A kommunizmus legújabb áldozata

Smuzewitz Ilona
2012. 04. 18. · Hócipő 2012/08
Nemcsak Pozsgay Imrét, de Szűrös Mátyást is megfigyelte a kommunista rendszer titkosszolgálata. Szűrös azt követően beszélt megpróbáltatásairól, hogy elolvasta a Pozsgayval készült interjút. Mint mondta: csupán el akarja mondani az igazságot arról, hogy ő is szenvedett, méghozzá sokkal többet, mint Pozsgay. Szűrös közölte, hogy csak akkor látott bizalmas anyagokat, ha azokat véletlenül bedobták a postaládájába. Ám azokat sem a titkosszolgálat készítette, hanem a bejárónője. Ezért fordulhatott elő, hogy Szűrös csak 1997-ben értesült arról: a kommunista Magyarországon -titkosszolgálat és besúgói hálózat működött. Szűrös elmondta, ő egyáltalán nem volt moszkvai nagykövet, hanem valójában málenkij robotra küldte az embertelen kommunista rezsim. A kommunisták elvetemültségére mi sem jellemzőbb, mint hogy a rendszerváltás után azt terjesztették róla, hogy az MSZMP tagja volt, hangsúlyozta Szűrös.

*

Erős, hatékony, dolgos és kemény államot faragna Kína mintájára Magyarországból a nemzetgazdasági miniszter. Ehhez jó alapot képez a kétharmados parlamenti többség, mondta Matolcsy György. A miniszter szerint azonban még gyorsabb lehetne a tempó, ha a következő parlamentben csak a Fidesz képviselői ülnének.

*

Furcsállja kicsit Pozsgay Imre, hogy neve nem merült fel a lehetséges államfőjelöltek között.

*

Nem tervezi pénzforgalmi tranzakciós adó bevezetését a kormány, közölte Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője szerint egy ilyen, csupán a pénzforgalmat sújtó adó diszkriminatív lenne, és feltehetően a brüsszeli gyarmattartók is eltöröltetnék. A szuverén magyar kormány ezért sokkal szélesebb körben kivethető, úgynevezett általános tranzakciós adó bevezetésében gondolkodik.

*

Az alaptörvény tervezett módosítása szerint államfőváltás után tranzakciós díjat kellene fizetni. Ugyanakkor ezt az összeget a költségvetésből fedezné a kormány, így sem Schmittnek, sem utódjának nem kellene fizetnie.

*

Felkészült a tranzakciós adó bevezetésére a BKV: első lépésben drágul a menetjegy. A közlekedési vállalatot azért érinti az új adónem, mert utasokat szállít egyik helyről a másikra, ami pont olyan, mint ha a pénz az egyik számláról a másikra utazna. Az utasok száma után befizetendő összeget a vállalat havonta utalná át a költségvetésbe. Az ingyenes bérletek megmaradnának, de utánuk havi háromezer forintos tranzakciós adót kellene fizetni. Amennyiben valaki átadja a helyét a buszon vagy villamoson, úgynevezett tranzakciós pótadót kell fizetni.

*

Ezentúl csak akkor távozhat valaki a túlvilágra, ha időben befizette a tranzakciós adót, hívta fel a meghalni készülők figyelmét a Nemzetgazdasági Minisztérium.

*

Budai Gyula kormánybiztos szerint Gyurcsány Ferenc valószínűleg egyáltalán nem írt szakdolgozatot, ezért nem tudja bemutatni. A pécsi egyetem ugyan közölte, hogy már leselejtezte a diplomamunkát, Gyurcsány pedig kijelentette, hogy nem találja a saját példányát, de Budai kijelentette, hogy őt nem hatják meg a szánalmas magyarázkodások, hanem egy törvényjavaslatot készül benyújtani. Elképzelése szerint augusztus elsejétől mindenkinek magánál kellene tartania a szakdolgozatát, és a nyomozati jogkörrel felruházott szakdolgozati hatóság munkatársának felszólítására köteles lenne bemutatni azt. Aki felszólításra nem adja elő szakdolgozatát, az legfeljebb érettségizettnek nevezheti magát - főiskolai vagy egyetemi végzettségét csak azután ismerik el újra, ha szakdolgozatát a hatóság ügyfélszolgálatán bemutatta és a pótdíjat is megfizette. Ugyanitt, a szakdolgozati hatóság ügyfélszolgálatán lehet kérvényezni a szakdolgozatok felülvizsgálatát: a megfelelő minősítésű munkák készítői bankkártya méretű, laminált igazolást kapnának arról, hogy szakdolgozatuk nem plágium. A kormánybiztos javaslata szerint csak az kaphatna munkát az államigazgatásban, akinek dolgozatát bevizsgálták. És legalább két ajánlója van a párttagok közül.

*

A húsvéti locsolóknak tizenöt napjuk van arra, hogy megfizessék a tranzakciós adót. A vízzel locsolók köbméterenként hetvenkét forintot, míg a parfümöt használók száz milliliterenként kilencvennégy forintot fizetnek. A különbséget azzal indokolta a nemzetgazdasági tárca, hogy a vízzel való locsolás magyar hagyomány, hungaricum, és ezért állami támogatás illeti meg. A tárca egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a piros tojások tranzakciós adója tizenhét forint darabonként.

*

Megfontolja a nemzetgazdasági miniszter az elképzelést, hogy tranzakciós adót kelljen fizetni a gázszivárgás és a gázömlés után is, elvégre a szolgáltató küldi a gázt, legfeljebb azt nem rendeltetésszerűen használják fel, de ez már úgyis a fogyasztó problémája. Mivel a gázömlés veszélyezteti a környezetet, a fogyasztóknak a környezetvédelmi bírságot is felszámítanák. A gázömlést a helyi jegyző irodáján lehetne kérvényezni, és ugyanott intézkednének a tranzakciós adó behajtásáról is. Halálos kimenetelű balesetet viszont csak akkor engedélyezhetne a helyhatóság, ha a fogyasztó a környezetvédelmi bírság mellett mindkét - a gázömlésre és az elhalálozásra vonatkozó - tranzakciós adót megfizette.

*

Hirdetések útján keresi a Nemzetgazdasági Minisztérium a hét vezér közvetlen leszármazottait. A minisztériumi közlemény szerint ugyanis nem fizették meg a tranzakciós adót azt követően, hogy a fehér lovat Szvatopluknak adták.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.