Óriás farkinca

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2009. 06. 17.
A Lengyel Jog és Igazság Párt egyik politikusa kifogásolta, hogy a poznani állatkertbe Izraelből érkezett új elefánt a saját neme iránt mutat érdeklődést, mert szexuális preferenciája ártóan hat majd a városra. Jó, jó, azt tudjuk, hogy nagy az orra, de a farkincája metélt vagy sem?

Sejtmag
Százhúszezer éves baktériumokat olvasztottak ki a grönlandi jégből. Miután körbenéztek, sírva könyörögtek, hogy fagyasszák vissza őket.

Kenet
Lezárult a Gripen-ügy svéd vizsgálata. Az ügyész szerint a gyártó Saab brit kereskedelmi partnere kenőpénzekkel népszerűsítette a vadászgépeket Magyarországon is. Aljas rágalom, azok csupán aprócska, biztonsági papírra nyomott, metszeteket tartalmazó, sorszámozott szórólapok voltak!

Hess
Amíg ő a városrész első embere, a turulszobor a helyén marad - mondta Pokorni Zoltán, nem vitatva egyébként a bírósági ítélet jogosságát. Megtanítják repülni, és ott fog lebegni a talapzat fölött.

Fekete-fehér, igen-nem
Egymásra mutogat az MSZP és a Fidesz, hogy melyikük nem szavazta meg Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság elnökének, holott előzetesen mindkét párt támogatásáról biztosította. Sólyom ismét Bakát jelöli. Az MSZP most nyílt szavazást akar, de arról nem szólnak a hírek, hogy ismét elvárják-e, hogy a köztársasági elnök egyeztessen velük.

Király
Talmácsi a királykategóriában, a Moto GP-ben folytatja pályafutását. Azt azonban cáfolta, hogy ő vagy menedzsere nyújtott volna tanácsokat Vona Gábornak a médiajogok felhasználásának mikéntjéről.

Orosz befolyás
Egymilliárd euróért 30 Szuhoj repülőgépet vesz a Malév. Hogy aztán Vlagyivisztok és Murmanszk között közlekedjenek.

Rabolnak
Én nem szeretem az udvarlókat. Jönnek és rabolnak. Én neveltem, iskoláztattam, szerettem: szép és okos lett, most pedig elviszik. - Mondta lányáról Orbán Viktor Hajdú Péternek. És nem szeretem a Jobbikot sem. Jönnek és rabolnak. Én neveltem és szerettem a szavazóikat, szépek és okosak lettek, most pedig elviszik őket. - tette hozzá gondolatban.

Madárinfluenza
Gusztos Péter nem akar az SZDSZ elnöke lenni. Esetleg tud valakit, aki igen?

Zsolti
A Ferrari és a nagycsapatok továbbra sem fogadják el az FIA javasolta költségplafont. Így jövőre lehet egy új sorozat Alonsóval, Hamiltonnal, Buttonnal, Raikkonennel, Massával; a Forma-1-ben pedig mostani Forma-3-as csapatok indulnának. Hurrá, akkor Baumgartner Zsoltinak ismét van remény!

Ti-ti-tá
Májusban 79 ezer mobilelőfizetést mondtak le a magyar ügyfelek. Ha a tendencia folytatódik, pont tíz év múlva fogják lemondani az utolsót. Legfeljebb majd megint távírózunk.

Gárda
Egy napig tartott a Fekete Gárdaként elhíresült Olasz Nemzeti Gárda egyenruhás járőrözése: megalakulása másnapján az ügyészség vizsgálatot indított a fasizmus éltetésének vádjával. Hát hülyék ezek? A szólásszabadság az már smafu?

Büfi
Működési és szakhatósági engedélyek nélküli büfé működik a Fővárosi Önkormányzat helyiségeiben a közgyűlési ülésnapokon, ahol meleg ételt is felszolgálnak. Szerintük „szó sincs vendéglátói profilról”, az egy meghatározott körnek szóló alkalmi szolgáltatás, és mint ilyen, nem engedélyköteles. A dolog teljesen indokolt, hiszen a belvárosban kilométereket kéne gyalogolni szerencsétleneknek, hogy egy kis franciasalátához, vagy rántott húshoz jussanak.

Ruha
Több mint 27 millió forintért bérel két és fél évre egy Audi Q7-es luxusterepjárót felsővezetői számára az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank. Azért van rá szükségük, mert időnként nehezen megközelíthető beruházási helyszíneket kell felkeresniük. Például nagyon nehezen, csak egy szűk ajtón keresztül közelíthető meg a vezérigazgató úr gardróbszobája.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.