Magyar Vizsla

Farkasházy Benedek
2006. 01. 18. · Hócipő 2006/02


ORBÁN VIKTOR
elnök, Fidesz
Úgy látom, hogy a kormányzást nem kiravaszkodni, kiügyeskedni, puccsal megszerezni, hanem kiérdemelni kell. A választópolgárokat nem becsapni, nem ígérgetésekkel behálózni kell, hanem életünkkel, viselkedésünkkel, korábbi kormányzati és a mostani ellenzéki munkánkkal ki kell érdemelnünk a bizalmat.
orbanviktor.hu, 2005. febr. 5.,
az Adózók Érdekvédelmi Szövetségének
alakuló ülésén, a Fészek Klubban


TAPASZTÓ SÁNDOR
a Magyar Vizsla Klub elnöke
Borzasztó, hogy visszaélnek az őshonos kutyafajta nevével. A parlament nemzeti kinccsé nyilvánította az őshonos kutyafajtákat, ráadásul ebben nem volt pártpolitikai csatározás sem. Az ügy kapcsán megfontoljuk a magyar vizsla név levédetését, mert erre ez idáig nem került sor.
index, 2005. okt. 24.

SAJTÓHÍR
A VH szombati értesülései szerint a kiadvány nyomtatás előtt legalább egy magas rangú Fidesz-vezető, lapunk tudtával Rogán Antal kampányfőnök kezén ment át.
Vasárnapi Hírek, jan. 8.

A Fidesz helyreigazítást kér a Vasárnapi Hírektől, mert nem állja meg a helyét az az állítás, miszerint a Fidesz egyik magas rangú vezetője december végén ismerkedett a Magyar Vizsla új számával. Az a magas rangú vezető ugyanis, akit a cikk sejtet, a cikkben feltüntetett időpontban nem is tartózkodott Magyarországon.
hvg.hu, jan. 8.

ÚJHELYI ISTVÁN
alelnök, MSZP
A Magyar Posta felé az úgynevezett kötelező bemutató példányt nem a Magyar Vizsla, nem Horváth Éva, és nem valamifajta civil szervezet küldte el, hanem december 28-án leellenőrizhető számról (36-1-327-6150) Rogán Antal titkársága.
TV2, jan. 8.

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
szóvivő, Fidesz
December 28-án üres volt a Fidesz irodája. Mindenki - köztük Rogán Antal is - szabadságon volt. Amit az MSZP és Újhelyi István csinál, az politikai krimibe illik. A rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy dokumentumokat, iratokat hamisítson egy párt, és ezt nyilvánosságra hozza. Újhelyi István állításából semmi nem igaz.
TV2, jan. 8.SAJTÓHÍR
Révész Máriusz jogi lépéseket helyezett kilátásba mindazon médiumokkal szemben, amelyek egyoldalúan, a cáfolat nélkül közlik Újhelyi István álláspontját.
MTV, jan. 8.

DEUTSCH TAMÁS
frakcióvezető-helyettes, Fidesz
Az eset maga az tényleg közröhej tárgyát képezi, és ebben az embereknek igazuk van, ha így gondolkodnak. Igyekszem talán másfél mondatban összefoglalni, egy nyomda képviselői tárgyaltak a Fidesznél, egyébként más, a Fidesz munkáját segítő kiadványok előállítása ügyében, kaptak az egyik ügyfelüktől, amint ez utóbb kiderült, a Magyar Vizslát kiadó egyesület képviselőjétől egy telefont, hogy egy bizonyos anyagot el kell faxolniuk, és megkérdezték, hogy használhatnak-e egy faxgépet. Használták. Hogy az egész történet még kuszább és még inkább vádaskodásokra okot adható legyen, annyi történt, hogy ez a faxgép, amiről ők faxoltak, hónapokkal korábban Rogán Antal titkárságán működő faxgép volt, és a munkatársaink, miután már nem ott működött, azután sem állították át a faxgépet.
Az Este, jan. 9.

