Az elnök emberei

Simonyi Balázs
2009. 01. 28. · Hócipő 2009/02
Barack Obama elnökké választásával hatalmas lehetőségek nyíltak meg aktív és levitézlett szupersztárok előtt. Hollywoodban már beindult a lobbizás, hogy a számos, Obamáról szóló, leendő egész estés filmben, szappanoperában, filmsorozatban és tévéjátékban ki játssza majd az első fekete amerikai prezidentet. A húsosfazék olyannyira vonzó, hogy állítólag a termete miatt alkalmatlan komikus, Martin Lawrence is ringbe száll. A mélynövésű színész állítólag a tini Obamát szeretné életrajzi filmekben eljátszani.


A beiktatási partik után a különalkuk már megkötöttek Denzel és Barack között.

A legesélyesebbnek eddig az Oscar-díjas Denzel Washington tűnt, gyakorlatilag 4 évre előre nyugodt, financiálisan kifizetődő jövővel számolhatna: kinézetre, korra és belsőleg is tökéletesen Obama lehetne. Ám nemrég bejelentkezett a szerepre a szebb napokat látott Eddie Murphy is: neki előnye, hogy a teljes Obama családot el tudná játszani, mert- hogy nagy gyakorlattal rendelkezik az elmaszkírozás területén. A rendkívül felkapott Will Smith máshonnan közelít: a teljes azonosulásban hisz, így Sztanyiszlavszkij-módszerrel edzi magát a castingokra. már megtanult pár kenyai nyelvjárást, több hónapig ügyvédbojtárkodott Chicagóban, ahol az új elnök is végezte munkáját annak idején, leányait átnevezte Obama gyermekei nevére.

Sötét ló a mezőnyben a kivénhedt bokszoló, a botrányhős Mike Tyson: ő arra számít, hogy Amerika előbb-utóbb ismét háborúba keveredik, és akkor a kigyúrt, bosszúálló, marcona elnök figurájává avanzsálhatna.A legbizarrabb hír, hogy egy houstoni spiritiszta szeánsz résztvevői véletlenül megidézték a Vaklárma és a Dutyi-dili nemrég elhunyt főhősét: Richard Pryor kopogással és asztaltáncoltatással közölte, hogy apafigurákat, flashbackeket és álomjeleneteket vállalna a készülő kasszasikerekben.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.