Demokráciát építenek a magyarok!

Úttörőket fogadott Lázár!

Smuzewitz Ilona
2014. 08. 21. · Hócipő 2014/17
Félreértelmezik Orbán Viktor szavait, közölte a kormányszóvivő, aki szerint a miniszterelnök előadásának nem az volt a lényege, hogy Magyarországon lerombolnák a liberális demokráciát. A szóvivő szerint ennél fontosabb, hogy Magyarországon jelenleg építkezés zajlik, az úgynevezett illiberális állam kiépítése. Ennek a kormány szerint nem az lesz a lényege, hogy nem lesz demokrácia, mert lesz, csak éppen liberális nem lesz. Mert a magyar kormány szerint a magyar embereknek joguk van eldönteni, hogy milyen demokráciában akarnak élni. Ha a kínai embereknek jó a kínai demokrácia, és a kazah embereknek jó a kazah demokrácia, akkor a magyar emberek ne német vagy holland, hanem magyar demokráciában élhessenek. A magyar demokrácia nem sokban különbözik majd más demokráciáktól. Például egészen bizonyosan lesznek választások is mindaddig, amíg a Fidesz képes lesz nyerni. Egyébként más pártok is nyerhetnek a magyar választásokon akkor, ha átveszik a Fidesz programját, és belépnek a kormánypártba.

Közmunkások újabb csoportja tette le esküjét Pintér Sándor belügyminiszter előtt. Az avatási ünnepségen a belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a közmunkások leg­újabb nemzedékére minden eddiginél nehezebb feladatok várnak, ők ugyanis a felívelő magyar futball teljesítményéről kell hogy előadást tartsanak a lakóközösségükben. Az első rendezvények előtt a közmunkások részt vesznek majd abban a képzési programban, amelyben építészek és a kormány által alkalmazott közgazdászok magyarázzák el nekik, miért volt fontos felépíteni a stadionokat, milyen szempontok alapján tervezték meg a létesítményeket, és milyen megoldásokról látszik, hogy jellemzően világraszóló magyar kezdeményezésről van szó. A tanfolyam második részében a már bizonyított magyar edzők – videós vetítések és elemzések segítségével – azt tanítják meg a közmunkásoknak, hogy milyen cseleken és megoldásokon látszik, hogy a magyar futball máris felhasználta a magyar kormány támogatását és jobbító javaslatait.

Dolgozószobájában fogadta Lázár János a 17. számú Lázár János úttörőcsapatot. A kancelláriaminiszter a kötetlen, baráti hangulatú találkozón megmutatta íróasztalát, ahol a Norvég alap és más imperialisták zsoldjában álló civilszervezetek elleni harcot irányítja nap mint nap. Lázár az úttörőknek megmutatta a liberométert is: a szerkezettel a kormány azt tudja mérni, hogy az országban mekkora a liberális demokrácia szintje, és ha meghaladná a társadalmilag tolerálható mértéket, akkor a káros hatást csökkenteni lehet. A miniszter elmondta azt is, hogy személy szerint a sajtószabadság híve, de ezt nem lehet összekeverni a szabadossággal. „Nem érdekel, mit csinálnak az újságírók addig, amíg otthon, a négy fal között teszik”, jelentette ki Lázár, és hozzátette: a nyilvánosság előtt a szabad sajtónak a magyar emberek ügyét kell szolgálnia, és úgy kell megválogatnia a témákat, hogy azok a magyar embereknek és Magyarországnak előnyére legyen. A szabad sajtónak nem viszályt kell szítania a magyar emberek között, hanem olyan cikkeket kell közölnie, amelyek szórakoztatva taníthatják az olvasókat, ezzel is a magyar felemelkedés ügyét szolgálva. Lázár arra is felhívta a figyelmet, hogy az úttörőktől elvárható: segítsék a magyar nemzeti állam kiépítésének folyamatát, védjék meg a világbékét, és őszintén tiszteljék az idősebbeket. Az úttörők megígérték, hogy iskolai és otthoni feladataikat nem hanyagolva dolgoznak a magyar érdekekért, küzdelmükhöz pedig felmérhetetlenül nagy segítséget kapnak Lázártól, akinek óvó érdeklődését akkor is érzik, ha történetesen Londonban tárgyalna valamilyen titkos megbízatással.

A közmédia vezetése úgy döntött, hogy a rádió és tévé műsorai mostantól egyetlen halálhírről sem számolnak be. Mint a közleményből kiderül: a magyar emberek a Fidesz újabb kétharmados győzelmével az életet állították a magyar nemzet létezésének középpontjába, és azóta a magyar nemzet tagadja a halál elsőbbségét. Ezért a magyar emberek mostantól csak az életről, az élet igenléséről akarnak értesülni, nem pedig a halálról, a pusztulás kultuszáról. Mostantól a közmédia szerkesztői kiemelten fontosnak tartják majd az élet igenlését, és tagadni fogják a halál mindenhatóságát, és ezért a hírműsorokban például senkinek a halálhíréről nem fognak beszámolni. A hírműsorokban nem lesz helye például a halálos kimenetelű baleseteknek: ilyen esetekben arról kell beszámolni, hányan élték túl a balesetet, lehetőleg megszólaltatva az életigenlő túlélőket. Ha a balesetnek sajnálatos módon nem lenne túlélője, abban az esetben a szerkesztők a közeli települések lakóiról számolnának be; azokról, akik az adott időpontban szintén a közelben járhattak volna. A közmédia a háborúk áldozatairól sem számol be, mert észre kell venni, hogy naponta sokkal többen nem halnak meg háborús cselekmények következtében, mint ahányan esetleg mégis meghalnak, és valakinek róluk is hírt kell adnia az élőknek, különösen az életben maradt magyar embereknek. A híres emberek haláláról szintén nem számol be a közmédia, mert ha valóban nagyszerű és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, akkor emlékük szívünkben örökké élni fog.

Orbán Viktor a héten Széles Gábor szeme láttára emelkedett egy magasabb spirituális szintre. Visszatéréséről később intézkednek.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.