Újmagyar

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 09. 22.
Nagyobb eséllyel vesznek részt a Nemzeti Együttműködés Rendszerében azok az önkormányzatok, amelyek egy nyelvet beszélnek a kormánnyal - mondta Kövér László Füzesabonyban. MZ/X máris azt üzente, hogy, „Haj-rá-f-ide-sz”, ami Mézga Aladár fordításában azt jelenti, hogy „Hajnalban rántottát fogyasztani idejemúlt szokás.”

Lógósok
Még csak két hete tart az iskola, máris több olyan gyerek van, akinek összegyűlt az 50 igazolatlan órája, így a jegyzőnek fel kell függesztenie a családi pótlék utalását, és azt természetbeni juttatásként odaadni a családjuknak. Az egyik anyuka elmondta, fia azért hiányzott ennyit, mert nem tellett cipőre. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy akkor adjon a jegyző cipőt. Arra a kérdésre pedig, hogy akkor mit fognak enni, azt, hogy ez nem lehet probléma, nézzék csak meg Charlie Chaplin Aranyláz című filmjét, annak is azt a jelenetét, amikor a kunyhóban vannak.

Karamboloztató
A világ legnagyobb részecskegyorsítójában, a Nagy hadronütköztetőben eddig soha nem tapasztalt jelenséget figyeltek meg. Amikor a protonokat hét teraelektronvolton ütköztették, azok több mint száz részecskére szakadtak. Szijjártó Péter szerint erről is a kommunisták és az előző kormányok tehetnek, akik eltitkolták előlük a Δη és Δφ részecskéket.

Szabó család
Egy frissiben alakult konzervatív történészeket tömörítő alapítvány a Szabó Ervinről elnevezett könyvtárhálózat nevének megváltoztatását kezdeményezi. Szőcs Géza kulturális államtitkár is egyetértően nyilatkozott meg. Mi a Simicska Lajos Könyvtár nevet javasoljuk. Könyvtárnok, könyvelő, pénztárnok, nem mindegy?

Lábszag
A Legfelsőbb Bíróság szerint jogellenes volt 2006. október 23-án hajnalban a Kossuth téri tüntetés szétoszlatása. A rendőrség azt azzal indokolt, hogy pár órára rá több mint 50 állam- és kormányfőt vártak a térre, az ünnepségre, ami előtt a sátrakban veszélyes eszközöket, többek között vasgolyókat, fejszéket és szénnel töltött, benzinnel átitatott zoknikat találtak. Ezt az LB nem vette figyelembe, szerintük a tüntetők lábszagűző technikái nem képezték jelen per tárgyát.

Tél tábornok
„Első körben tárgyalni szeretnénk a szerződések módosításáról. Ha ebben nem lesznek partnerek, akkor jöhet a második menet. Az kevésbé lesz barátságos” - mondta Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a közműcégek privatizációjának felülvizsgálatáról. A hírre máris emelkedni kezdett a cserépkályhás, saját kúttal és emésztővel rendelkező külvárosi ingatlanok ára, míg a belvárosi ingatlanok és a panellakások ára 20%-ot esett. A boltokban hiánycikk a műszálas pulóver és télikabát.

Bizottságosdi
Az gazdasági-pénzügyi válság hivatalosan is véget ért 2009 júniusában - ezt a határozatot hozta az amerikai Nemzeti Gazdaságkutató Intézet (NBER) kebelében működő üzleti ciklusokat vizsgáló bizottság. Persze, és a Közel-Keleten is béke honol immáron húsz éve.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.