Többet is kereshetnek a pedagógusok!

Smuzewitz Ilona
2011. 11. 03. · Hócipő 2011/22
Közleményben tiltakozik a köztársasági elnök kabinetje amiatt, hogy az államfőt nem engedték be Szlovákiába. A Kaposvárra látogató Schmitt Pál a helyszínen kifejezte óhaját, hogy a hídon átgyalogoljon Szlovákiába. Miután a vendéglátói közölték vele, hogy se folyó, se híd, de még Szlovákia sincsen a közelben, a köztársasági elnök megszakította látogatását. „Reméljük, azután közösen a Sándor-palotába tértünk vissza. Ha mégsem, akkor valaki jöjjön értünk” - olvasható a közleményben.

*

Amióta Gyurcsány Ferenc és még kilenc képviselő kivált a szocialista frakcióból, Mesterházy Attila minden délután sajtótájékoztatón számol be a Gyurcsány-féle platformmal való tárgyalások állásáról. A kiválás óta több ízben is arra panaszkodott, hogy Gyurcsányék nem mentek el az egyeztetésre. Az MSZP elnöke szerint ha a Gyurcsány-platform továbbra is semmibe veszi a pártelnökség, a választmány és a frakcióvezetés döntését, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy figyelmeztetésben részesülnek, vagy akár a platformjuk működését is felfüggesztik. Mesterházy szerint ugyanakkor még elkerülhető a pártszakadás, és lehetséges a megállapodás a két tábor között. A pártelnök kijelentette: ő már kétszer is aláírta a nyilatkozatot, hogy a jövőben is kész a szocialista pártban politizálni.

*

Hoffmann Rózsa szerint a magyar diákok húsz éve intenzíven tanulnak idegen nyelveket, minden kézzelfogható eredmény nélkül. Az oktatási államtitkárság ezért azt javasolja, hogy a magyarok néhány évig pihenjenek, a világ meg, ha fontos közlendője lenne, tanuljon meg magyarul.

*

Hivatalosan is cáfolta a brazíliai Indián Ügyek Minisztériuma, hogy Kövér László látogatása alatt három, eddig ismeretlen, magukat magyarnak valló indián törzset talált volna, akik azonnal beléptek a Fideszbe.

*

Szerda délután olyan drámai mértékben gyengült a forint, hogy Kósa Lajos rövid közleményt adott ki, melyben ez áll: „Nem én voltam!”

*

Néhány metrókocsi füstölése után fejlesztené a közösségi közlekedést Tarlós István. A főpolgármester ezért felszólította az autósokat, hogy vigyék el munkába a szomszédokat is. A lakóközösségeknek pedig azt javasolta, vegyenek biciklit, és használják közösen.

*

Nem került be Magyarország az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjai közé. A magyar kormány szerint ez nem baj, mert ezt úgyis a kommunista kormány akarta. A nemzeti együttműködés kormánya továbbra is sajátos magyar megoldásokat keres Magyarország számára, és nem fél a radikális megoldásoktól sem. Bár jelenleg nincs napirenden az ENSZ elhagyása, a kabinet megvalósíthatónak tartja a célt, hogy Magyarország állandó tag legyen a bizonytalansági tanácsban. A kormányszóvivő szerint az elmúlt másfél év ennek főpróbájaként is fölfogható.

*

Szijjártó Péter szerint Orbán Viktor előrelátó politikájával Magyarország játszva kilábalhatna a válságból, és talán még az Unió szekerét is kirángathatná a kátyúból, de most éppen nincs kedve hozzá.

*

Módosították a januártól hatályos alaptörvényt az Országgyűlés szerdai ülésén, és a döntéssel röghöz kötötték Matolcsy György minisztert. Az alkotmánymódosítás értelmében a nemzetgazdasági miniszter vállalja, hogy a következő időszakban csak Magyarországon lesz miniszter.

A röghöz kötött Matolcsy ugyanakkor váratlanul felbukkanhat bárhol Magyarország területén, és szabadon használhat lila nyakkendőt is. Bár egyes konzervatív közgazdászok felvetették, hogy visszaadhatná a diplomáját, ezt a kormánytöbbség végül nem támogatta.

A kormányszóvivő határozottan cáfolta azt is, hogy a miniszter röghöz kötéséhez az EU ragaszkodott volna azért, hogy Matolcsy György még véletlenül se fordulhasson elő huzamosabb ideig - vagy akár tartósan - valamelyik uniós intézményben.

*

Az éhségsztrájkoló szegedi diákoknak Hoffmann Rózsa azt üzente, hogy ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot.

*

Ausztráliába utazott Semjén Zsolt, de úgyis visszajön.

*

Arra készül Tarlós István, hogy elolvassa az általa kinevezett Dörner György színházigazgatói pályázatát, mert úgy hallotta, érdekes, de hetek óta sehol sem találja.

*

A nemzeti-konzervatív meteorológusok szerint október közepén nem a hidegfront miatt volt alacsony a hőmérséklet, hanem a kommunisták nyitva hagyták a frizsiderajtót. Balsai István alkotmánybíró a meteorológusok jelentését azonnal továbbította az ügyészségnek, ahol jelenleg is tanulmányozzák, történt-e bűncselekmény. Ügyészségi források elképzelhetőnek tartják, hogy néhány kommunista frizsiderét a helyszínen vizsgálják meg, pontosan mi történt az ajtókkal. Nem zárható ki az sem, hogy gondatlanságból elkövetett, közveszélyt okozó nyitva tartás miatt indul nyomozás. Mivel számítások szerint a nyitva hagyott frizsiderajtók miatt jelentős kár érte a büdzsét és azt, amit Matolcsy György előszeretettel nemzetgazdaságnak nevez, a minisztérium jövőre 20 milliárd forint hidegadó beszedését tervezi.

*

A nemzetközi tudományos közvélemény érdeklődéssel fogadta Tóbiás József kijelentését, hogy Gyurcsány Ferenccel a gyurcsányizmus is távozott a szocialista pártból. Azóta a tudósok a genfi részecskegyorsítóban túlórázva próbálják megfejteni a tóbiásizmus mibenlétét. Lapzártáig nem jutottak semmire.

*

Hoffmann Rózsa szerint jövőre jelentősen többet keresnek majd a pedagógusok. Ausztriában. Takarítóként.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/6  •  III. 16. – III. 28.
AZ ORBÁN CSALÁD ÉS A KERESZTGYEREKEK Lengyel László: Az eladott jövő Smuzewitz Ilona szerint megjelent Magyarországon a busóbűnözés Farkasházy Tivadar megtudta, Kósa klímaváltozás esetén a Korcsolyaszövetség helyett az Úszószövetség elnöke lesz Para-Kovács Imre az agrárperifériáról érkező politikai elitről, amely megpróbál egy működésképtelen falut csinálni az országból Eörsi István levele Orbán Viktornak Perőcsényből Bakács Tibor nem tudja, ki bűnösebb a közösségből, aki teli tüdővel fújja, vagy csak tátog Trunkó Barnabás alig várja a Gyulaházi Űrközpontot A Köztársaság elrablása V. rész: Hadikapitalizmus Etnikai homogenitást az NB I-be! Megtudtuk, Mészáros Lőrinc végezheti el először a kilenc osztályt
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.