Ha kikapcsolják a reggae-t!

Bakács Tibor Settenkedő
2017. 09. 27. · Hócipő 2017/20
Közlemény: Én, a szerző kijelentem, hogy mindenben visszautasítom, ahogy az MNB egész intézménye, azokat az alábbi rosszindulatú pletykákat, amiket van szerencsém önök elé tárni, felkészülvén a legszigorúbb börtönbünte- tésre.

Elsápadtam az irigységtől. Persze, tanultam volna rendesen matekot, és akkor én is elmehettem volna velük továbbképzésre, mint bankár. Buta voltam, bölcsész lett belőlem, azt hittem, beletörődtem már. De most elsápadtam, amikor kiderült, a Magyar Nemzeti Bank „dolgozói” Jamaicára járnak szakmai továbbképzésre, nem ócsón.

Mindig vágytam oda, 16 évesen, de ma is, elég, ha csak annyit mondok: rum-gandzsa-reggae szentháromság nekem való, a tengerpart homokos, a víz nyugodt, és kék, mint egy náci szeme.

IOSCO fedőnév alatt fut a sztori, de engemet ez nem zavarna, ha bevesznek, szívesen vattázom akár három–öt órát is egy konferencián, az éjszaka délelőtt tízig az enyém. Majd viszek haza prospektust, meg fénymásolt infókat, a főnök örülni fog, mert ő elfelejtett a múltkor hozni, viszont a kaszinóbelépője meglett, ami így térítéses, jár neki.

Persze, a piszok P.U. ( a kezdőbetűk direkt hamisak) két hetet is áztatta a bütykeit a Montego-öböl vizében, a sót behozta a talpán a hálószobába, majdnem botrány volt a takarítónők között. Pedig ide mi imidzs okán járunk, hogy lássák, az MNB is fasza, meg laza, odafigyel, kooperál, tapasztalatot gyűjt, laptopozik, hisz jövőre nálunk rendezik az értékpapírosok dzsemboriját. Azért az mekkora zseni volt, aki kitalálta a pénz helyett az értékpapír szót, vaze, na azt felügyelik ők. Valószínű, hogy az értékpapír a miénk, csak ők felügyelik, mert megkértük rá őket. Így hát egyáltalán nem szájba rúgása a betéteseknek, hogy stresszmentes környezetben felügyelik a pénzünket. Milyen kár, hogy Magyarország nem Jamaica, nincs tenger, gandzsa, rum csak Győrből, nem baj, az IOSCO feliratú pólósokat majd megkisvasutaztatjuk, borkóstolás Felcsúton, lovas bemutató íjásszal, közben Ákos énekel. A jógaoktatás külön sátorban lesz, ahogy a magyar csajok is. Az est háziasszonya Vajna Tímea lesz. De ez még a jövő, most azon merengek, ha három hónap alatt négyszer voltak Jamaicában az MNB dolgozói, akkor az ősz visszafogja-e őket, illetve hogy beférek-e az októberi turnusba? Hány nap lesz. Oké, a két hét járt P.U.-nak (nem így hívják, mondom), de talán tíz nap nekem is leesik, ha itt a Vajdaságban leszopom a pásztort a Magyar Szóban. Oké, még nincs kész a tervem, hogy kerülök be a csapatba, de azért kreatív vagyok.

Gyakorolom a lótuszülést. Könnyen előfordulhat, hogy részt veszek egy MNB-jógaoktatáson, s kiszúrják a lótuszomat. Ha vakok lennének rá, dobok egy levitációt. Harminc centi magasan a talaj felett, a mester szemébe nézek, de nem megy. Erősebb nálam, de felvesz mégis lektornak, mert vietnamira fordítják a könyvét, én meg azt hazudtam neki, hogy Kambodzsában születtem. A nemzetközi tapasztalatszerzés már a magzatban beindult.

Úgy tudom, hogy ezer fölött van a nemzetközi tapasztalatszerzés utazásszáma, vagyis nem lesz egyszerű dolog az MNB-ben dolgozóra lelni, aki nem csokibarna. Van bennem rosszindulat, oké, hisz a telkén is áshatta a földjét, keményen, verejtékezve. Nem is ment le fürödni a bányatóba, csak ásott a kurva vakondok miatt. A nap meg szenvtelenül sütött. Mindegy, a pénzemet akkor is rá bízom, mert ő legalább nem hülye, mint én. Nekem az Jamaica, ha be van fizetve a rezsi, és este nem esik az eső.

Láttunk már ilyet filmen, Di Caprio érzi ezeket a farkasokat igazán, s mondjuk meg, nem mindig jó a vége. A zenét kikapcsolják, s kiderül, hogy a business classon zombik és halálra ítéltek ülnek. A francia forradalom óta minden évszázadban megölik a dühös szegények az értékpapír-felügyelőket, sajnos. Helytelen, hisz tényleg nem tehetnek arról, hogy jól érzik magukat. De a csürhe ítélete soha nem decens. Most már csak egy kérdés maradt: ezek az MNB-dolgozók rendes magyar emberek vagy zsidók? Nem mindegy, ugye, kérem.

Azt a viccet ismerik a füves jamaicaiakról, amikor elfogy a füvük, meghallják a zenét, és azt kérdezik, mi ez a szar?

Neked, édes népem, mikor fogy el?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/25  •  XI. 29. – XII. 12.
Para-Kovács Imre: Tegnap még azt sem tudtuk, hogy van nekünk szuverenitásunk, ma pedig már a háttérhatalom megfosztana minket tőle! Ez nem mehet így tovább! Nemzeti konzultálnunk kell, békemenetelni! Váncsa István szerint épp ideje, hogy a bárgyú publikum kazár szokás szerint pajzsára emelje született vezérét, és megrohamozzon bármit, francba a részletekkel! Smuzewitz Ilona: A magyar emberek kormánya erős, szabad és szuverén. Ezért mindentől megvédi magát. Ha kell, a magyar emberektől is. Farkasházy Tivadar: hamarabb sírná el magát a mesterséges intelligencia, mint Gulyás Gergely bármin Havas Henrik nindzsa-konzultációja Verebes István Örkényiádái Dési János elintézte, hogy minden színházi büfében legyen szotyi és kisüsti A Heti Kamu megtudta: Közgazdaságtani pót-Nobel-díjat kaptak a KSH munkatársai az októberi 9,9%-os infláció kiszámításáért.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.