Lapszemle

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 07. 14.
A sajtóból értesült a katasztrófavédelem a BorsodChem kazincbarcikai egységének üzemzavaráról. A vizsgálat vezetője elmondta, elsőként annak néznek utána, hogy a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság hány újságra fizet elő, és melyekre.

Mindenki repül
Elmarad a Red Bull Air Race augusztus 20-i budapesti versenye, amelyet a Duna fölött rendeztek volna. A hatóság szerint az ugyanis túl kockázatos közrendvédelmi, közbiztonsági és vagyonvédelmi szempontból. Arról nem is beszélve, hogy addigra várhatóan volt kormánytisztviselők tömegei fognak csapatokban röpködni a belváros felett.

Oranje
Sepp Blatter FIFA-elnök szerint a túlzott keménység tönkretette a vb-döntőt. Johan Cruyff holland focilegenda szerint is totális antifutballt játszottak sajátjai. A küldöttség vezetője elnézést kért, amiért hibáztak, a játékosoknak valaki ugyanis tévedésből az 1899-es búr háború egyik csatarendjét osztotta ki a taktikai felállás helyett.

Jegyesek
Kifizette a pótdíjat saját maga és felesége után Gyurcsány Ferenc, aki a szombati melegfelvonulás után utazott jegy nélkül a földalattin, miután a rendőrök csoportosan leterelték oda a szocialista vezetőket. Gyurcsány elmondta, egy pillanatra megijedtek, hogy a szerelvény az Andrássy út 60-nál fog megállni, így nem a lyukasztáson járt az eszük.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetői napok óta nem tudnak megegyezni, hogy a nagy hőség miatt vörös vagy narancs riadót rendeljenek el. Mivel a meleg szó használatát is szeretnék kerülni - nehogy bárki is politikai párhuzamra gondoljon a napokban tartott melegfelvonulással - ezért az alábbi közleményt adták ki:
Hiszünk abban, hogy Isten az időjárás ura, s azok akik az időjárás menetét más forrásokból igyekszünk megérteni, hazánkért és a magyar nemzet egészéért, felelősségünk jegyében, számot vetve a hőség által okozott politikai, gazdasági és egészségi problémák máig tartó megoldatlanságával, egyaránt tiszteletben tartva a magyar nemzet érdekeit és más nemzetek jogát arra, hogy ők is izzadjanak, a következőt közöljük: Mindenki nézzen a hőmérőre!

Illegalitásban
A hatályos szerencsejáték szervezésére vonatkozó jogszabályok alapján illegális az interneten elérhető különböző sporteseményekre szervezett fogadás - figyelmeztet honlapján a Szerencsejáték Felügyelet. A játékosok talán maguk sem tudják, hogy tiltott szerencsejátékban vesznek részt. Szijjártó Péter ennek kapcsán hangsúlyozta, a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozattól azt is várják, hogy illegalitásban élő honfitársaink visszatérnek az alkotmányos keretek közé, és forradalmukat a legális fogadófülkékben vívják meg.

Reccs
Metángáz-robbanás vetette szét a fehérgyarmati víztornyot, ami miatt tízezren maradtak víz nélkül a környező településeken. A kormány a következő ülésén tárgyalja azt az előterjesztést, ami alapján a metánt népellenséggé nyilvánítanák, így megtiltanák a hüvelyesek - többek között a tarkabab - forgalmazását.

Korong és labda
Visszavonul az egymás után nyolc világbajnoki meccs eredményét helyesen megjósló német polip, Paul. Mint elmondta, most a felemelkedésre készül, mert miután a német-spanyol továbbjutóját is helyesen találta el, oberhauseni akváriumának látogatói sokat meséltek neki a fejes saláta, paradicsom, kagylók, rákok és szószok kíséretében végzett szertartásról.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.