Heti dezinfó

Smuzewitz Ilona
2015. 12. 23. · Hócipő 2015/26
Az országot meg kell védeni, jó napot kívánok. Elmondjuk, mit és miért tesz a kormány azért, hogy a magyar embereknek jobb legyen. Német barátaim ugyan javasolták, hogy egy időre vonuljak vissza a politikából, és páratlan képességei­met kamatoztassam a versenyszférában, de én máshogy döntöttem. Úgy döntöttem, hogy a nemzetet szolgálom.

Akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. Irigylik a sikert. Ez lett a problémája L. Simon barátomnak és kollégámnak is. Minden reggel önzetlenül lejön a Parnasszusról, hogy a nemzet és a család javát szolgálja. Koszorús költő létére vállalta, hogy nem csak a kormány dicséretét zengi, hanem kormánybiztosként is hajlandó volt felügyelni a kormányzati projekteket. A borászati és aszfaltoztatási tapasztalatai alkalmassá tették erre. De a siker miatt kikezdték. Szerencsére egészségét barackmag védi. Egy kicsit hátravontam a frontvonalból, hogy rendezze sorait és gazdasági érdekeltségeit.

De rendezni kell a Hóman-szobor kérdését is. A kormány nem támogatja a szoborépítést. Sose támogatta, csak adott rá pénzt. Nem a támogatás miatt, hanem mert a kormány utálja az ízlés- és véleménydiktatúrát, viszont szeret pénzt adni szobrokra. De Hóman-szoborra nem ad pénzt a kormány. Vagy ha ad, később visszakéri.

Miniszterként nem engedhetem, hogy a kormány tekintélyén csorba essen. Erre Farkas Flóriánnak is felhívom a figyelmét. Úgy kell működnie mindennek, hogy az a kormány hasznára és a nemzet dicsőségére váljon. Ennek része az állattartás is, igen. Lehet azon élcelődni, hogy a nyúltartásról adtunk ki könyvet, de a kormány úgy gondolja, hogy fontos a felelős nemzeti nyúltartás támogatása és fejlesztése. Meggyőződésünk, hogy a szegénységből a nyulak kiutat mutathatnak. Méghozzá nagyon gyorsan, mert a nyúl köztudomásúan szapora állat. Ha a magyarok vesznek fejenként tíz nyulat, akkor jövőre minden magyar család asztalára jut nyúl. Erre az éhező gyerekekről hazudozó baloldal nem volt képes.

Az országot meg kell védeni. Ma is így látom. Nemcsak a terroristáktól, akik nyilvánvalóan fenyegetik a magyar embereket, de a norvégoktól is, akik kulturális dzsihádot hirdettek ellenünk, és olyan értékeket akarnak ránk kényszeríteni, amikből a magyar emberek nem kérnek. Ehhez hazai kollaboránsokat is találnak, akiket most még tisztáznak a bíróságok és a vizsgálatok, de én az Ökotárs helyében egy percig sem hinném, hogy minden rendben lenne.

Mármint velük. Mert velem minden rendben, köszönöm. Az országot meg kell védeni. Nem győzöm elégszer mondani. Majd visszatérünk arra, hogy Mészáros úrnak kell-e minden közbeszerzést és földet megnyernie – szerintem egyébként igen –, de előbb az országban legyen rend, biztonság. A határokon ne szivároghasson be a baj és a veszély. Mert a magyar emberek biztonsága lényegesen fontosabb néhány tízmilliárdnál és néhány ezer hektárnál. Legyünk már észnél, mondanám csendben.

Különösen azoknak, akiknek elment az eszük. És úgy hiszik, hogy Tarlóssal csatározom. Nekem nincs vitám Tarlós úrral, csak szeretek embereket megalázni. Különösen sértődékeny, kicsinyes és hiú embereket, akik bennem semmilyen kárt nem tehetnek, viszont politikai jövőjük sincs. Nekem persze a főváros működése a legfontosabb, mert ez mégis a nemzet fővárosa. Az én tapasztalatommal persze ezt fél kézzel is megcsinálom, mert fiatal vagyok és dinamikus. És felelősségteljes is. Nekem Rogánnal sincs semmi bajom, csak belőle pont a politikai felelősség hiányzik, amiből viszont bennem annyi van, hogy kettőnek is elég.

