Elsősegély a magyar embereknek

Smuzewitz Ilona
2012. 05. 03. · Hócipő 2012/09
Új, telefonos szolgáltatást indít a kormány, ha a parlament megszavazza azt a javaslatot, hogy a hívott fél is fizessen percenként két forint telefonadót. Ez esetben Matolcsy György naponta tíz percben tájékoztatná a magyar embereket arról, hogy milyen sikereket ért el aznap a kormány. A tájékoztató szöveget nem lehetne megszakítani.

*

Szükséges az autókban lévő elsősegélykészlet-dobozok teljes cseréje, olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A tárca mellett működő Egészséggazdasági Intézet kutatása ugyanis megállapította, hogy a jelenlegi dobozok tartalma életveszélyes. A nemzetgazdaság egészségügyi szakértői úgy vélik: ha egy baleset súlyos sérültjének sebét olyan kötszerrel kötik be, aminek lejárt a szavatossága, az rosszabb, mint ha hagynák elvérezni az út szélén. A lejárt szavatosságú kötszer ugyanis veszélyesebb, mint az Ebola vírusa, a hirosimai atombomba és a magyar adórendszer együttvéve. Továbbá az ÁNTSZ előírásainak sem felel meg. Ha valakinek törött karját netán lejárt szavatosságú kendővel kötik fel, akkor két és félszer nagyobb a vérmérgezés és az idült veseelégtelenség kockázata, és lehet, hogy még a lábát is amputálni kell. A nemzetgazdasági tárca szerint a járványszintű közúti elhalálozás sorozat csak akkor előzhető meg, ha az autósok havonta új elsősegélykészletet vásárolnak. A közlekedés résztvevőinek biztonságát pedig leginkább az szavatolná, ha mindenki ugyanolyan elsősegélykészletet használna. A minisztérium javasolja, hogy ezt egy állami vállalat gyártsa, és egységáron értékesítse. A magyar emberek igazából csak akkor lennének biztonságban, ha mindenkinél lenne elsősegélykészlet, olvasható a minisztérium állásfoglalásában. A rendőrség ugyanakkor közölte, hogy türelmi időt alkalmaznak, és július elsejéig csupán figyelmeztetik, de nem büntetik a gyalogosokat, ha nincs náluk szabványos, még le nem járt szavatosságú elsősegélykészlet.

*

Meg nem erősített hírek szerint a Die Hard ötödik része után azonnal megkezdik a hatodik rész forgatását is Budapesten. A filmben Bruce Willis egy CBA-s biztonsági őrt alakít, akinek fiát elrabolja a Nemzetközi Valutaalap, azt követelve, hogy a magyar kormány fogadja el a megalázó tárgyalási feltételeket, adja át aranykészletét és szavatolja a jegybank függetlenségét. A filmben Bruce Willis mindig visszahívást kér az emberrablóktól, de csak azért, hogy a percenkénti kétforintos telefonadóval segítse a költségvetést. Miután rájön, hogy az IMF kommandója Tesco hipermarketnek álcázva menekül, látványos autós üldözéssel ered a nyomukba, és az Erzsébet hídról a Dunába löki őket. A túlélőket tárgyalóasztalhoz kényszeríti, és sokkal kedvezőbb feltételeket csikar ki belőlük. Ennek hírére az összeesküvésben cinkos franciák azonnal ingyen visszaadják a magyaroknak a privatizált vízműveket. A filmben szükség van egy vicces mellékszereplőre is. Az elképzelés szerint az egy kínai nagybefektető karaktere lesz, aki Magyarországra telepített gyáraiban Erzsébet utalványokkal fizeti ki a boldog magyar embereket. Véletlenül sodródik a biztonsági őr mellé, és kezdetben kissé félénknek, esetlennek tűnne, ám aztán kiderülne, hogy valójában nagyonis jártas a küzdősportokban, és a gonoszok egy részét ő karatézza le. A Variety - egyelőre meg nem erősített - értesülése szerint a kínai üzletember szerepére Matolcsy György a legesélyesebb. Az viszont már biztos, hogy a filmben nem lesz szükség jó szándékú, ám kissé naiv, köpcös fekete metróvezetőre, így Szijjártó Péter mégsem debütálhat a hollywoodi szuperprodukcióban.

*

Felkeltette Matolcsy György figyelmét a hír, hogy az egyik előzetesben lévő fogvatartott felújította és bebútorozta celláját Romániában. A magyar nemzetgazdasági miniszter felvetette kollégájának, Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy ezt Magyarországon is engedélyezzék. A nemzetgazdasági tárca elképzelése szerint minden előzetesben lévő személy köteles lenne 12 kiló fafestéket vásárolni, és kimeszelni a celláját. Ha valaki aludni is akar, akkor vásárolhatna ágyat. A nemzetgazdasági tárca javaslata szerint a jogerősen elítéltek csak akkor vonulhatnának börtönbe, ha azt felépítik maguknak. A koncepció szerint amennyiben Magyarországon idővel csökkenne a bűnözés, az üresen álló börtönöket munkásszállókként vagy szükséglakásokként is hasznosíthatnák.

*

Örömét fejezte ki a Legújabb Magyar Nemzeti Árpádsávos Gárda Polgárőr Nonprofit Egyesület Főkapitánysága azért, hogy Budapestre jön Bruce Willis, egyúttal reményét fejezte ki, hogy nem csak megijeszti, hanem, amennyiben úgy alakul, le is lövi a cigányokat.

*

Megdöbbenéssel értesült a Fidesz a Malév állítólagos csődjéről. Selmeczi Gabriella szóvivő közölte, hogy a Fidesz-kormány ideje alatt a Malév mindig repült, és ez most sem lesz másként. Az, hogy a Malév momentán mintha csődben lenne, csak az elmúlt nyolc év kormányainak bűne, akik eltőzsdézték a magyar emberek nemzeti légitársaságát.

*

Szombat délután parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor magyar kormányfő megtanítja szigorúan nézni és keményen tárgyalni Bruce Willis amerikai színészt.

*

Megépíti a négyes metrót Bruce Willis.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/11  •  V. 24. – VI. 6.
Itt az Orbán-féle új magyar harcmodor: TÁMADÁST SZÍNLELVE MENEKÜLÜNK!
Legyen az vasárnapi boltzár, olimpia, letelepedési kötvény, CEU, civilek
Para-Kovács Imre megtalálta Soros bölcseinek jegyzőkönyvét Bartus László pedig a drótot, amin Soros rángatja a magyar baloldalt Smuzewitz Ilona megfejtette Mészáros Lőrinc titkát: egy órával korábban kel mindenkinél Trunkó Barnabás megtudta, a Patyomkin páncélos eredeti tekercse mellett őrzik Orbán svájci bankszámláját az orosz filmarchívumban Farkasházy Tivadar szerint Julius Streichert, a Der Stürmer szerkesztőjét is érdemes lett volna meghívni egy kávéra A Vál-völgyi kisvasút helyett véletlenül Gál-völgyinek küldtek 600 milliót Exkluzív Hócipő fotók:
• Schmidt Mária tánca Kovács Ákossal Áder eskütételén
• Pénzügyi mozgások Orbán és Bayer között
• Balog megpróbálta megetetni a mentősöket tíz százalékkal
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.