Többet is kereshetnek a pedagógusok!

Smuzewitz Ilona
2011. 11. 03. · Hócipő 2011/22
Közleményben tiltakozik a köztársasági elnök kabinetje amiatt, hogy az államfőt nem engedték be Szlovákiába. A Kaposvárra látogató Schmitt Pál a helyszínen kifejezte óhaját, hogy a hídon átgyalogoljon Szlovákiába. Miután a vendéglátói közölték vele, hogy se folyó, se híd, de még Szlovákia sincsen a közelben, a köztársasági elnök megszakította látogatását. „Reméljük, azután közösen a Sándor-palotába tértünk vissza. Ha mégsem, akkor valaki jöjjön értünk” - olvasható a közleményben.

*

Amióta Gyurcsány Ferenc és még kilenc képviselő kivált a szocialista frakcióból, Mesterházy Attila minden délután sajtótájékoztatón számol be a Gyurcsány-féle platformmal való tárgyalások állásáról. A kiválás óta több ízben is arra panaszkodott, hogy Gyurcsányék nem mentek el az egyeztetésre. Az MSZP elnöke szerint ha a Gyurcsány-platform továbbra is semmibe veszi a pártelnökség, a választmány és a frakcióvezetés döntését, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy figyelmeztetésben részesülnek, vagy akár a platformjuk működését is felfüggesztik. Mesterházy szerint ugyanakkor még elkerülhető a pártszakadás, és lehetséges a megállapodás a két tábor között. A pártelnök kijelentette: ő már kétszer is aláírta a nyilatkozatot, hogy a jövőben is kész a szocialista pártban politizálni.

*

Hoffmann Rózsa szerint a magyar diákok húsz éve intenzíven tanulnak idegen nyelveket, minden kézzelfogható eredmény nélkül. Az oktatási államtitkárság ezért azt javasolja, hogy a magyarok néhány évig pihenjenek, a világ meg, ha fontos közlendője lenne, tanuljon meg magyarul.

*

Hivatalosan is cáfolta a brazíliai Indián Ügyek Minisztériuma, hogy Kövér László látogatása alatt három, eddig ismeretlen, magukat magyarnak valló indián törzset talált volna, akik azonnal beléptek a Fideszbe.

*

Szerda délután olyan drámai mértékben gyengült a forint, hogy Kósa Lajos rövid közleményt adott ki, melyben ez áll: „Nem én voltam!”

*

Néhány metrókocsi füstölése után fejlesztené a közösségi közlekedést Tarlós István. A főpolgármester ezért felszólította az autósokat, hogy vigyék el munkába a szomszédokat is. A lakóközösségeknek pedig azt javasolta, vegyenek biciklit, és használják közösen.

*

Nem került be Magyarország az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjai közé. A magyar kormány szerint ez nem baj, mert ezt úgyis a kommunista kormány akarta. A nemzeti együttműködés kormánya továbbra is sajátos magyar megoldásokat keres Magyarország számára, és nem fél a radikális megoldásoktól sem. Bár jelenleg nincs napirenden az ENSZ elhagyása, a kabinet megvalósíthatónak tartja a célt, hogy Magyarország állandó tag legyen a bizonytalansági tanácsban. A kormányszóvivő szerint az elmúlt másfél év ennek főpróbájaként is fölfogható.

*

Szijjártó Péter szerint Orbán Viktor előrelátó politikájával Magyarország játszva kilábalhatna a válságból, és talán még az Unió szekerét is kirángathatná a kátyúból, de most éppen nincs kedve hozzá.

*

Módosították a januártól hatályos alaptörvényt az Országgyűlés szerdai ülésén, és a döntéssel röghöz kötötték Matolcsy György minisztert. Az alkotmánymódosítás értelmében a nemzetgazdasági miniszter vállalja, hogy a következő időszakban csak Magyarországon lesz miniszter.

A röghöz kötött Matolcsy ugyanakkor váratlanul felbukkanhat bárhol Magyarország területén, és szabadon használhat lila nyakkendőt is. Bár egyes konzervatív közgazdászok felvetették, hogy visszaadhatná a diplomáját, ezt a kormánytöbbség végül nem támogatta.

A kormányszóvivő határozottan cáfolta azt is, hogy a miniszter röghöz kötéséhez az EU ragaszkodott volna azért, hogy Matolcsy György még véletlenül se fordulhasson elő huzamosabb ideig - vagy akár tartósan - valamelyik uniós intézményben.

*

Az éhségsztrájkoló szegedi diákoknak Hoffmann Rózsa azt üzente, hogy ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot.

*

Ausztráliába utazott Semjén Zsolt, de úgyis visszajön.

*

Arra készül Tarlós István, hogy elolvassa az általa kinevezett Dörner György színházigazgatói pályázatát, mert úgy hallotta, érdekes, de hetek óta sehol sem találja.

*

A nemzeti-konzervatív meteorológusok szerint október közepén nem a hidegfront miatt volt alacsony a hőmérséklet, hanem a kommunisták nyitva hagyták a frizsiderajtót. Balsai István alkotmánybíró a meteorológusok jelentését azonnal továbbította az ügyészségnek, ahol jelenleg is tanulmányozzák, történt-e bűncselekmény. Ügyészségi források elképzelhetőnek tartják, hogy néhány kommunista frizsiderét a helyszínen vizsgálják meg, pontosan mi történt az ajtókkal. Nem zárható ki az sem, hogy gondatlanságból elkövetett, közveszélyt okozó nyitva tartás miatt indul nyomozás. Mivel számítások szerint a nyitva hagyott frizsiderajtók miatt jelentős kár érte a büdzsét és azt, amit Matolcsy György előszeretettel nemzetgazdaságnak nevez, a minisztérium jövőre 20 milliárd forint hidegadó beszedését tervezi.

*

A nemzetközi tudományos közvélemény érdeklődéssel fogadta Tóbiás József kijelentését, hogy Gyurcsány Ferenccel a gyurcsányizmus is távozott a szocialista pártból. Azóta a tudósok a genfi részecskegyorsítóban túlórázva próbálják megfejteni a tóbiásizmus mibenlétét. Lapzártáig nem jutottak semmire.

*

Hoffmann Rózsa szerint jövőre jelentősen többet keresnek majd a pedagógusok. Ausztriában. Takarítóként.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.