Phelps edzőtáborban

Simonyi Balázs
2008. 09. 24. · Hócipő 2008/20
A kiváló olimpiai szereplés után sem pihen a rekorder Michael Phelps. Egy floridai úszókomplexumban készül fel a közelgő világbajnokságra, amelyen természetesen szeretné trónját megőrizni a vetélytársak elől.

A teljes titoktartás mellett készülő Phelpset és edzői stábját szigorúan védik a gyanakodó újságíróktól, ám a Gúnygejzírnek sikerült pár kémfotót készítenie a tréningekről.


Michael Phelps és edzője átbeszélik a 200 méter gyors rajttechnikáját

A csodadresszben készülő amerikai remek formában és harapós kedvében van: most leginkább a rövidebb távokra feni a fogát, a 25 és 50 méteres számokon szeretné kipróbálni magát.

Mestere, Bob Bowman erőnléti edzéseket vezényel neki, ám Phelps mégis ficánkol a vízben. Könynyen teheti: nagymértékben segíti a cáparuha, amelyben Phelps szinte átlényegül a medencében. Többször megfigyelték, hogy az edzőközpont melletti delfinárium lakói rendkívül nyugtalanok Phelps edzésideje alatt, sőt a medence sávelválasztó kötélzete egyik edzés után nyomtalanul eltűnt, akárcsak az uszoda víztisztító alkalmazottja. Csupán egy félbeharapott takarítógépet találtak meg.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.