A Csatáry-kupa döntője

Bakács Tibor Settenkedő
2013. 09. 04. · Hócipő 2013/18
Sajnálom, hogy nem láthattam Kubatov arcát, amikor azonosította azokat, akik kifeszítették az MTK-FTC meccsen a Csatárymolinót. Kubatov képtelen levéltárosi szenvedélyét korlátozni, pedig tudhatta volna előre, hogy ismerős arcokkal fog találkozni. Eleve közvetlen környezetét is olyan biztonsági emberek alkotják, akik szeretik a zsidókat, csak nem értik a zsidó vicceket. Ez nem azt jelenti, hogy az illetők németek vagy nácik, csak azt, hogy radikálisan nemzeti érzelműek.

De arra még rémálmaiban sem számíthatott, hogy a molinó egyik végét Kövér László, a másikat ő maga tartja. A molinó nehéz alapanyaga megokolja, hogy segítségül több kormányközeli kormánytag is segédkezett, de arcuk a transzparens miatt nem látszott. Különben is, ez az arctalanság rájuk jellemző, messziről embernek, közelről magyarnak látszanak.

Miután Orbán Viktor parancsára a Fradi bekerült Európa legjobb 32 csapatába - a lista alkotmánybírósági határozat alapján az Alaptörvénybe is bekerült -, már nem csodálkoztam azon, hogy kiírták a Csatáry-kupát. Ez abban az évben volt, amikor Bajnai és Mesterházy el akarta dönteni pénzfeldobással, melyikük nem lesz miniszterelnök- jelölt. A feldobott pénz eltűnt a felhők mögött, vagyis vitájuk nem zárult le megnyugtatóan, minden esetre 2018-at írtunk. A polgárháború előtt egy évvel, az utolsó stadion felépítése után három hónappal.

A stadionépítési láz addigra enyhült, Pétfürdő nyolcvanezres sportkomplexuma volt a járvány utolsó áldozata. Fűzfő és Tiszabecs csodálatosan megúszta, a műfüves pályán azóta szürke szarvasmarhák legelésznek.

A Csatáry-kupát meglepetésre a Puskás Akadémia nyerte a Fradival szemben, miután a Videotont az elődöntőben 11:2-re kiverte. Először a B közép foglalt helyet, utána jöttek a CBA-sok, majd a trafikosok, végül az a száz szerencsés, akit Kubatov sorsolt ki augusztus huszadikán. A kezdőrúgást egy markolót ábrázoló, Közgép- feliratú pólós kisfiú végezte el. A görbe orrú, pajeszos idegen azonnal összeesett. Mindenki mosolygott, még Pintér tábornok is. A szurkolói hangulatot Obersovszky Péter gerjesztette. Hajrá, magyarok!

A döntő izgalmas volt, mert a Fradi szerzett vezetést Neymar ollózásával. Sőt a második gólt is a zöld-fehérek rúgták, Ronaldo, aki elhagyta a neve előtti C-t, mert sokan azt hitték róla, hogy cigány. Ám ekkor feltámadt Puskás szelleme, hullottak a gólok, míg a védelmet a TEK biztosította, hiba nélkül. A hátrabilincselt kezű csatárok már semmilyen veszélyt nem jelentettek a Puskás Akadémiára. A vége így 3:2 lett, ami után szélsőséges gyurcsányisták kukákat borogattak, de őket hajnalra a farkaskutyák összefogdosták.

A kupa Fekete György alkotása volt, fából, aranyból és nemezből. Egy hatalmas szárnyú madár volt rajta kifaragva, aki egy gyönyörű lányt (Emesét) egy focilabdával háturul. Rovásírással a kupa jelmondata futott körbe: Üsd, vágd, nem apád! Kassa 1944-2018.

Az új Himnusz alatt szüneteltek a kivégzések, így mindenki jól hallotta, mennyire szépen énekel Ákos, ha megfizetik. A kupát maga Orbán Viktor adta át saját fiának, majd kedélyesen viccelődött: ez még nem a stafétabot, se nem az oroszlán, de ami késik, nem múlik.

Mindezt onnan tudom, mert sikerült a földalatti ellenzéknek beszerveznie egy labdaszedő fiút. Fontos előrelépés volt ez nekünk, mert már régóta kész volt a tervünk, amivel romba döntjük Orbán rendszerét. A Flóri fedőnevet adtuk a gyereknek, mert jól bánt mindkét lábbal a labdával. Fontos volt, hogy szokja a környezetet, mert ha megérik a történelmi pillanat, neki kell elszaladnia a szélen, és amikor mindenki beadást vár, egy hulló falevéllel a ficakba kell gólt lőnie. Tudom, hogy merész egy elképzelés, de néha szükséges kockáztatni, ha az ember szabadságra vágyik. Ezután vonulnának az utcára az ellenzéki szurkolók, foglalnák el a stadionokat, és szúrnák ki a bőrlabdákat. De addig még kénytelenek vagyunk elviselni a stoplis cipők masírozását az utcákon.

Már van zászlónk is, trikolór, ötágú csillaggal a közepéből kivágva, amire Marika néni már felhímezte jelmondatunkat is: Sok van, mi csodálatos, de a focinál nincs semmi csodálatosabb.

De addig lapulunk a műfűben, mert értelmetlen fölöslegesen hősködni.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.