GÁRVÁN JÁNOS
a Magyar Vizslát nyomó G&G Nyomda ügyvezető igazgatója
Műsorvezető: Horváth Évának meg sem volt a kinyomtatandó vagy kinyomtatott Magyar Vizslának semelyik oldala?
Gárván János: Hát nyilvánvaló, hogy nem lehetett nála, vagy legalábbis ott a közelében, vagy nem volt faxkészülék a közelében, mert akkor nem kérte volna a fiamtól. Ő egyébként nem tudhatta, amikor a telefont megengedte, hogy hol éri utol a fiamat, mert távolba, gondolom, nem lát.
Klubrádió, jan. 10.

SAJTÓHÍR
Horváth Éva az Orbán Viktor által életre hívott polgári körök egyik legradikálisabbjának a vezetője, és korábban a Fidesz egyik helyi szervezetének elnöke is volt. A lap azonos nevű honlapját Rogán Antal közeli munkatársa regisztráltatta. Korábban ő regisztrálta a Fidelitas weboldalát is és Rogán megbízásából ő happolta el a Medgyessy-kormány elől az europaterv.hu címet is.
A G&G Nyomda, ami a Fidesz megbízásából is dolgozik, az első 3,5 millió Magyar Vizslát Horváth állítása szerint ingyen nyomtatta ki. Gárván Gábor, a pécsi székhelyű G& G Nyomda Kft. munkatársa az MTI-nek megerősítette, hogy "régi, jól működő kapcsolatuk" van a Fidesszel, folyamatosan dolgoznak a pártnak.
index, jan. 10.

ORBÁN VIKTOR
elnök, Fidesz
Bizonyára egy izgalmas újság lehet. Azt látom, azt biztosan tudtam, amikor leszálltam a brüsszeli repülőről, és az első gyors híreket a kezembe nyomták, hogy ekkora reklámot újságnak az utóbbi időben még nem csináltak. Úgyhogy sok sikert kívánok a civil szervezetnek, amely kiadja a Vizslát, meg sok sikert kívánok az újságnak is, úgyhogy hajrá.
Műsorvezető: Marketing fronton mind a két párt megtette a magáét.
Orbán Viktor: Hajrá Vizsla.
Kossuth Krónika, jan. 10.

NYITRAI ZSOLT
országgyűlési képviselő, Fidesz
Igaz lehet-e, hogy a Magyar Posta az MSZP kézi vezérlése alatt áll? Hogyan juthatott az MSZP-hez egy civil szervezet küldeménye, betartotta-e a Magyar Posta a szerződéses partnereit mindenkor megillető titoktartási kötelezettséget? Az elkövetkező időszakban bármelyik magyar ember, cég, vagy civil szervezet Magyar Postán feladott küldeménye a Magyar Szocialista Pártnál landolhat, amennyiben ezt az MSZP érdeke megkívánja?
fideszfrakcio.hu, jan. 10.

KATONA TAMÁS
közigazgatási államtitkár, Pénzügyminisztérium
A Magyar Posta vezérigazgatója megállapította, hogy szabálysértés nem történt, a Magyar Postától nem került ki ez a dokumentum.
Kossuth Krónika, jan. 10.

HORVÁTH ÉVA
az Adózók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke,
a Magyar Vizsla felelős kiadója

Az előző újságnak a kiadása annyira sikeres volt, hogy 15 ezer pártoló tagunk van most is.
Műsorvezető: És ők adták öszsze a pénzt?
Horváth Éva: Nem. Cégek. Pártoló tagok is természetesen, cégek, magánszemélyek.
Az Este, jan. 10.

HERÉNYI KÁROLY
frakcióvezető, MDF
Az MDF ismeri a Fidesz állatkerti logikáját, csak most nem a V mint vakond, hanem a V mint Vizslát alkalmazza a V mint változás évében. A Fidesz napokig bizonygatta, hogy nincs köze a Magyar Vizslához, ám amikor erre vonatkozóan bizonyítékok kerültek elő, akkor letagadták a mindenki számára világos tényt, sőt hazugsággal vádolták meg ellenfelüket.
MDF-közlemény, jan. 11.

