Phelps edzőtáborban

Simonyi Balázs
2008. 09. 24. · Hócipő 2008/20
A kiváló olimpiai szereplés után sem pihen a rekorder Michael Phelps. Egy floridai úszókomplexumban készül fel a közelgő világbajnokságra, amelyen természetesen szeretné trónját megőrizni a vetélytársak elől.

A teljes titoktartás mellett készülő Phelpset és edzői stábját szigorúan védik a gyanakodó újságíróktól, ám a Gúnygejzírnek sikerült pár kémfotót készítenie a tréningekről.


Michael Phelps és edzője átbeszélik a 200 méter gyors rajttechnikáját

A csodadresszben készülő amerikai remek formában és harapós kedvében van: most leginkább a rövidebb távokra feni a fogát, a 25 és 50 méteres számokon szeretné kipróbálni magát.

Mestere, Bob Bowman erőnléti edzéseket vezényel neki, ám Phelps mégis ficánkol a vízben. Könynyen teheti: nagymértékben segíti a cáparuha, amelyben Phelps szinte átlényegül a medencében. Többször megfigyelték, hogy az edzőközpont melletti delfinárium lakói rendkívül nyugtalanok Phelps edzésideje alatt, sőt a medence sávelválasztó kötélzete egyik edzés után nyomtalanul eltűnt, akárcsak az uszoda víztisztító alkalmazottja. Csupán egy félbeharapott takarítógépet találtak meg.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.