Kinevez a végén?

Ma volt a holnap tegnapja

Smuzewitz Ilona
2009. 07. 02.
Kinevez a végén?
Fideszest neveztek ki a MÁV élére a szocialisták.
Egy pillanatra megingatták a rendszerbe vetett hitemet. Aztán megértettem, hogy a jövőre készülnek.

Csak Gordont ne!
Az Amerikai Magyar Szövetség azt kéri Barack Obamától, hogy tekintettel a közelgő magyarországi választásokra, ne fogadja Bajnai Gordon miniszterelnököt, mert azt a látszatot keltené, mintha támogatná a szocialistákat.
Nekik pedig lenne ötletük arra, kit érdemes támogatni.


Tendencia
A szegedi árvízről szóló korábbi kiadványokban és a könyvben publikált fotón még együtt sétált Botka László és a volt miniszterelnök, a bővített és javított kiadásban már hűlt helye. A szegediek magyarázat szerint a „képminőség, képtorzulás és „a nyomdai szerkesztés” hozta így.
Most úgy néz ki, hogy hamarosan Botka is eltűnik a képről, és az árvíz egyedül sétálgat majd.

Rangadó
Magyarország kemény költségvetési megszorításokra kényszerült, ezért a világ fő gazdaságai közül a legerősebb államháztartási pozícióban kerülhet ki a világméretű gazdasági visszaesésből, írták a Bank of America Merrill Lynch elemzői.
Páratlan siker. A rendkívüli teljesítmény áldozatairól nem készült becslés.

Pillanatnyi állapot
Tucatnyi szocialista politikus javasolta levélben a kongresszusi küldötteknek, hogy az MSZP vigye végig a parlamenti ciklust, a hátralévő hónapokban pedig dolgozzon ki karakteres baloldali válaszokat, és csak a választás után legyen tisztújítás.
Holnap viszont lehet, hogy máshogy gondolják.

Magyar ember
Elismerte Nicolas Sarkozy: „követett el hibákat”, mert időre volt szüksége, hogy „felnőjön a feladathoz”.
Rendes magyar emberhez illően azt viszont nem állította, hogy a feladatokhoz felnőve a hibákat nem ismétli meg…

Biztonság
Kitilthatják a jemeni légitársaságot Európából, ha nem oldják meg a visszatérő repülésbiztonsági problémákat.
Nem, mindenkinek gumicsónakot adni nem ér.

Magányos küzdelem
Folytatja hadműveleteit a pakisztáni hadsereg az afgán határ menti térségben is.
A Jobbik egyelőre nem jelezte, hogy a tálibokkal is szolidáris lenne.

Hová tűntek?
Csökkent a turisták száma Spanyolországban: eddig még nem volt példa évi tíz százalékos esésre.
Otthon keresték már őket?

A játék öröme
Az OECD szerint egyre több bűnözői szervezet használja a labdarúgást pénzmosás és adóelkerülés céljára.
Lehet, hogy csalnak, viszont úgy tűnik, hogy máshol - Magyarországgal ellentétben - a bűnözők a focit nem veszik ki az üzletből.


Alkalmazkodás
Az USA legnagyobb ruhagyártó cége - a bevándorlási hivatal szerint - illegális bevándorlókkal dolgoztat.
A munkások az amerikai életformával ismerkedtek, és éppen a jelenlegi divat alakulását tanulmányozták.


Nyelvörvény
Vizsgálatot indítanak Szlovákiában azzal kapcsolatban, hogy mi okozza a határmenti vásárlóturizmus felfutását, és ebben mekkora szerepe van az euró bevezetésének.
Különösen attól tartanak, hogy a bevásárlások idején a szlovákok esetleg magyar árakkal és magyar árcédulákkal szembesülnek.


Szokatlan szigor
Ezentúl Görögországban sem lehet dohányozni a nyilvános helyeken, például a kórházakban, az iskolákban vagy a tömegközlekedési eszközökön.
Azt még nem tudni, emiatt mennyivel romlik a diákok teljesítménye és azt sem, hogy a kórházakban kivel ordítozhatnak majd az elvonási tünetektől szenvedő orvosok és betegek.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.