A nagy CBA-sejtés

Farkasházy Benedek
2015. 12. 23. · Hócipő 2015/26
A horvátoknál 15%-kal esett a kiskereskedelmi forgalom, a görögökkel a majdnemcsőd után oldatták fel, a franciák idén nyitottak újra, hogy beindítsák a gazdaságot. Ők a hanyatló ortodox gazdaságpolitikát követik.

Négy éve Matolcsyék írattak hatástanulmányt. Az egész irattárat felkutattuk, mégsem találtuk még a nyomát sem – mondták szemlesütve, mivel azonban nem törölték a netről a pályázati kiírást, elő kellett szedni: e szerint a vasárnapi boltzár miatt csak 10-15 ezren veszítenék el munkájukat, és csak 50 milliárdot bukna a költségvetés: Demján szerint ugyanis 200 milliárdot, a Kereskedelmi Szövetség szerint pedig 20-30 ezer bolti és más dolgozó válik feleslegessé.

A nők helyéről idén nem Kövér és Ákos nyilvánult meg először, hanem Baldauf CBA-elnök úr, aki szerint az élelmiszerboltokban dolgozó hölgyek feladata a család összetartása és a vasárnapi ebéd készítése, ne dolgozzanak aznap.

Mármint a Tescóban és a konkurenseiknél, hiszen a CBA-k java vasárnap úgyis zárva tart – tehette volna hozzá, de nem tette. Arra viszont panaszkodott, hogy egy másik lánccal nehezen tudtak összefogni a vasárnapi boltzárért, és 918-as Porchéját (kétüléses sportmodell, potom 300 milláért) eladja, mert nem tudja kihasználni.

Mivel a boltzárat ugyanaz a szavazó nélküli törpepárt (s külön Harrach nem reggeliznek a gyerekek, mert nem éhesek Péter) javasolta, mely a családi állapotokat is átrendezte, a kisboltoknak azzal is keresztbe tettek, hogy az élettárs nem családtag, nem állhat a pult mögé. Szerencsére Semjén szerint a család egysége így is megvalósul, mert ők a boltban lesznek együtt vasárnap.

Egyes boltok piacokká alakultak (néni petrezselymet árult a sarokban), majd bezártak, néhány benzinkút pedig ólommentes salátát kezdett árulni. A balatoni boltok viszont nyitva maradhatnak vasárnap. Adventkor, de nyáron nem.

Elutasították a DK javaslatát is a vasárnapi vadászat tilalmáról, hogy az állatok fiókáikkal tölthessék a hét utolsó napját. L. Simon panzió­tulajdonos és barackmagügyi államtitkár szerint ha valóban négymillió szegény lenne az országban, nem követelné senki, hogy vasárnap vásárolhasson. Persze ő nem ilyen élethez szokott, micsoda dolog már hétfőtől péntekig dolgozni.

Az ellenzék rögtön le is csapott a témára, nosza, vigyük a népet az urnák elé. Demjánékat beelőzte a választást Összefogás Pártként meghekkelő Szepessy Zsolt, akit másért azóta ki is vontak a forgalomból, amivel le is állt az egész, hisz a Kúria döntéséig (három hónap) más nem adhat be másik kérdést. Mondta, ha elutasítják, újabb huncutságokat fog bevetni. Ő védte az áramos-kerítéses bácsit, s ígért állampolgárságot 600 ukránnak 200 millióért.

Lázár zárt körben azt mondta: Ha lesz népszavazás, azt el fogják veszíteni. Ezt Patyi András, a Közszolgálati rektora (aki szerint mire az igazság befűzi a cipőjét, a hazugság már kétszer körülfutotta a világot) is meghallhatta, így választási bizottsági elnöki minőségében jó előre seggbe rúghatott mindenkit: figyeljenek, nehogy baj legyen.

Előbb Thürmer előzte be a szocikat, de a Kúria elutasította a kérdést. A döntés megjelent a honlapjukon, az MSZP újra beadta. Ám az NVB szerint egy másik kérdést utánuk beadó magánszemély mégis előbb adta be, mert a Kúria döntésének nem az a közzététele számít, ami a Kúria honlapján jelenik meg, hanem ami az ő honlapjukon, és az MSZP még az előtt pecsételt, így elsiette. Legközelebb azt izzadták ki magukból, hogy az MSZP után pecsételő Wodicska úr azért adta be mégis előbb, mert nem a kérdés borítékján található időpecsét számít, hanem hogy ki mikor lépett be az épületbe.

A szocik (akik 15 ezerrel járultak hozzá a Rendszerbontó Népszavazás 87 ezer aláírásához – 200 ezer kellett volna) ettől fogva lesben álltak a Választási Bizottság székháza előtt, hogy mikor jelenik meg a honlapon az elutasítás, majd amikor észlelték, hogy helyzet van... jött a portás, és félreállította őket, így egy hölgy húsz másodperccel előttük léphetett be, hogy benyújtsa azt a kérdést, hogy vasárnap zárva tarthassanak a boltok.

Pálffy Ilona, a Választási Bizottság magyarázógépe szerint amíg ez a rendszer, ott fognak állni a benyújtók, vagy verni fogják egymást, s ha valóban hajnali fél hattól ott álltak az MSZP-sek az épület előtt, akkor ők baltáztak el valamit.

Idén került elő egy japán tudós tanulmánya, amelyen évtizedeket dolgozott: az egyik legbonyolultabb rejtély, az ABC-sejtés ötszáz oldalas bizonyítása. Ám pechére a világon csak négy olyan matematikus van, aki képes megérteni, és ők is hónapok óta izzadnak felette.

A CBA-sejtés bizonyításához öt perc is elég lenne. Ha valaki kimondaná, hogy nem vesz részt ilyen bohóckodásban. De nem mondja.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.