Slágergyanús a kompakt diszkó

Smuzewitz Ilona
2012. 05. 30. · Hócipő 2012/11
Váratlanul Magyarországra érkeztek a Nemzetközi Atomenergiaügynökség fegyverzetellenőrei, miután Matolcsy György egy lapinterjúban taktikai atomfegyvernek nevezte a tranzakciós adót, ami lehetővé teszi a versenyt az ázsiai országokkal. Hiába adott ki pontosítást Szijjártó Péter arról, hogy a nemzetgazdasági miniszter szavait képletesen kell érteni, az interjúnak óriási nemzetközi visszhangja lett. Az ázsiai tőzsdeindexek - a nukleáris válságtól való félelem miatt - esni kezdtek, a forint pedig felváltva gyengült és erősödött. Észak-Korea harcias hangvételű közleményben figyelmeztette a barátinak gondolt, ám valójában imperialista magyar kormányt, hogy Phenjan kész felvenni Magyarországot a célpontjai közé. Nem szolgálja a regionális és a globális stabilitás ügyét a magyar atomprogram, közölte az iráni kormány, jelezve, hogy haladéktalanul felgyorsítja az urándúsítási programját. A félreértésnek volt pozitív hozadéka is. A szlovák kormány először azt jelentette be, hogy nem csupán elismeri a kettős állampolgárság intézményét, hanem a kabinet minden tagja kész benyújtani a honosítási kérelmet. Másfél óra múlva pedig Robert Fico bejelentette, hogy a Felvidék visszatér elnevezésű program keretében Szlovákia Magyarországhoz csatlakozik. Így néhány óráig Magyarország sikeresen gyarapította területét.

*

Elégedett a magyar kormány a Compact Disco teljesítményével, áll a szóvivő közleményében. Korábban kiszivárgott, hogy a kabinet egy rendkívüli értekezleten úgy döntött, hogy Magyarország a Compact Disco szereplését mindenképpen az Eurovíziós Dalfesztivál erkölcsi győztesének tekinti, mert a nehéz gazdasági helyzet, a kedvezőtlen nemzetközi viszonyok és romló demográfiai állapotok ellenére is megmutatta a magyar nemzet vitalitását, kreativitását és muzikalitását. A Compact Disco úgy volt képes helytállni, hogy elég hülye ruhákba öltöztették őket, és még borotvát sem találtak Azerbajdzsán fővárosában. Magyarország kormánya szerint elszántságukkal, küzdeni tudásukkal minden egyházi iskolásnak példaként kell hogy szolgáljanak. A kabinet arról is döntött, hogy a magyar előadóművészek jövőre is megnyerik az Eurovíziós Dalfesztivált, és sikerüket sokkal nagyobb méretű nemzeti lobogóval fogják ünnepelni a színpadon. A kormány elhatározta, hogy jövőre ismét megrendezik a Magyarországot képviselő dal nagy sikerű nemzeti vetélkedőjét, és ebben az időpontban a médiatanács minden más televízió adását betiltatja, szavazni pedig kötelező lesz, már csak a telefonadó miatt is. A kormánydöntés értelmében jövőre a Compact Discó-ék is a zsűri tagjai lesznek, ám ott nem szakérthetnek többet Wolf Katinál.

*

Bensőséges házi ünnepséggel emlékezett meg a főpolgármester hivatala és a BKK vezetése arról, hogy immár két hete egyetlen metrószerelvény sem gyulladt ki. A városházán annyit elárultak, hogy ennek ellenére minden eshetőségre felkészültek: amennyiben az alagutak beomlanának, akkor már másnap barlangtúrákat szerveznének, ha pedig a talajvíz törne fel, akkor vakgőtéket telepítenek.

*

Eddig ismeretlen Leonardo-festményt azonosított a Compact Disco. A Bakuban tartott próbák során felfigyeltek egy festményre, amiről a helyi szervezők azt állították, hogy ismeretlen szerző műve. A Compact Disco tagjai azonban röntgenszemükkel azonnal megállapították, hogy a Leányka olajmezőn virágot ültet című képet Leonardo da Vinci festette, elég régen. A sajtótájékoztatón da Vinci is megköszönte a Compact Disco felfedezését, és elmondta, hogy valóban ő festette a képet, csak azóta elfelejtette.

*

Egyelőre nem cáfolta a Facebook, hogy a tőzsdei bevezetést Wolf Kati énekes és szakértő ajánlotta számukra, és ő volt az, aki a 38 dolláros bevezető árat is megfelelőnek találta. A magyar szakértő legfontosabb érve az volt, hogy a május a tavasz, a virágok és az Eurovíziós Dalfesztivál hónapja, és ezért ez a legjobb alkalom egy olyan dallamos nevű vállalat bevezetéséhez, mint a Facebook. Külön hangsúlyozta, hogy a vezetők öltözzenek feketébe, mert az divatos, és legyenek borostásak, mert az is az. Wolf Kati később beismerte, hogy valójában nem tudta, mi az a Facebook: azt hitte, egy új fiúzenekar kér tőle tanácsot az eurovíziós fellépésük előtt, ő pedig szívesen megosztotta tapasztalatait, mert ért hozzá.

*

A nemzeti nagytőke felkészült a kompakt diszkók gyártására, áll a fejlesztési minisztérium közleményében. A tervek szerint a gyár zöldmezős beruházásként valósul meg, és mivel nemzetgazdasági érdek fűződik hozzá, a kivitelezőket nem közbeszerzési eljárás keretében választják ki. Az üzem kapacitása évente háromszázhúszezer kompakt diszkó lesz. A termék magyar szabadalom alapján készül: az elképzelés az, hogy jól felszerelt, ám kis alapterületű diszkókat dobjanak piacra. A tervezők szerint a legfeljebb 0,6 négyzetméteres diszkók nagy sikerre számíthatnak a rendkívül sovány embereknél, illetve azoknál, akik kis alapterületű lakásokban élnek, és vagy nincs pénzük nagy diszkókban szórakozni, vagy nem szívesen mozdulnak ki otthonról.

*

A Demokratikus Koalíció elnöksége úgy határozott, hogy szerdánként személyesen Gyurcsány Ferenc menti meg a demokráciát, csütörtökön pedig Vadai Ágnes.

*

Az Eurovíziós Dalfesztivál példátlan magyar sikerének tiszteletére pályázatot hirdet a sertés-terméktanács: a legjobb ízesítésű debreceni egy évig viselheti a kompakt disznó elnevezést, és azzal hirdetheti magát, hogy ami számít, benne van.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.