Végre közmunkások lehetnek az orvosok!

A magyarok megértették, mit vár tőlük a kormány!

Smuzewitz Ilona
2014. 10. 15. · Hócipő 2014/21
Újabb csoportok kapcsolódhatnak be az általános közmunkaprogramba, mondta a kormányszóvivő. Az ápolók és orvosok, a tanárok, a muzeológusok vagy a köztisztviselők a magyar kormány rezsicsökkentő politikájának köszönhetően egyre olcsóbban jutnak hozzá az energiához, ezért nincs is szükségük arra, hogy magas bérekért dolgozzanak. A kormány ezért úgy döntött, hogy mostantól közmunkásként folytathatják pályafutásukat, az esetek többségében ugyanabban a munkakörben. Bár a szakszervezetek a magas megélhetési költségek miatt tiltakoznak, a kormány szerint aggodalmuk alaptalan, ugyanis a tervek szerint hamarosan megszervezik a központi élelmiszerelosztást. A jegyrendszerrel biztosítják majd azt, hogy mindenki a szükségletei szerint részesedhessen a javakból, ezért a készpénznek egyre inkább csupán szimbolikus jelentősége lesz. Abban az átmeneti időben, amíg a pénz végképp el nem tűnik Magyarországról, a magyar emberek feleslegessé váló készpénzét a fideszes polgármesterek és a megyei elnökök veszik át megőrzésre. „Nem gyarapodás ez, nem gazdagodás, hanem úgy gondolom, hogy újabb teher, amit azért vállalunk, hogy a magyar emberek élete még jobb, még könnyebb legyen”, mondta az ország leggazdagabb víz- és gázszerelője.

Az önkormányzati választások eredménye alapján Oslo új főpolgármestere Tarlós István lesz. A politikus szerint a városban uralkodó áldatlan állapotokról kizárólag és továbbra is elődje, Demszky Gábor tehet.

Megjelent a nyilvánosság előtt Mészáros Lőrinc. A felcsúti politikus-vállalkozót, a legjelentősebb élő Fejér megyei gondolkodót virágcsokorral és alkalmi kulturális műsorral köszöntötték a kisiskolások. Rövid, rögtönzött beszédében Mészáros méltatta az ország lakosságának erőfeszítéseit és a közösen elért sikereit, egyúttal együttműködésről biztosítva Orbán Viktor kormányfőt. A felcsúti iskolában nem volt tanítás, a képviselő-testület ülésén pedig felmerült, hogy az esemény tiszteletére munkaszüneti napot kéne hirdetni, amennyiben hagyomány lesz belőle.

Lázár János szerint a norvég kormányban hisztérikus kislányok ülnek, akik nem tudnak mit mondani a férfias érvek hallatán. Ebből neki már elege van, és ha a norvégok nem képesek összeszedni magukat, akkor inkább ne is jöjjenek, csak utalják el a pénzt, oszt’ jónapot.

Az állambiztonsági szervek újabb, a külföld zsoldjában álló civileket lepleztek le. A külföldiekkel szoros kapcsolatot ápoló úgynevezett civilek magyarországi úgynevezett liberálisok társaságát keresték. A rendőrség szerint a közös szeánszokon feltehetően alkoholt, illetve kábító hatású szereket is fogyasztottak, ami után hangosan röhögtek, de több alkalommal előfordult, hogy kigúnyolták a magyar kormányt és a miniszterelnök személyét is. Az eljárás még tart.

A kormányszóvivő a választások előtt emlékeztette a magyar embereket, hogy a kormány kiváló és előrelátó agrárpolitikájának köszönhetően az idén rekordmértékű almatermés várható. Ugyanakkor felelőtleneknek és extraprofitra ácsingózó spekulánsoknak nevezte azokat az almatermelőket, akik az alacsony felvásárlási árra panaszkodtak. De a kormány kész megvédeni az almatermelőket és a fogyasztókat is, feltéve, hogy a termelők csatlakoznak a rezsicsökkentéshez, és olcsón adják a gyümölcsöt, a fogyasztók pedig megesznek naponta három kiló, teljes áron beszerzett almát, hogy támogassák a magyar mezőgazdaságot.

Meg nem erősített hírek szerint Orbán Viktor arra készült, hogy ha Brüsszelből hazaküldték volna Navracsics Tibort, helyette Tarlós Istvánt jelölte volna az Európai Bizottság tagjának. De útiköltségre nem adott volna neki pénzt.

Ha okosan választ, Makó akár 20 milliárd forintot is kaphat, mondta Orbán Viktor. A kormányszóvivő szerint nem igaz, hogy ez általános tarifa lenne, és minden településnek ugyanannyit kínálnának. „Vannak rendes magyar települések, ahol kevesebbel is beérik, és van, ahol a 20 milliárd sem elég”, mondta a szóvivő. „A lényeg, hogy minden településen elfogadják a kormány kinyújtott kezét, hogy aktív részesei legyenek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének és a közmunkaprogramnak, és akkor a kormány is meghallgatja kéréseiket, oda tud figyelni igényeikre. Ez nekik nem kerül pénzbe, a kormány viszont örülne és hálás lenne, úgyhogy egyáltalán nem világos, miért szavazott volna bárki a kommunistákra.” Makói látogatásán Orbán azt is megígérte, hogy amíg ő vezeti a kormányt, Magyarországon télen általában hideg lesz, nyáron meg inkább meleg.

A nemzetgazdasági tárca dokumentuma szerint a magyarországi nemzeti kommunizmust munkaalapú kapitalizmusnak kell nevezni.

Az Eurostat szerint Magyarországon 3,3 millió szegény van, ám a KSH még nem publikálta adatait. Magukat megnevezni nem akaró statisztikusok szerint Európában tévednek, mert Magyarországon legfeljebb 3,2 millió szegény van, és ebbe már szegény Mészáros Lőrincet és Lázár Jánost is beleszámolták kétszer.

A kormány üdvözölte a magyarok világraszóló sikereit, és további szorgos közmunkára szólította a nemzetet.

Új embertípusra van szükség az Emberminisztérium szerint. A tervezés zajlik, és ha elkészülnek a pontos leírással, a kormány egy távol-keleti gyártónál rendeli meg az új magyarokat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.