A kommunizmus legújabb áldozata

Smuzewitz Ilona
2012. 04. 18. · Hócipő 2012/08
Nemcsak Pozsgay Imrét, de Szűrös Mátyást is megfigyelte a kommunista rendszer titkosszolgálata. Szűrös azt követően beszélt megpróbáltatásairól, hogy elolvasta a Pozsgayval készült interjút. Mint mondta: csupán el akarja mondani az igazságot arról, hogy ő is szenvedett, méghozzá sokkal többet, mint Pozsgay. Szűrös közölte, hogy csak akkor látott bizalmas anyagokat, ha azokat véletlenül bedobták a postaládájába. Ám azokat sem a titkosszolgálat készítette, hanem a bejárónője. Ezért fordulhatott elő, hogy Szűrös csak 1997-ben értesült arról: a kommunista Magyarországon -titkosszolgálat és besúgói hálózat működött. Szűrös elmondta, ő egyáltalán nem volt moszkvai nagykövet, hanem valójában málenkij robotra küldte az embertelen kommunista rezsim. A kommunisták elvetemültségére mi sem jellemzőbb, mint hogy a rendszerváltás után azt terjesztették róla, hogy az MSZMP tagja volt, hangsúlyozta Szűrös.

*

Erős, hatékony, dolgos és kemény államot faragna Kína mintájára Magyarországból a nemzetgazdasági miniszter. Ehhez jó alapot képez a kétharmados parlamenti többség, mondta Matolcsy György. A miniszter szerint azonban még gyorsabb lehetne a tempó, ha a következő parlamentben csak a Fidesz képviselői ülnének.

*

Furcsállja kicsit Pozsgay Imre, hogy neve nem merült fel a lehetséges államfőjelöltek között.

*

Nem tervezi pénzforgalmi tranzakciós adó bevezetését a kormány, közölte Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője szerint egy ilyen, csupán a pénzforgalmat sújtó adó diszkriminatív lenne, és feltehetően a brüsszeli gyarmattartók is eltöröltetnék. A szuverén magyar kormány ezért sokkal szélesebb körben kivethető, úgynevezett általános tranzakciós adó bevezetésében gondolkodik.

*

Az alaptörvény tervezett módosítása szerint államfőváltás után tranzakciós díjat kellene fizetni. Ugyanakkor ezt az összeget a költségvetésből fedezné a kormány, így sem Schmittnek, sem utódjának nem kellene fizetnie.

*

Felkészült a tranzakciós adó bevezetésére a BKV: első lépésben drágul a menetjegy. A közlekedési vállalatot azért érinti az új adónem, mert utasokat szállít egyik helyről a másikra, ami pont olyan, mint ha a pénz az egyik számláról a másikra utazna. Az utasok száma után befizetendő összeget a vállalat havonta utalná át a költségvetésbe. Az ingyenes bérletek megmaradnának, de utánuk havi háromezer forintos tranzakciós adót kellene fizetni. Amennyiben valaki átadja a helyét a buszon vagy villamoson, úgynevezett tranzakciós pótadót kell fizetni.

*

Ezentúl csak akkor távozhat valaki a túlvilágra, ha időben befizette a tranzakciós adót, hívta fel a meghalni készülők figyelmét a Nemzetgazdasági Minisztérium.

*

Budai Gyula kormánybiztos szerint Gyurcsány Ferenc valószínűleg egyáltalán nem írt szakdolgozatot, ezért nem tudja bemutatni. A pécsi egyetem ugyan közölte, hogy már leselejtezte a diplomamunkát, Gyurcsány pedig kijelentette, hogy nem találja a saját példányát, de Budai kijelentette, hogy őt nem hatják meg a szánalmas magyarázkodások, hanem egy törvényjavaslatot készül benyújtani. Elképzelése szerint augusztus elsejétől mindenkinek magánál kellene tartania a szakdolgozatát, és a nyomozati jogkörrel felruházott szakdolgozati hatóság munkatársának felszólítására köteles lenne bemutatni azt. Aki felszólításra nem adja elő szakdolgozatát, az legfeljebb érettségizettnek nevezheti magát - főiskolai vagy egyetemi végzettségét csak azután ismerik el újra, ha szakdolgozatát a hatóság ügyfélszolgálatán bemutatta és a pótdíjat is megfizette. Ugyanitt, a szakdolgozati hatóság ügyfélszolgálatán lehet kérvényezni a szakdolgozatok felülvizsgálatát: a megfelelő minősítésű munkák készítői bankkártya méretű, laminált igazolást kapnának arról, hogy szakdolgozatuk nem plágium. A kormánybiztos javaslata szerint csak az kaphatna munkát az államigazgatásban, akinek dolgozatát bevizsgálták. És legalább két ajánlója van a párttagok közül.

*

A húsvéti locsolóknak tizenöt napjuk van arra, hogy megfizessék a tranzakciós adót. A vízzel locsolók köbméterenként hetvenkét forintot, míg a parfümöt használók száz milliliterenként kilencvennégy forintot fizetnek. A különbséget azzal indokolta a nemzetgazdasági tárca, hogy a vízzel való locsolás magyar hagyomány, hungaricum, és ezért állami támogatás illeti meg. A tárca egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a piros tojások tranzakciós adója tizenhét forint darabonként.

*

Megfontolja a nemzetgazdasági miniszter az elképzelést, hogy tranzakciós adót kelljen fizetni a gázszivárgás és a gázömlés után is, elvégre a szolgáltató küldi a gázt, legfeljebb azt nem rendeltetésszerűen használják fel, de ez már úgyis a fogyasztó problémája. Mivel a gázömlés veszélyezteti a környezetet, a fogyasztóknak a környezetvédelmi bírságot is felszámítanák. A gázömlést a helyi jegyző irodáján lehetne kérvényezni, és ugyanott intézkednének a tranzakciós adó behajtásáról is. Halálos kimenetelű balesetet viszont csak akkor engedélyezhetne a helyhatóság, ha a fogyasztó a környezetvédelmi bírság mellett mindkét - a gázömlésre és az elhalálozásra vonatkozó - tranzakciós adót megfizette.

*

Hirdetések útján keresi a Nemzetgazdasági Minisztérium a hét vezér közvetlen leszármazottait. A minisztériumi közlemény szerint ugyanis nem fizették meg a tranzakciós adót azt követően, hogy a fehér lovat Szvatopluknak adták.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/6  •  III. 16. – III. 28.
AZ ORBÁN CSALÁD ÉS A KERESZTGYEREKEK Lengyel László: Az eladott jövő Smuzewitz Ilona szerint megjelent Magyarországon a busóbűnözés Farkasházy Tivadar megtudta, Kósa klímaváltozás esetén a Korcsolyaszövetség helyett az Úszószövetség elnöke lesz Para-Kovács Imre az agrárperifériáról érkező politikai elitről, amely megpróbál egy működésképtelen falut csinálni az országból Eörsi István levele Orbán Viktornak Perőcsényből Bakács Tibor nem tudja, ki bűnösebb a közösségből, aki teli tüdővel fújja, vagy csak tátog Trunkó Barnabás alig várja a Gyulaházi Űrközpontot A Köztársaság elrablása V. rész: Hadikapitalizmus Etnikai homogenitást az NB I-be! Megtudtuk, Mészáros Lőrinc végezheti el először a kilenc osztályt
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.