POKORNI ZOLTÁN
alelnök, Fidesz
A Fidesz baráti köréből, támogatói köréből nőtt ki ez a civil szervezet, hiszen a polgári köri mozgalom tagjai azok, akik később egy formát választva, az Adófizetők Érdekvédelmi Szervezetévé vagy Szövetségévé alakultak.
Az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége biztosan nem a szocialista párt holdudvarához vagy támogatói köréhez tartozik.
Mokka, jan. 11.

HORVÁTH ÉVA
Felesleges is lenne tagadni, hogy a Magyar Vizsla valahol a Fidesz támogatói köréből nőtt ki, lett önálló civil szervezet. Pokorni Zoltán sokkal többet tud a Magyar Vizsla Egyesületnél.
Nem publikus, ki támogatja az egyesületet, és annak milyen szerződései vannak.
MTI, jan. 11.

Mindenfajta párttal kapcsolatos dolgot vissza szeretnénk utasítani, így döntött az egyesületünk.
Mokka, jan. 12.

SAJTÓHÍR
A Magyar Vizslát a Mahír Cityposter Kft. hirdetőoszlopain népszerűsítik, az egyesület vezetője szerint "önköltségi" áron, mert a céget fele részben tulajdonló Mahir Rt. vezetője Simicska Lajos korábbi Fidesz-pénztárnok.
Népszava, jan. 12.

Az V. kerületi MSZP-frakció és a Fiatal Baloldal szerint a kerület jobboldali többségű (Rogán Antal vezette - a szerk.) képviselő-testülete a piaci ár alatt, kedvezményesen bocsátotta a Mahir Cityposzter Kft. rendelkezésére azokat a hirdetőoszlopokat, amiken jelenleg a Magyar Vizslát reklámozzák. Komássy Ákos, a FIB elnöke az egyik kerületi hirdetőoszlop előtt elmondta: arra szólítják fel Rogán Antalt, a Fidesz kampányfőnökét, hogy szüntesse meg ezt a helyzetet, és a Fidesz hagyjon fel "mocskolódó kampányának közpénzből történő támogatásával".
uno.hu, jan. 12.

NAGY B. GYÖRGY
Ha reklámra, nyomdára, terjesztésre áldozott is a Magyar Vizsla, újságírásra, oknyomozásra nem sokat szánt. A jelek szerint az adóforintok útjának követésére felesküdött AÉSZ tevékenysége a sajtófigyelésben merül ki: a kiadvány nagyjából és egészében - montázs. Ezt Horváth Éva sem titkolta. Korábban azt nyilatkozta: többé-kevésbé az Index cikkeiből dolgoztak. Az internetes lap munkatársa azonban csupán két szerkesztőségi anyagot tudott azonosítani, viszont több Magyar Nemzet-cikket fedezett fel. A Playboyból átemelt írásokat pedig forrásmegjelöléssel közli a Vizsla.
Népszabadság, jan. 12.

BENCSIK ANDRÁS
főszerkesztő, demokrata
Lapzártakor a Fidesz hivatalos álláspontja még az volt, hogy az Újhelyi által bemutatott fax hamisítvány. Újhelyi Istvánnak jó hosszú szakálla nő majd, mire a bocsánatkérésünket olvashatja.
Hírszerző.hu, jan. 12.

HORVÁTH ÉVA
MTI: Mit szól a kormányszóvivő kijelentésére, miszerint hamisított, összemontírozott képek jelentek meg a kormányfőről és a gazdasági miniszterről?
Horváth Éva: Nem értem a kérdést. Mi az a hamisítás? Ruhában van, nem tógában. Nem tudok erről nyilatkozni. Ha nincs ilyen ruhája a miniszterelnök úrnak, és nincs rá pénze, akkor szívesen gyűjtünk neki.
MTI, jan. 12.

Úgy gondolom, Gyurcsány Ferenc jobban öltözködik, mint Orbán Viktor.
Népszabadság, jan. 13.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.