OV Bizottság

Ma volt a holnap tegnapja

Farkasházy Benedek
2010. 11. 16.
Az OVB elutasította mindhárom, a magánnyugdíjpénztári befizetések állami einstandolását meggátolni hivatott népszavazási kérdést. Indoklásuk szerint nem találták egyértelműnek, kit vagy mit takarnak az állam és állampolgár kifejezések. A kérdések benyújtói most azt fontolgatják, újra beadják azokat király és alattvaló szavakkal.

Mégsem UFÓ
Szenzációs bejelentést ígért a NASA, az újságok és portálok azonnal ontották a híreket, hogy a „rendkívüli objektum”-ról tartandó sajtótájékoztatón tuti arról lesz szó, hogy megtalálták E.T. űrhajóját. Ehelyett a legfiatalabb, mindössze 30 évesnek mondott fekete lyukat jelentették be, ami itt van a szomszédban, mindössze 50 millió fényévre. Persze minden relatív, de ha 50 millió fényévre van, akkor az a sugárzás, amit mi most itt a földön észlelünk, 50 millió éve indult el onnan, mert hiszen nem haladhat gyorsabban a fény sebességénél az sem. A legfiatalabb fekete lyuk tehát valójában 50 millió és 30 éves. Már a NASA-nál sem tudnak számolni.

Kötözkötvény
Szijjártó Péter szerint „a szocialisták továbbra is kitartanak amellett, hogy az emberek nyugdíjcélú befizetései ne biztonságba kerüljenek, hanem azokkal spekuláns üzletemberek a nyugdíjtőzsdén próbálhassák ki a saját szerencséjüket.” Teljesen igaza van, hiszen a nyugdíjpénztárak a náluk elhelyezett pénzek túlnyomó többségét magyar államkötvénybe fektetik, ami egyre kockázatosabb befektetés.

Ovi
„Elegünk van a mit, miért nem lehet politikából” - mondta Orbán Viktor a parlamentben. Ekkor bejött az óvónéni, hogy elmagyarázza Viktornak, hogy vannak szabályok, de a terrorelhárító központ munkatársai elvezették.

Üdvözlet
A köztársasági elnök honlapján nem az alkotmányban meghatározott hivatalos állami címer szerepel, hanem annak egy olyan változata, amin a pajzsot két oldalról egy-egy angyal tartja. A Hócipő azonnali választ követel, hogy kik ők? Mihály, Gábriel, Rafael, vagy esetleg Lucifer?

Nahát
Csalt a Microsoft legújabb operációs rendszerének eladási adataival. Trükkös könyveléssel úgy tüntették fel, mintha a Windows 7 eladásai tavaly 66%-kal nőttek volna, holott valójában csak 10-zel. Persze mit is várhat az ember egy olyan cégtől, ami nevében is kicsi és puha.

Mínusz
Az MNB jelentése szerint a magyar háztartások az elmúlt egy évben 555 milliárd forinttal csökkentették devizahitel-állományukat. Az idei karácsony slágerajándéka tehát a svájci frank lesz.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.