Elsősegély a magyar embereknek

Smuzewitz Ilona
2012. 05. 03. · Hócipő 2012/09
Új, telefonos szolgáltatást indít a kormány, ha a parlament megszavazza azt a javaslatot, hogy a hívott fél is fizessen percenként két forint telefonadót. Ez esetben Matolcsy György naponta tíz percben tájékoztatná a magyar embereket arról, hogy milyen sikereket ért el aznap a kormány. A tájékoztató szöveget nem lehetne megszakítani.

*

Szükséges az autókban lévő elsősegélykészlet-dobozok teljes cseréje, olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A tárca mellett működő Egészséggazdasági Intézet kutatása ugyanis megállapította, hogy a jelenlegi dobozok tartalma életveszélyes. A nemzetgazdaság egészségügyi szakértői úgy vélik: ha egy baleset súlyos sérültjének sebét olyan kötszerrel kötik be, aminek lejárt a szavatossága, az rosszabb, mint ha hagynák elvérezni az út szélén. A lejárt szavatosságú kötszer ugyanis veszélyesebb, mint az Ebola vírusa, a hirosimai atombomba és a magyar adórendszer együttvéve. Továbbá az ÁNTSZ előírásainak sem felel meg. Ha valakinek törött karját netán lejárt szavatosságú kendővel kötik fel, akkor két és félszer nagyobb a vérmérgezés és az idült veseelégtelenség kockázata, és lehet, hogy még a lábát is amputálni kell. A nemzetgazdasági tárca szerint a járványszintű közúti elhalálozás sorozat csak akkor előzhető meg, ha az autósok havonta új elsősegélykészletet vásárolnak. A közlekedés résztvevőinek biztonságát pedig leginkább az szavatolná, ha mindenki ugyanolyan elsősegélykészletet használna. A minisztérium javasolja, hogy ezt egy állami vállalat gyártsa, és egységáron értékesítse. A magyar emberek igazából csak akkor lennének biztonságban, ha mindenkinél lenne elsősegélykészlet, olvasható a minisztérium állásfoglalásában. A rendőrség ugyanakkor közölte, hogy türelmi időt alkalmaznak, és július elsejéig csupán figyelmeztetik, de nem büntetik a gyalogosokat, ha nincs náluk szabványos, még le nem járt szavatosságú elsősegélykészlet.

*

Meg nem erősített hírek szerint a Die Hard ötödik része után azonnal megkezdik a hatodik rész forgatását is Budapesten. A filmben Bruce Willis egy CBA-s biztonsági őrt alakít, akinek fiát elrabolja a Nemzetközi Valutaalap, azt követelve, hogy a magyar kormány fogadja el a megalázó tárgyalási feltételeket, adja át aranykészletét és szavatolja a jegybank függetlenségét. A filmben Bruce Willis mindig visszahívást kér az emberrablóktól, de csak azért, hogy a percenkénti kétforintos telefonadóval segítse a költségvetést. Miután rájön, hogy az IMF kommandója Tesco hipermarketnek álcázva menekül, látványos autós üldözéssel ered a nyomukba, és az Erzsébet hídról a Dunába löki őket. A túlélőket tárgyalóasztalhoz kényszeríti, és sokkal kedvezőbb feltételeket csikar ki belőlük. Ennek hírére az összeesküvésben cinkos franciák azonnal ingyen visszaadják a magyaroknak a privatizált vízműveket. A filmben szükség van egy vicces mellékszereplőre is. Az elképzelés szerint az egy kínai nagybefektető karaktere lesz, aki Magyarországra telepített gyáraiban Erzsébet utalványokkal fizeti ki a boldog magyar embereket. Véletlenül sodródik a biztonsági őr mellé, és kezdetben kissé félénknek, esetlennek tűnne, ám aztán kiderülne, hogy valójában nagyonis jártas a küzdősportokban, és a gonoszok egy részét ő karatézza le. A Variety - egyelőre meg nem erősített - értesülése szerint a kínai üzletember szerepére Matolcsy György a legesélyesebb. Az viszont már biztos, hogy a filmben nem lesz szükség jó szándékú, ám kissé naiv, köpcös fekete metróvezetőre, így Szijjártó Péter mégsem debütálhat a hollywoodi szuperprodukcióban.

*

Felkeltette Matolcsy György figyelmét a hír, hogy az egyik előzetesben lévő fogvatartott felújította és bebútorozta celláját Romániában. A magyar nemzetgazdasági miniszter felvetette kollégájának, Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy ezt Magyarországon is engedélyezzék. A nemzetgazdasági tárca elképzelése szerint minden előzetesben lévő személy köteles lenne 12 kiló fafestéket vásárolni, és kimeszelni a celláját. Ha valaki aludni is akar, akkor vásárolhatna ágyat. A nemzetgazdasági tárca javaslata szerint a jogerősen elítéltek csak akkor vonulhatnának börtönbe, ha azt felépítik maguknak. A koncepció szerint amennyiben Magyarországon idővel csökkenne a bűnözés, az üresen álló börtönöket munkásszállókként vagy szükséglakásokként is hasznosíthatnák.

*

Örömét fejezte ki a Legújabb Magyar Nemzeti Árpádsávos Gárda Polgárőr Nonprofit Egyesület Főkapitánysága azért, hogy Budapestre jön Bruce Willis, egyúttal reményét fejezte ki, hogy nem csak megijeszti, hanem, amennyiben úgy alakul, le is lövi a cigányokat.

*

Megdöbbenéssel értesült a Fidesz a Malév állítólagos csődjéről. Selmeczi Gabriella szóvivő közölte, hogy a Fidesz-kormány ideje alatt a Malév mindig repült, és ez most sem lesz másként. Az, hogy a Malév momentán mintha csődben lenne, csak az elmúlt nyolc év kormányainak bűne, akik eltőzsdézték a magyar emberek nemzeti légitársaságát.

*

Szombat délután parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor magyar kormányfő megtanítja szigorúan nézni és keményen tárgyalni Bruce Willis amerikai színészt.

*

Megépíti a négyes metrót Bruce Willis.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/8  •  IV. 12. – IV. 25.
SOK LÚD NEM GYŐZ DISZNÓT! Smuzewitz Ilona megtudta, a Tesco csak akkor maradhat, ha bizonyítaná, hogy New Yorkban van egy 1897 óta működő egyeteme. Para-Kovács Imre közel-keleti költő- és ingatlankereskedőként hetven kecskét ajándékozott a miniszterelnök lányának. Kéri László a győztesek Gazdagodj okosan játékáról. Farkasházy Tivadar szerint Gaskó spórolt, hiszen Salvador Dalítól is vehetett volna egy faliórát! Trunkó Barnabás szerint Orbán minden útja Moszkvába vezet. Összeszedtük Matolcsy György nőügyeit, már akiket ő tart el. Beismerés: Fotósunkat a lap buszoztatta mindhárom CEU tüntetésre! Új rovatunk: Az elmúlt két hét friss zöldségei és gyümölcsei a médiában – internetes olvasóink osztályzatai alapján. A Hócipő 500 millióra perli az államot, mert 26 éve a lap találta ki, hogy a toronyugrás a Lánchíd és a Margit-híd között legyen!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.