznye. Megírom.

*

Ha az ellenzék nem lesz képes közös főpolgármester-jelöltet állítani, a kormány – a demokrácia védelme érdekében – megteszi a szükséges lépéseket. Ez esetben a kormány kiválasztja és elindítja a megfelelő ellenzéki jelöltet, hiszen a budapestiek megérdemlik, hogy választhassanak akkor is, ha Tarlós István marad a főpolgármester. Az ellenzéki jelölt posztjára jelenleg Kósa Lajos a legesélyesebb.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.