Ezért is mondom, hogy az országot meg kell védeni. Figyeljenek rám, két-három órát maguk is kibírnak. Tehát: az országot meg kell védeni. Ebben nem fogadhatunk el semmiféle más véleményt. Én nem tudom, maguk milyen oligarchát ismernek, és ezt meg is beszélhetjük majd akár, de most nem ennek van ideje. Hanem a védelemnek. Annak, hogy az országot meg kell védeni. Ezt Európa is felismeri, és megbuknak azok, akik menekültpárti állásponton voltak. Mint például Merkel, aki a magyar kormány szerint már nem Németország kancellárja, ezért sem tárgyalunk vele az uniós csúcsokon.

A magyar modell sikeres lesz. És lehet, hogy a miniszterelnök úrra akkor szükség lesz Európában, hogy majd ott kell átmenetileg komoly szerepet vállalnia. Tudom, akkor majd valakinek helyettesítenie kell itt. Ezt tudom, de nem foglalkozom a kérdéssel. Nem csak a velem született, mérhetetlen szerénység miatt mondom ezt, bár azért is mondhatnám. Hanem mert jól hangzik. Én úgy akarok utód lenni, mintha nem is érdekelne. Engem kapacitálni kell. Hogy a nemzetet szolgáljam. Ez nem azt jelenti, hogy félreálltam volna Rogán úr útjából. Csak méltósággal és némi megvetéssel tekintek az ilyen versengésre. Egy magyar úr inkább a fácánvadászaton verseng. Amihez nem árt tudni lőni. Csak mondom. Mert az országot és a családot meg kell menteni.

Meg a barátokat. Ha egy barátnak tévé kell, akkor kaphasson piaci alapú hitelt. Az államtól. De nem, az nem állami pénz. Akkor lenne állami pénz, ha… ha államtitkár adná. De ezt egy bank adja, úgyhogy piaci alapú segítség. Olyat családi kastélyvásárlásra is lehet használni. Mert az országot és a kastélyokat meg kell védeni. A fiatal családoknak meg lakniuk kell valahol. Nem lehetnek örökké egy háztartásban az állami vezetőkkel. Pláne ha közbeszerzéseken indulnának.

Az országot meg kell védeni. Lehet, hogy az idén történt néhány furcsaság, apró visszaélés, szabálytalanság. Talán még lopott is valaki. De! Most nem érünk rá evvel foglalkozni. Mert az országot meg kell védeni. Utána jöhet a lopás. Vagy közben.

Végül engedjék meg, hogy megköszönjem a magyar ellenzék munkáját. Nélkülük sokkal nehezebb dolgunk lenne, és nem tartanánk itt. Tudjuk, hogy vannak országok, ahol az ellenzék nehéz helyzetbe hozhatja a kormányt. De ez nem az az ország. Ezért csak annyit tudok mondani az ellenzéknek: köszönöm. És ne feledjék, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Milliárdban és mandátumban is.

És örömmel jelentem be, hogy Magyarország új himnuszát Ákos Művész Úr írja meg.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/11  •  V. 22. – VI. 4.
Para-Kovács Imre: mi járhatott a fékezhetetlen agyvelejű külügyér, Szijjártó fejében, amikor kiderült, hogy az oroszok már nem csak a spájzban vannak? Smuzewitz Ilona: azért sújtotta egyedül a magyar embereket a háborús infláció, mert a magyar kormány békepárti Váncsa István a magyarok fehérneműjében kutakodó Putyinról Farkasházy Tivadar: nade mit keresett egyszerre Budapesten Ahmedinezsád és Hszi Cin-ping, akinek annyira zárt volt a programja, hogy még összerakni sem lehetett? Havas Henrik fültanúja volt, milyen mestertervvel akarja Orbán Viktor magunk mögött tartani Bulgáriát Lendvai Ildikó Orbán titkoskampányáról, amit Orbán üres utcákon tart Dési János: Vajon elhiszi-e Mészáros Lőrinc, hogy a nála parkoló ezermilliárd az övé? Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor a mosoly országáról (Kína) és a kész röhejről (Magyarország) A Heti Kamu megtudta, pirossapkás kínai önkéntesek segítik majd a margitszigeti Békemenetet is.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.